Last news in Fakti

3 Ноември, 2017 19:36 13 347 23

Русия бомбардира "Ислямска държава" до дупка (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • русия-
  • сирия-
  • ислямска държава-
  • хмеймим

Москва обяви, че е нанесла масирани ракетно-авиационни удари по последния плацдарм на джихадистите в Сирия

Русия бомбардира "Ислямска държава" до дупка (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

През последните три денонощия руската бойна авиация е нанесла 18 въздушни удара по позиции и обекти на "Ислямска държава" (ИД) в източен район на Сирия и девет удара с крилати ракети "Калибър", изстреляни от руските подводници в Средиземно море "Велики Новгород" и "Колпино".

Това съобщи говорителят на министерството на отбраната в Москва генерал Виктор Конашенков, предаде ТАСС.

По думите му вследствие на масираните ракетно-авиационни удари са били нанесени големи поражения на група бойци от ИД край населеното място Абу Кемал.

"Това позволи разгръщането на активни настъпателни действия на щурмовите отряди на сирийските войски с цел унищожаване на терористите в последния плацдарм на ИД в Източна Сирия", обяви генералът.

Русия бомбардира "Ислямска държава" до дупка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Русия бомбардира "Ислямска държава" до дупка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Във въздушната операция срещу позиции, складове и командни пунктове на джихадистите са участвали шест стратегически бомбардировача Ту-22М3 и бомбардировачи Су-24 и Су-34 от руската ВВС база "Хмеймим" с подкрепата на изтребители Су-30СМ, Су-35 и МиГ-29 от руската авиогрупа в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    50 13 Отговор
    Красота, да види всеки който смее да се прави на Москва какво го чака ракетите на правдата Велик Ден
  • 2 Напред

    58 14 Отговор
    Напред Русия, Напред братушки!!!
  • 3 Скорпион29

    45 13 Отговор
    И сега в САЩ ще си снимат филм как САЩ победиха ИД и ще обере оскарите
  • 4 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    29 11 Отговор
    И ПРЕДИ И СЕГА, ШАМПИОН Е ЦСКА - МОКВА !

    Коментиран от #20

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Exooo

    32 1 Отговор
    НА 17 СЕПТЕМВРИ 2016 г. АМЕРИКАНСКИ И АВСТРАЛИЙСКИ САМОЛЕТИ " ПО ПОГРЕШКА" БОМБАРДИРАТ СИРИЙСКИТЕ ВОЙСКИ В ДЕЙ-ЕЗ-ЗОР, В РАЙОНА НА ЛЕТИЩЕТО. СИРИЙЦИТЕ ТЪКМО СЕ ГОТВЯТ ЗА АТАКА И СА НАВЪН НА ОТКРИТО. ЛЕСНА ПЛЯЧКА > УБИТИ СА НАД 60 И СА РАНЕНИ ОЩЕ НАД 100 ВОЙНИЦИ. ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ ТОГАВА Е МЮСЮЛМАНИНА ХЮСЕЙН.

    А СЕГА ВНИМАВАЙТЕ В КАРТИНКАТА. ВЕДНАГА СЛЕД 4-те БОМБАРДИРОВКИ ОТРЯДИТЕ НА ИДИЛ ЗАПОЧВАТ НАСТЪПЛЕНИЕ И В СУМАТОХАТА ЗАВЛАДЯВАТ БЪРЗО ЦЕНТРАЛНИТЕ КВАРТАЛИ НА ДЕЙР-ЕЗ-ЗОР. РАЙОНА НА ОТБРАНАТА Е РАЗКЪСАН НА ДВЕ > НА СЕВЕР Е ДРУГАТА ЧАСТ ОТ ГРАДА, А НА ЮГ ПО-МАЛКА ЧАСТ ОТ ГРАДА ( около летището ), ОСТАВАТ ВЪВ ВЛАДЕНИЕ НА СИРИЙСКАТА АРМИЯ.

    ТЕЗИ ДВЕ ЧАСТИ ПООТДЕЛНО ИЗДЪРЖАХА НА ДЪЛГАТА ОБСАДА ДО ДЕБЛОКАЦИЯТА НА 4 СЕПТЕМВРИ 2017 г. НА СЕВЕРНАТА ЧАСТ. ПО-КЪСНО СИРИЙСКАТА АРМИЯ УСПЯ ДА ДЕБЛОКИРА ЛЕТИЩЕТО. СЕГА НА 3 НОЕМВРИ 2017 г. НАЙ-ПОСЛЕ Е ОСВОБОДЕНА ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ, ЗАГУБЕНА СЛЕД ВАРВАРСКИЯ ОБСТРЕЛ НА АМЕРИКАНСКИТЕ САМОЛЕТИ. В МОМЕНТА ПОД ВЛАСТТА НА ИДИЛ ОСТАВА ЕДНА МАЛКА ЗОНА ОКОЛО ДВАТА БРЯГА НА ЕФРАТ.

    Коментиран от #8

  • 7 Съгласен

    33 3 Отговор
    Още малко остана ... а, помните ли как само преди половин година пишещите тук сороститутки и платени третополови тролове ни убеждаваха, че Русия е заседнала в сирийското блато и че няма никакъв напредък на обстановката там, както и че терористите са се активирали и даже са притиснали сирийските войски и руските ВКС ... ха сега пак да се изкажат тези наши "велики аналлизатори" ...!!!
  • 8 Барчо

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "Exooo":

    Какво чудно има в това. Всеки знае, че са съзнателно създатели на ИД и я подкрепят по всякакъв начин. Последните бомбандировки с които унищожиха града преди седмица, ИД се измъкна два дена преди това и на практика бомбите избиха мирните жители. Откъде са знаели джихадистите, че градът ще бъде сринат и да се изпарят?????
  • 9 Барчо

    25 3 Отговор
    Краварчета! Виждате ли как всяка една руска ракета попада в целта??? Една ракета - една поразена цел. Пет ракети - пет поразени цели. И така нататък. Обаче не се публикуват краварските ракети дали целят нещо или не. Но ние си знаем, че успеваемостта и е някъде около 10%.
    И това че обичат да си присвояват постиженията също го знаем. Французите на няколко пъти излъчваха по своята национална телевизия как се поразяват нефтовозите на ИД кадрите откраднати излъчени по руската телевизия и я представяха за своя офанзива. Тогава руснаците унищожаваха нефтовозите, които караха нефт в Турция и се изнасяше през фирмата на сина на Ердоган. Нарекоха пътя жива тръба, защото нефтовозите бяха безконечни. Бяха размазали руското лого като някакви ефтини пирати. Смешници. Но сигурно и в момента повечето французи смятат, че тези успешни атаки са тяхни.
  • 10 Siegfried

    5 25 Отговор
    Плътен проруски / руски / , информационен пакет.Барчо,Бесен язовец и д-р.ако не са
    руснаци , са си продали душите на дявола. предатели,не само вие , но и поколенията ви бъдат наказани жестоко .За вас мекерета руски, русия е над всичко
    а Родината е нищо.
  • 11 Dreamman

    9 19 Отговор
    Съветската армия , 1943 г. освободи българските евреи . По информация на външното
    Министерство на РФ.- М.Захарова.Всичко около Русия и троловете и е такова - лъжи,
    лъжи и провокации.А пропо,колко време и трябва на ВВС на Русия /а и не само ВВС /
    и сирийските сили на касапина Асад да се справят с няколко стотин арабски пешлемета нарамили по един " калашник", и представяни от медиите за велика сила.
    И колко и какво струва това на бедните граждани на Русия - руси, татари ,чуваши, калмици,марийци и д-р.

    Коментиран от #23

  • 12 Янките ВЪН

    25 1 Отговор
    Още от Виетнамската война целия свят знае , че най-големите терористи са краварите. Низките им страсти стигнаха до там , че да си взривят небостъргачите за да си оправдаят доктрината за следващите десетилетия . Затова във всички страни се скандира "Янките Вън" въпреки, че не всички американски граждани са наясно защо е така. Добре е , че има 1-2 други страни които да им пречат на "мирната демокрация", която искат да наложат на другите държави.
  • 13 Гошо Хубавецът

    3 16 Отговор
    Аз янките ги чакам от както съм се родил.Пеша да бяха тръгнали , отдавна да са дошли . Янки , ДОБРЕ ДОШЛИ в България !
    ,Russians , GO HOME ! - в България има закупени 360 000 имота по Черноморието от
    руснаци и постоянно пребиваващи около 100,000 .
  • 14 Ирник

    14 1 Отговор
    Смърт на потурнаците и безродниците.
  • 15 mediator37

    6 3 Отговор
    Това, което от самолети и подводници за цели три денонощия са го посяли с цената на милиони долари за логистика и транспорт, две батареи 152 мм гаубици ( 12 дула) могат да го посеят за два часа стрелба абсолютно за без пари. Реактивната артилерия може да направи същото пък за 30 минути. Ама трябва да се доближат. Щом не го правят, значи не са сигурни и още не им стиска.
    Земната артилерия е най-евтиният начин да унищожиш максимално количество хора, техника и отбранителни съоръжения.

    Коментиран от #16

  • 16 падналия ангел

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "mediator37":

    Хората тренират!
  • 17 Деян

    5 17 Отговор
    Рубладжиите са се активирали, рашките използват Сирия като полигон да си пробват новите оръжия, а рубладжиите ги рекламират, голям сях :)))))
  • 18 Бат Мишо

    15 3 Отговор
    изравнете ги със земята тяхнатта.......
    и след туй бъпже иднайте тука ,докат има поостанале живи българе от марионетни и продажни правителства

    Коментиран от #22

  • 19 Водка с компир

    2 13 Отговор
    Toва го слушаме от една година и нищо съществено.На никого не му дреме май, а най-малко на ислямисти, голяма част от бившите съветски републики.
    На гол руснак чифте ракети и то по камънака.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Петлеристан

    3 7 Отговор
    А бе, нали Петлер беше унищожил ИД още приди три години.
    Ся кво бомбандира?!?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Румяна Костова

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Dreamman":

    Господин,Сънливко,руснаците не са алтруисти,за да хвърлят пари на данъкоплатците на своята страна в Сирия.Не зная дали Ви е известно,че те са там по покана на Асад,за което той си плаща.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания