7 Ноември, 2017 16:34 1 456 1

Саудитска Арабия обвини Иран във военна агресия

  • саудитска арабия-
  • иран-
  • агресия-
  • хуси-
  • агресия-
  • принц

Обвинения към Иран в подкрепа на бунтовници

Саудитска Арабия обвини Иран във военна агресия - 1
Снимка: БТА/ AP

Саудитска Арабия обвини Иран в „директна военна агресия“ заради предоставянето на ракети на бунтовниците в Йемен, съобщи Би Би Си.

В телефонен разговор с британския външен министър Борис Джонсън саудитският престолонаследник Мохамад бин Салман е казал, че доставките на оръжие за бунтовниците хуси „може да се тълкуват като акт на война“.

В събота вечерта ракета, изстреляна от хусите от Йемен, бе свалена недалеч от международното летище на Рияд. Британският външен министър осъди в разговора със саудитския принц този ракетен пуск и потвърди солидарността на Великобритания с кралството в борбата срещу заплахите за сигурността на страната.

Представители на арабската коалиция, начело със Саудитска Арабия, обвиниха Иран, че предоставя на хусите не само балистични ракети, но и военни експерти, участващи в изстрелването им срещу саудитското кралство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    1 0 Отговор
    СА и някаква нейна коалиция пускат бомби над Йемен и що да правят тези така наречени хуси.