Last news in Fakti

5 Ноември, 2017 09:45 2 190 6

Младеж се напи и поиска официално Гренландия от Дания

  • гренландия-
  • дания-
  • младеж

Идеята толкова се закоренила в съзнанието на Джо, че той написал писмо до министерството

23-годишният Джо въобще не е знаел къде се намира, когато се е напил в бар. Младежът решил, че Гренландия трябва да стане негова собственост, затова изпратил съответното писмо до външното министерство на Дания.

Забравяйки за инцидента, на следващата сутрин той получил официален отговор от чиновниците. Джо жадувал за власт, но, както сам той признава, диапазонът на неговите мисли в пияно състояние не е достатъчно широк. Поредния пиянски петък той отново прекарал в бар, размишлявайки, коя територия той да покори, пише Блиц.

Младежът си избрал Гренландия - автономна територия, подчинена на Дания. Защо? Той самият не знае, но цяла вечер го безпокоил въпросът, дали датчаните използват пълноценно своята морска територия. За нещастие, той започнал да анализира и достигнал до извода, че правителството на Дания нерационално използва тази територия.

"Поразмърдах мозъка си и реших, че този гигантски остров не носи достатъчно доходи на Дания. Тогава измислих, че би било учтиво, не, даже щедро от моя страна да поема управлението му. Имам предвид, да им махна този товар от раменете", обяснява Джо.

Идеята толкова се закоренила в съзнанието на Джо, че той написал писмо до министерството на външните работи на Дания с молбата тази област да бъде предадена на него. В писмото пишело:

"Добър ден на всички! Казвам се Джо, на 23 години съм. Мой приятел и аз си търсим страна. Няма да ви отнемам много време и ще ви направя услуга, за да не ви притеснявам. Моят приятел и аз искаме да станем управители на Гренландия". В замяна Джо предложил автограф на знаменит актьор, колекция от лимитирани буркани и брой на списание Rolling Stone, но САМО СЛЕД КАТО ГО ПРОЧЕТЕ. Договорихме ли се Дания?", приключва параграфа Джо.

"Предварително ви благодаря за 836 109 квадратни мили земя. Ние наистина оценяваме това", пише още младежът. На следващата сутрин Джо въобще не помнил нищо за инцидента и цял ден се занимавал със своите си задачи. Вечерта обаче си проверил пощата и открил писмо от външното министерство на Дания.

Там той прочел: "Харесва ни, че имате големи мечти... Но, за съжаление, не можем да ви дадем Гренландия. Благодарим ви за предложението".

В края на писмото външното министерство на Дания предлага на Джо работа - да преподава английски език на ученици. Оттогава Джо с усмивка си спомня за инцидента. Той е разпечатал и двете писма и ги е окачи в рамки на стената си в гостната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 :-))))

    7 7 Отговор
    Не може ли като нормален български социалист да иска лукс и охолство ами ......... ?
  • 2 Бесен Язовец

    8 7 Отговор
    Аз съм същия, като се напия с бояръшник, все си мисля, че България е 16-та република на великия СССР ! Но иначе като се събудя отзаранка, як махмурлък ме гони, та затова да се успокоя по някакъв начин спамя си тук ей така.

    Коментиран от #4

  • 3 външното министерство

    19 1 Отговор
    Тва нищо не е.
    Македонците като се напият, че като отворят Атласа...

    Коментиран от #6

  • 4 Отракваш са

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Това ти е един от най-сполучливите коментари - има смисъл, обективен е не е абсурдна изгъзица
  • 5 Приказка за вълшебната тиква

    6 2 Отговор
    Е така преди време и малкия Шиши написал на друго правителство в лицето на чиче Борко, но за разлика от датчанина той получил, каквото искал, получил цяяяяяла държава наречена България !
    Сега вече гоооолям и охранен Шиши с помоща на чиче Борко владее цялата страна и нейните поданици без да е дал нищо дори, а само защото е поискал и някой му е дал !
    Така че мили деца не е важно, какво искаш, а от койго искаш !
    Изводът е "КОЙ е казъл, че живота е справедлив ?"
  • 6 Барчо

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "външното министерство":

    Един руснак , рибар хванал една сребърна рибка и тя му проговорила, слушай аз не съм златна а сребърна така, че изпълнявам само две желания, казвай бърже какво икаш и ме пускай да си бегам...
    Руснака и показал една стара карта на руската империя и и казва, искам и сега границите на Русия да скато на тази карта...
    Рибката погледнала картата и му казала, извинявай ама аз все пак съм сребърна рибка и нямам такива възможности като златната и затова не мога да изпълнявам такива трудни желания, затова казвай си второто желание и ме пускай че вече не ми стига въздуха...
    Руснака тогава и показал снимката на жена си, която била една доста грозничка и дебела 120-киоограмова кака и и казва - искам да напрвиш от жена ми първа красавица, да е стройна и да има тяло като на манекенка и т.н. и т.н.
    Рибката погледнала снимката и му рекла, слушай я по добре дай ми пак картата.....