Last news in Fakti

31 Октомври, 2017 14:42 3 349 4

"Фашистки диктатор" обиди Ердоган

  • реджеп ердоган-
  • съд-
  • турция

Турският президент съди депутат от опозицията

Турският президент Реджеп Ердоган подаде оплакване в съда срещу опозиционен депутат, съобщи „Гюмхюриет“.

Оплакването е срещу Бюлен Тезкан. Той е говорител на опозиционната Републиканска народна партия. Оплакването е свързано с изречение на Тезкан, в което той нарича Ердоган „фашистки диктатор“.

Според Тезкан в момента в Турция властва „атмосфера на страх“. Оплакването вече е подадено в съд в Анкара. В него Тезкан е обвинен в „престъпление, обиждащо президента“.

„Не знам дали вашият кмет ви го е казал, но аз ще ви го кажа тук в Текирдаг. Ердоган е фашистки президент“, заяви Тезкан по време на свое обръщение.

Престъпление за обида срещу президента може да доведе до 4-годишна присъда. В момента адвокатите на Ердоган водят 1800 дела за подобни обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДР

    15 5 Отговор
    турция започва да прилича на ЕС - и там за истината те съдят...
  • 2 Гост с име

    12 2 Отговор
    Много па обидчив Ерсдухан. Ама че затри хора а други гният по затворите. Сигурно Дядо Коледа иска да му викат.
  • 3 Хасан

    4 13 Отговор
    Човека печели избори защо да е диктатор!..Човека просто води политика на своите национални интереси..
  • 4 гост

    2 4 Отговор
    Какво ли ще стане,ако някой обиди Бг президента ? Понеже случилото се е в Р.Турция,то тогава президента си е виновен .Каквото и да е в Р.Турция ли е значи са виновни.Да ви плюя на мисленето.
Новини по държави: