10 Ноември, 2017 08:16 1 915 11

Турция към САЩ: Спрете да подкрепяте кюрдските милиции

  • бинали йълдъръм-
  • майк пенс-
  • турция-
  • сащ-
  • кюрди-
  • подкрепа-
  • сирия-
  • милиции

Майк Пенс недоволен от арестите в Турция

Турция към САЩ: Спрете да подкрепяте кюрдските милиции - 1
Снимка: БТА/ AP

Време е САЩ да сложат край на подкрепата към Народните отряди за защита (YPG), след като бойците на „Ислямска държава“ са победени. Това заяви турският премиер Бинали Йълдъръм, който се срещна с американския вицепрезидент Майк Пенс.

Двамата проведоха среща във Вашингтон, която продължи час и половина – повече от предвиденото, пише „Хюриет дейли нюз“. Турция за пореден път призова американските сили да спрат подкрепата към кюрдските милиции, които Анкара разглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.

„Говорихме за проблемите помежду ни искрено и честно. Решихме да поддържаме диалог. Моето наблюдение е, че вицепрезидентът гледа положително на Турция“, заяви турският министър-председател.

Майк Пенс е изразил пред Бинали Йълдъръм „дълбока загриженост“ от арестите на американски граждани и на местни служители в американските дипломатически мисии в Турция, както и на журналисти и на хора от гражданското общество, предаде „Ройтерс“.

Между Анкара и Вашингтон се зароди дипломатическа криза заради арестите в US дипломатически представителства на турска земя, което доведе и до визови ограничения. Йълдъръм заяви, че ситуацията се подобрява и нещата се връщат към обичайния си ритъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    8 5 Отговор
    Добре де добре стига сте ревали ... местя си го в другия крачол !
  • 2 ХАСАН

    11 5 Отговор
    Много добра политика на съседите...Извлича максимално ползи и от Европа и от Сащ и от Русия!..
  • 3 ттков

    5 13 Отговор
    А анадолците кога ще спрат да се държат, като империя? Що не си гледат сабствената кочина, а гледат все навън за чужди земи? А автономия на кюрдите кога? 20-30 млн са ! Що се правят на улави? Трябва ли и тях някой да ги освобождава, както нас навремето от робство, опссс присъствие да ме извинят толерастиците.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 ХАСАН

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "ттков":

    А руснаците кога ще спрат да се държат като империя? А Сащ кога ще спрат да разбиват държави? А Великобритания кога ще се прибере на острова си? А Германия кога ще спре да колонизира Европа???? Никога...такива са великите сили...едните са-хищници другите тревопасни
  • 5 гост

    2 1 Отговор
    А Вие Косовските и Нови Пазарските може а...?
  • 6 стоян георгиев

    4 6 Отговор
    няма как сащ да спре да потдържа кюрдите в сирия .те са единствения надежден и боесопособен съюзник на нато там на терен,а турцие не са такъв.вижда се нагледно в идлиб.уж влязоха да неотрализират ал каида там ,а ги е страх да мръднат от границата и освен да дестабилизират зоната нищо друго не правят.

    Коментиран от #7

  • 7 ХАСАН

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Съюзник срещу кого??? Една шепа терористи с Тойоти пикапи??? Или срещу Асад?? Или по късно да се използват срещу Иран???? Турция се опитва да потуши пожара до границата си,приютява бежанци ,дава помощи ...но цивилизования Запад иска кръв и пак кръв....Същото което искаше и Хитлер

    Коментиран от #8, #11

  • 8 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "ХАСАН":

    турция е съюзник в момента на иран и русия,а кюрдите на сащ и европа в сирия.кюрдите допринасят за решаването на конфликта с единствената надеждна за нас ,разбираи нато армия.турция е постоянно с противоречиви послания въпреки че прие два милиона бежанци.не се ангажира срещу асад ,а и играе некоректно срещу европа и сащ,което се отразява постоянно във взаимоотношенията и като ти казах и преди не си мисли че някои и е длъжен напротив.очаква се сирииския демократичен съюз съставен от кюрди ,християни ,езити и част от умерените да бъде основна сила в нова сирия.подкрепяните от турция въстанници са много близко до ал каида и сега в идилб ,турция не прочиства региона от терористите ,напротив стигна се до неглсно споразумение,което няма как да бъде прието от нато.
  • 9 Tr.tc

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ттков":

    Това че са били 20 милиона души или нещо подобно от кога означава че има право на държава.По пътя на тази логика и на плъховете по света трябва да имат възможност за държавност. ...

    Коментиран от #10

  • 10 касапина

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Tr.tc":

    Не са 20 а 36 според официалната статистика на анкара която съзнателно е манипулирала резултатите от преброяването
  • 11 истината

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "ХАСАН":

    А кюрдите дали не искат да бъдат признати като малцинсто/впрочем около 35% от населението на Турция/?