Last news in Fakti

5 Ноември, 2017 11:29 1 101 2

Пучдемон иска общ фронт за Каталуния

  • карлес пучдемон-
  • фронт-
  • каталуния

Той е готов да се предаде на властите в Белгия

Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон призова за общ фронт между партиите, подкрепящи независимостта на региона, съобщи ТАСС.

През тази седмица испански съд издаде заповед за ареста на Пучдемон. Според него партиите, които подкрепят независимостта, трябва да се явят с обща листа на предстоящите предсрочни регионални избори.

„Това е моментът, в който всички демократи да се обединят в името на свободата, политическите затворници и Каталуния“, написа Пучдемон в Twitter.

В момента Пучдемон се намира в Брюксел. Той обяви, че е „готов да се предаде на истинското правосъдие в Белгия, а не на това в Испания“.

Белгийските власти вече потвърдиха, че са получили европейската заповед за арест. Специални съдии ще решат, дали Пучдемон да бъде задържан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ломбарди

    2 0 Отговор
    Този е испанският Станишев - идиот които на години е тръгнал да се доказва, само че това не се прави публично
  • 2 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    По някое време помислих, че това е един честен и почтен човек, обсебен от идеята за самостоятелност на своята област, като отделна държава..........
    Жалко за хорицата в областта ! Оказа се/почти като всеки политик/ жалка "фурнаджийска лопата",който няма понятие какво върши и какви ще се резултатите от деянията му!!
    Тоя нещастен и непочтен човек ще бъде обруган и проклинан от всички останали без работа и препитание на улицата ! На областта ще са нужни години , за да се възстанови икономически, ако Мадрид не и удари едно здраво рамо!
    От друга страна, съм убеден, че в дъното на всичко са финансови злоупотреби , както към Централната власт, така и към собствената провинция. И създаването на метеж и политическа нестабилност е с цел прикриването и замазването на тези кражби!!!
    Дано не познавам !
    И сега страхливия подлец се крие и продължава с ненормалните си изяви!?
Новини по държави: