Last news in Fakti

2 Ноември, 2017 13:32 3 330 28

Турция плаща 2 милиарда долара за руските ракети (ВИДЕО)

  • турция-
  • русия-
  • с-400-
  • ракети

Стойността на сделката с Русия за придобиване от Турция на зенитни ракетни системи С-400 ще превиши два милиарда долара, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на генералния директор на руската държавна корпорация "Ростех".

"Цената на сделката за С-400 с Турция е на стойност над два милиарда долара," каза Сергей Чемезов.

Междувременно изпълнителният комитет на Секретариата за отбранителна промишленост на Турция се събра, за да обсъди модернизацията на турските въоръжени сили и подобренията в инфраструктурата на отбранителната индустрия, предаде Анадолската агенция. Комитетът ще се занимае подробно и със сделката за руските С-400.

Заседанието е председателствано от премиера Бинали Йълдъръм. В него участват също министърът на отбраната Нуреттин Джаникли и вътрешният министър Сюлейман Сойлу.

Сред присъстващите са още началникът на Генералния щаб на армията ген. Хулуси Акар и Исмаил Демир, заместник-началник на Секретариата за отбранителна промишленост на Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свободен

    14 35 Отговор
    Докога НАТО ще дундурка тази държава Турция? Трябва да я изгонят на мига!

    Коментиран от #9, #24

  • 2 един от ЦРУ

    16 9 Отговор
    надушвате ли какво готвим на ердоган? ммммирише на арабска пролет
  • 3 tost

    19 5 Отговор
    А пък се чудих какво че правят руснаците с тръбите от Южен Поток,хитър е Путин брей,за 20 тръби и 5 камиона - 2 000 000 000$.
  • 4 ЮС СОЛДЖЪР

    34 10 Отговор
    НЕ МОЖЕ ТАКА! ОРЪЖИЕ ТРЕБЕ ДА СЕ КУПУВА САМО ОТ КРАВАРИЯ!
  • 5 Бесен Язовец

    35 12 Отговор
    2 милярда от Турция + 3 милярда от Индия за вертолети,санкциите на САЩ определено ,,действат" а САЩ ще изнесе около 2000 тона пържено пиле междувременно и 1000 говежди кюфтета

    Коментиран от #8, #25

  • 6 Бай УРко

    16 21 Отговор
    Сделка между Туркия ЧебуРАШКА е за над 2 млрд ДОЛАРА!!! Е що така бе Миме - велики, независими държави и сделката в долари?!?
  • 7 Свободен

    14 26 Отговор
    Цъкайте минуси, туркофили. До вчера бяхте български русофили, но вече сте чисти помаци, само един фес ви трябва. Е няма такова падение! Само един въпрос:
    Утре като се скарат пак Русия и Турция, какво ще правите с фесовете? Видяхме колко може да се разчита на турците когато свалиха руския самолет и убиха руския посланик, наложи се лично ердоган да отиде в Москва и да духа на Путин, за да си оправят отношенията. Сигурно ще се надявате да му духа втори път?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Улан Батора

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Свободен":

    По-скоро обратното ша стани, Деде, обратоното ша стани
  • 10 Откачен Борсук

    10 16 Отговор
    Тези толкова велики и високи държавници така ли смятат да борят злият империалистически капитализъм? Като сключват сделки в долари?
  • 11 Аркадаш

    10 4 Отговор
    АШКОЛСУН ЕФЕНДИ .
  • 12 Гаргамел

    3 15 Отговор
    Тая новина да не стане като за хеликоптерите а? Аз вече писах там ама да повторя:
    Публикувано във факти.бг: И понеже ми беше любопитно се разрових в индииската преса и........О УжасТ за всички каскети......650 мил вече са отишли в бойнг за Apache и ооооооо и останалите били за бойнг..........мъкоооооооооооо руска...няма $ за пути

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гаргамел

    4 15 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Чукча писател, не читател а????
    Заювец нещастен, научи английски и прочети какво пишат самиоте индиици и съм написал 650 мил са за апачи останалите за друг тип, Р А З Б Р А Л И???
    пиша бааааааавно за да можеш да схваааааааааанешшшш

    Коментиран от #15, #28

  • 15 Бесен Язовец

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гаргамел":

    Е до се рових и намерих инфо на офи.сайт на Индийската армия че са йупили 60 вертолета КА- 52 и 20 бр.МИ - 24 а ти сигурно ровиш в сайта Америка за БГ. Не смяташ ли че е мн.подозрително това рзминаване в инфото?

    Коментиран от #17

  • 16 Ватенки и Ушанки

    9 21 Отговор
    Ватенките съвсем са изтрещели -радват се като малки деца ,а не си дават сметка ,че натовска държава придобива за без пари супер секретна технология.

    Коментиран от #19

  • 17 Гаргамел

    0 8 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    че аз не отричам че имат хеликоптери МИ....никога не съм твърдял подобно нещо а в официалния сайт на мин на отбраната няма и дума за каквито и да е хеликоптери информациата е от правителствената прес служба. Апачите са договорено през 2012 но ги вземат сега и пак да кажа: при такава голяма бройка хеликоптери със сигурност ще вземат и някой руски, да не говорим, че имат техн състав който се обучава в Русия, ама да твърдите, че всичко е за пути...не е
  • 18 Хасан

    15 3 Отговор
    Турците не купуват ракети а купуват технологии за произвидство им...като съюзниците не дават друг ще даде..има пазарн икономика..търсене и предлагане...само че според Запада ако се,търсят западни стоки е пазарна икономика и е добре ,но ако се търсят руски,китайски ,ирански стоки е недопустимо и трябва да се забрани...като пример Южен поток...ако вземеш газ от тръбата която ти карат до Бургаз е недопустимо ,но може да вземеш шистов газ от Сащ...

    Коментиран от #21

  • 19 Бесен Язовец

    12 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ватенки и Ушанки":

    Една Булава в центъра на Анкара и са чал. А Русия за да продава от тези значи има по добри, ти не си напрягай 3 мозъчни.клетки щото ако ти гръмне едната на нали знаеш какво ще правиш по двора
  • 20 гост

    6 14 Отговор
    Султана и кремлинското джудже си бъркат по дупките ...
  • 21 Различен

    5 5 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Руснаците имат вече С-500.
    Така че си отикват поостарялото въоръжение, което за няКОЙ е ново новеничко! Та лекинко с технологиите!

    Коментиран от #23

  • 22 Олигарха

    3 2 Отговор
    Тия ракети ги купи баба Шмиргел на Ердоганчо за подарък, че обещал :))) да спре "бежанците". Е.ати бизнеса тече в Европа благодарение на промития електорат. Даже мисля те му обещаха поне 4 милиарда, та ще има и за друго освен ракетки :) Гениална политика води ЕС, чрез прогнилите си травеститно-гейташки "политици" в Брюксел в съчетание с презадоволения си безмозъчен електорат дето тича да прегръща кафевите брадати "майки с колички". Браво, да живей! Ердогане, купи още ракети бе ЕС черпи!
  • 23 Румяна Костова

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Различен":

    Да,точно,но са заявили,че няма да продават С 500 все още на никоя друга страна.
  • 24 Румяна Костова

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Свободен":

    НАТО не дендурка Турция,на коато армията е в добро състоании.За това и си позволява да има собствено мнение и да си купува оръжия от където си иска.

    Коментиран от #26

  • 25 Sergiy

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    ако с турците сделка е на 75%, то с индийците няма и 1%, какви ги дрънкаш ;))
    САЩ на 100млрд. със сауди през лято подписаха (а сауди имат пари и винаги купуват), сега можеш поне да смяташ за елементрани неща, трололо на путьо ;))
    Опитваш да сравнищ Не сравними неща, смешльо
  • 26 Свободен

    4 7 Отговор

    До коментар #24 от "Румяна Костова":

    В добро състояние е, щом свалиха руски самолет, убиха пилотите и убиха руския посланик. А вие им продавате ракети! Браво!
  • 27 стоян георгиев

    2 7 Отговор
    не ги купуваите ,руснаците ще ги бъгнат и ще ги продадат с дефект!!!!тва таино ми съобщиха руските тролове тук!!!сега ги издавам!!!!да доиде трола и лично да обясни!
  • 28 КУРТИ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гаргамел":

    Наистина си Гаргамел
Новини по държави: