3 Ноември, 2017 09:42 1 918 1

Шотландия удря рамо на Каталуния

  • шотландия-
  • каталуния-
  • испания

Отново демонстрации в Барселона

Шотландия удря рамо на Каталуния - 1
Снимка: БТА/AP

Шотландски депутати призоваха за признаването на независимостта на Каталуния,съобщи Politico.

Депутатите внесоха декларация в шотландския парламент, в която призовават за международно признаване на независимостта на испанската област. Те са представители на групи, искащи независимостта на Шотландия от Великобритания.

Самият първи министър на Шотландия Никола Стърджан в миналото е критикувала испанските власти за тяхното отношение към Каталуния. Тя обаче се въздържа от подкрепа за независимостта на региона.

Декларацията беше одобрена от 21 от 63 депутати на управляващата Шотландска национална партия. Шотландски представители заявяват, че Шотландия няма как да признае Каталуния, тъй като не е суверенна страна.

Междувременно през вчерашния ден в Барселона се проведоха масови демонстрации в подкрепа на каталунските министри, които бяха арестувани от съда в Мадрид. Хиляди се обявиха за освобождаването на политиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ha ha ha

    3 2 Отговор
    Упс, добра новина
Новини по държави: