Last news in Fakti

5 Ноември, 2017 09:28 1 587 8

Турция закри още 17 медии

  • турция-
  • медии-
  • закриване

Всички медии, които са с отнети права и продължават да излъчват програми ще бъдат запечатани от Върховния съвет за радио и телевизия

Турция закри още 17 медии - 1
Снимка: Архив

Върховният съвет за радио и телевизия в Турция отне правата на 17 медии.

След неуспешния опит за военен преврат от миналата година бяха закрити много медии, обвинени от правителството в Анкара, че са под контрол на ислямския проповедник Фетхулах Гюлен.

"Ако се докаже, че продължавате да излъчвате съдържание по вашите канали и честоти въпреки забраната и отнетите права, членовете на Управителните съвети, директорите и генералните директори ще бъдат наказани с една до две години затвор, включително и с парични глоби. Всички медии, които са с отнети права и продължават да излъчват програми ще бъдат запечатани от Върховния съвет за радио и телевизия", пише в съобщение Съветът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХЪКЪЛ БЕРИ

    5 4 Отговор
    Правилно ,за какво са чак пък толкова медии??? Достатъчно 500 канала , а 1, 500 са прекалено множко.
    ДРЪЖ ЗДРАВО , ЕРДО ЕФЕНДИ.
  • 2 Гого

    6 5 Отговор
    Предлагам и нашият селянин от Банкя да направи същото да не остава по назад от Ердоган!
  • 3 Бесен Язовец

    9 12 Отговор
    Взе да ми харесва този човек, от както стана побратим с великия Путин, при него празно няма ! Браво Реджепе, мачкай евро-американските подлоги.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Свободен

    13 7 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Браво и на теб, вчера беше български русофил, днес си турско мекере. Ако те питам в коя държава живееш, сигурно ще отговориш "Източна Румелия". Направо си купувай един фес и отивай на сюнет.

    Коментиран от #7

  • 5 Метгонтан

    6 3 Отговор
    Бай Ердинч , мачка . В тюркието никога не е имало демокрация , няма и да има. Може да стане само по зле , Ердинча се превръща в следващия Кадафи бавно и неусетно ...
  • 6 яперсл

    3 0 Отговор
    и аз мисля. че реджеб и кадафи скоро ще си говорят лак/ Процеса отнема до 3г.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: