Last news in Fakti

5 Ноември, 2017 19:40 3 168 27

Грандиозна репетиция за възстановката на парада за Октомврийската революция

  • русия-
  • октомврийската революция-
  • парад

Тя се проведе в Москва

Грандиозна репетиция  за възстановката на парада за Октомврийската революция - 1
Снимки: БТА/AP

Хиляди войници взеха участие днес в репетицията за възстановката на историческия военен парад от 1941 г. пред червения площад в Москва.

На 7 ноември 1941 г. по време на битката за Москва се провежда парад в чест на октомврийската революция, провела се 24 години по-рано.

Грандиозна репетиция  за възстановката на парада за Октомврийската революция

Тогавашният генерален секретар на Комунистическата партия на Съветския съюз Йосиф Сталин изнася реч пред войниците на Червения площад, които трябвало да влязат в сражение непосредствено след парада. Много от участниците загиват в последвалата битка.

Грандиозна репетиция  за възстановката на парада за Октомврийската революция

Всяка година в съвременна Русия 7 ноември е празник в чест на парада от 1941 г. като заместител на честването на октомврийската революция.

Грандиозна репетиция  за възстановката на парада за Октомврийската революция


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мария Шарапов

    25 28 Отговор
    Пращали са ги на заколение , една пушка на двама войника! Поредната дивотия по руски!
  • 2 Бесен Язовец

    24 20 Отговор
    Ще бъде велико.Жалко че няма да мога да го гледам на живо
  • 3 Пазарен Либерализатор

    27 28 Отговор
    Октомврийската революция е прост болшевишки преврат, съсипал Русия до ден днешен. Болшевиките превръщат страната в кочина, а народа в опиянчени ушанки.

    Коментиран от #4, #20

  • 4 Бесен Язовец

    16 19 Отговор

    До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

    И това от устата на един откровен плювач

    Коментиран от #5

  • 5 Пазарен Либерализатор

    24 15 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Не. Това е руската история, Язовец. Чети и се ограмоти. Болшевиките правят преврат, следва глад и мизерия. Аналите говорят.

    Коментиран от #6

  • 6 Бесен Язовец

    17 22 Отговор

    До коментар #5 от "Пазарен Либерализатор":

    Гладът и мизерията точно докарват народа руски до Октомврйската Революция
  • 7 Руски тролак

    24 16 Отговор
    Комент 3 го е казал точно , до 1917 Русия е била силна империя .Сега е световния склад за ресурси от които се облажват само шепа евреи (макар и руски, пак са евреи).
  • 8 Дедо Гошо

    22 9 Отговор
    Кой му не аресва да го не гледа.Тва е част от тейната история и си я празнуват.Кой му не аресва да я не чете.Глупости са ставали насекаде по света.
  • 9 Иван

    18 21 Отговор
    Октомврийската революция-най-голямото зло сполетяло човечеството пррез 20 век!
  • 10 ЦРУ

    13 23 Отговор
    Празнуват 100години от Унищожението на Велика Русия!Сега са Империя на Злото!Всички световни конфликти се разпалват от Кремълските кагебейци-дерибейци!Нямат светло бъдеще с тия корени на комунизма!И в САЩ имахме комунисти,но ги изтребихме и сега сме добре-Световен Лидер!:)
  • 11 onq s konq

    9 18 Отговор
    Народа иска хляб,ТЕ МУ ДАВАТ ЗРЕЛИЩЕ!Верно че по.добре "нещо" отколкото "нищо",нооо...да НЯМА ОПОЗИЦИЯ В РУСКАТА "ДУМА",ВСЯКАКВИ ДЕМОНСТРАЦИИ И МИТИНГИ ДА СА ЗАБРАНЕНИ,ДА СЕ ЗАБРАНЯВАТ КАНДИДАТУРИ НА НЕДОВОЛНИТЕ РУСНАЦИ ЗА "ПРЕЗИДЕНТ" С НАГЛИ ПРЕДЛОЗИ/НАВАЛНИ/,ДА СЕ УНИЩОЖАВАТ ФИЗИЧЕСКИ/УБИВАТ/ ПО-НАСТОЯТЕЛНИТЕ /НЕМЦОВ/ и накрая да се оповестява че 80% от руснаците вярват на Путин...това е ТИПИЧЕН "ХИТЛЕРИЗЪМ" ПО РУСКИ,ПРЕНЕСЕН ОТ СРЕДАТА НА МИНАЛИЯ ВЕК В СЪВРЕМИЕТО!И ако Америка характеризира Русия като свой ОСНОВЕН ВРАГ,то задължително следва да се допълни,че Русия е и ОСНОВЕН ВРАГ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ.
  • 12 Хохи

    11 2 Отговор
    Питам аз, кой зъздава БОЛШЕВИКИТЕ?
    И СЕГА С КОИ СЕ БОРИ ПУТИН?
  • 13 Брат ми

    7 14 Отговор
    Тъпи руснаци...:(
  • 14 стоян георгиев

    8 18 Отговор
    честват октомврииската комунистическа революция ,а плачат срещу връщането на нациски символи!!!комунизма е в пъти по-жестока система от нацизма бе другари и да честваш победата му в русия е извращение,особено като претендираш да ставаш световен лидер.онзи ден четох ,че са реабилитирали и судоплатов един от наи-големите комунистически убиици,а иначе навални не може да се кандидатира на изборите ,щото били много демократични!жалка работа!

    Коментиран от #15

  • 15 Трол

    15 6 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Не Деске, не честват ВОР! Отдават почит на парада проведен на 7-ми ноември 1941г. Тогава се е водила битката за Москва и от парада военните части са заминавали направо на фронта. И ти го знаеш това, но НПО лозунга трябва да се напише, козяшка душичка не трае!

    Коментиран от #21

  • 16 iuri

    4 4 Отговор
    Баба ти трънкина. Че те са имали пушки да въоръжат целия свят Друго са нямали но не и пушки
  • 17 iuri

    5 3 Отговор
    Баба ти трънкина. Че те са имали пушки да въоръжат целия свят Друго са нямали но не и пушки
  • 18 Гост

    15 5 Отговор
    Слава на Русия.
    Мрете от яд фоби с промити мозъци.Като в Япония:Младите японци толкова са им промили мозъците,че знаят,че атомните бомби в Хирошима и Нагасаки,са хвърлени от руснаците,а не от американците!!!
  • 19 ЦРУ

    6 11 Отговор
    Русия беше Унищожена преди 100години,от тогава има СССР-империя на Злото!Не е изненада,че русофила иска да умрем,нали това е целта на всяко Зло,да Унищожава съграденото!
  • 20 Петър Вучков

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

    Защо не ръкопляскате?!?
  • 21 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #15 от "Трол":

    я пак,я пак??виж кога почва и кога свършва битката за москва бе убавец!!!!на седми ноември освен парад за октомврииската революция нищо друго не е имало запомнящо се ,то и в статията точно тва се казва готвят се за въстановка на парада на великата октомврииска комунистическа революция.само че дали ще покажат американското оръжие спасило москва ,а троле?да отворим руското вики и да четем:669 самолета ,за сравнение фронтовете дето защитават москва имат към онзи момент 389 изправни,487 танка и за 6 месеца американците пратили 15000 камиона на ссср.отдолу вместо благодаря руснаците казват че било много малко!!!!та очаквам да видим на парада американските танкове ,самолети и камиони спасили москва ,щото тва не било празник на великата комунистическа революция ,а нещо друго!смяхххх!

    Коментиран от #22

  • 22 Трол

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Публикувано във факти.бг: Тогавашният генерален секретар на Комунистическата партия на Съветския съюз Йосиф Сталин изнася реч пред войниците на Червения площад, които трябвало да влязат в сражение непосредствено след парада. Много от участниците загиват в последвалата битка.
    Десо, за последен път-отдават почит на загиналите участници в парада на (сега чети ффффнимателно)-07.11. коя година 1941г. А не 1917г. Сега вече се уверих, че освен козяшко недорузомение си и интелектуално обременена!
  • 23 Трол

    5 0 Отговор
    Ето ти и от уикито за цитката за Москва:
    защита на Москва и разбиване на германските войски. Боевете започват на 30 септември 1941 г. и завършват в средата на април 1942 г. с окончателна победа на съветските войски.
    Въпиюща простота си!

    Коментиран от #26

  • 24 стоян

    0 3 Отговор
    Дали е заместител на комунис преврата или заблуждават баламите Най вероятно е празник за преврата Там пак КГБ с Путин командва сигурно пожизнено както другите преди него
  • 25 гост 3

    3 0 Отговор
    Този парад е напомняне, че всеки който е тръгнал към Москва, е бил опердашен. Милиони врагове обогатяват почвата, затова е богата на полезни изкопаеми.
  • 26 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Трол":

    троле ,тва дето си публикувал нищо не променя от твърденията ми.на парада участват и нови формирования,но не само .ако си гледал парада ще видиш че участниците в него са от подразделения участвали и преди това в боини деиствия.тва едно.освен това основната идея е да се чества октомврииската революция,а не битката за москва щото както и ти публикува битката за москва нито започва нито завършва на 7 ми ноември,а полковете отиващи в бои са го правили ежедневно.съветското безхаберие както и отношението на генералите към воиниците е водило до въпросната касапница на съветските боици,загиващи с хиляди без да е имало нужда,но както казва жуков :спокоино жените ще народят ,нови!та тва е лицемерието, да пускаш масата срещу картечниците напълно неадекватно,а после да им организираш помен!!!което днес се нарича героизъм и вещо управление на армията.пред москва дори мразещите ссср немци са изпитали отвърщение от съветското отношение към собствените им воиници.

    Коментиран от #27

  • 27 stukar

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    След това нещата се променят. Съветите се научават да използват нови тактики, усъвършенстват много от оръжията си и получават много помощ от съюзниците. Тогава още е било началото на войната, царяло е хаос и на СССР му е трябвало време да се окопити. Жуков за раждането, не е били далеч от истината- Руската империя и след това СССР, като водеща в него Русия, е била в постоянна война (в каквато е и сега) и войници са мрели. Както и революционери, народни врагове и тем подобни- тазм все мре някой, в размери необясними за нас. Е да 1941г. си е било доста по- сериозно, па затова напъването срещу картечните гнезда е било сериозно. Но след 1942г. нещата се обръщат и не можеш да кажеш че СССР само със "затрупване с трупове и техника" печели войната. Че е имало превъзходство в техника и хора- да, но това е и после на Западните фронтове.
    Та сега по темата: Парада на 07.11.1941г. си е бил чисто и просто Мотивационно мероприятие- може би едно от най- важните, които спечелват войната за СССР. Да, тогава е било честване на ВОР (макар и в ноември- малко тъпо), НО за да повдигне победоносния дух у народа, за отстояване устоите на държавността, създадена тогава пред настъпващия враг.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания