Last news in Fakti

5 Ноември, 2017 14:59 1 604 4

Баските скочиха в подкрепа на Каталуния

  • каталуния-
  • баски-
  • испания

Хиляди демонстрираха в Билбао

Хиляди баски излязоха на шествие в подкрепа на независимостта на Каталуния, съобщи „Дейли Мейл“.

Демонстрациите се състояха в най-големия баски град Билбао. Демонстриращите се обявиха против изземането на автономията на Каталуния от правителството в Мадрид.

Арнално Отеги, който е лидер на баската лява сепаратистка коалиция "ЕХ Билду", която е "за" отделянето на Каталуния, също подкрепи шествието.

Протестиращите се обявиха и в подкрепа на задържаните членове на каталунското правителство.

По-рано през тази година баската сепаратистка групировка ЕТА обяви, че прекратява дейността си.

Все пак Отеги обяви своята подкрепа към действията на бившия каталунски лидер Карлес Пучдемон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    3 2 Отговор
    Не са скочили Баските а една малка част от тях - 0,0005%, а Отеги винаги е бил официалното лице на ЕТА
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Подкряпят ги,защото и те искат независимост от Испания.Това не трябва да става.

    Коментиран от #3

  • 3 До ДИДИ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Дидке, и ти ли се изживяваш като (рогата!) Богиня?

    Светът се изпълни с изроди-дегенерати, присвояващи си правото да определят: кого да ограбят и излъжат, кой да бъде свободен, кой да живее! Тези дегенерати изобщо не притежават съзнание, за да проумеят, че има СЪЗДАТЕЛ и че ще отговарят пред Неговите Закони: "Обичай Бога ... и ближния си като себе си" (човекът е Дух и "ближни" един на друг, братя и сестри по Дух, са всички хора в света), "Каквото посееш, това и ще пожънеш",...! Как да обясниш това на изродите, който нямат съзнание, за да прочетат и проумеят върху какви Закони Създателят е построил Своето Творение и да осъзнаят, че Създателят не е сътворил Вселената, човечеството, човека, за да ги унищожат дебили, обичащи продуктите и инструментите на Сатаната, и поради това обсебени от сатанински Духове, изживяващи се (чрез мислите, чувствата и постъпките) в душите им като Богове!!!

    Какво си въобразявате, боклуци?! Че Създателят ще ви позволи с алчността, подлостта, лъжите и тъпотата си да ГО унищожите (а също да унищожите и съставляващото ГО НЕГОВО Творение)?!

    Ако имате поне малко разсъдък, помислете как ще постъпи Създателят с вас?! (ОТГОВОР: Нов Завет, Евангелие от Йоан 15:1-12).

    Коментиран от #4

  • 4 Пояснение

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "До ДИДИ":

    ОТГОВОРЪТ в коментар 3 е на ЕДИНСТВЕНИЯ Бог на всеки човек и на цялото човечество: ХРИСТОС!
Новини по държави: