8 Ноември, 2017 16:34 2 889 3

Иран се закани на Саудитска Арабия

  • иран-
  • хасан рохани-
  • саудитска арабия

Хасан Рохани с остри думи срещу Рияд

Президентът на Иран Хасан Рохани отправи предупреждение към властите в Саудитска Арабия, съобщи ABC.

През последните дни отношенията между двете страни се обтегнаха. Това стана, след като през уикенда ракета, изстреляна от подкрепяните от Иран бунтовници в Йемен, беше прехваната от военните в Рияд. В последствие подаде оставка премиерът на Ливан, който обвини иранските власти, че се месят във вътрешните работи на неговата страна.

"Вие познавате мощта и мястото на Ислямската република. И по-големи от вас не можаха нищо да направят срещу иранския народ. САЩ и техните съюзници мобилизираха срещу нас всичките си средства и не можаха да направят нищо.

Ние искаме доброто развитие на Йемен, Сирия и Саудитска Арабия. Това може да стане само с диалог и приятелство. Да не забравяме, че кой атакува Йемен. Как йеменците трябва да реагират на това? Намесата във вътрешните работи на Ливан също е безпрецедентна“, заяви Рохани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    30 4 Отговор
    Аре честито на чалмите САЩ отново стягат война в Б.И то сириската приключи обаче новата тепърва започва ЦРУ никога не спи. Конспирацията,Петрол,Пушки,= на $$$ за САЩ да живее демокрацията урааааа и БГ.80% подкрепят
  • 2 Олигарха

    2 0 Отговор
    Иран трудно ще бъдат съборени, тия не са Ирак и отделно се имат с Китай и Русия. САЩ в момента нямат повече възможности за дестабилизация на близкия Изток, не че това което направиха в Сирия, Ирак и Либия е малко де. За тоя момент петрола на Ирак и Либие е предостатъчен на краварските картели, макар че алчноста им е безкрайна и може да направят някоя глупост и да стъпят на мина.

    Коментиран от #3

  • 3 касапина

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Олигарха":

    Ти май забравяш че чалмите на са войници били са войници през 13-14 век когато са разчитали на числено превъзходство