10 Ноември, 2017 13:53 1 909 0

Мащабна акция в Истанбул! Десетки са арестувани

  • турция-
  • истанбул-
  • полиция-
  • операция-
  • ислямска държава-
  • джихадисти-
  • задържани

Десетки чуждестранни граждани са задържани в Турция

Мащабна акция в Истанбул! Десетки са арестувани - 1
Снимка: БТА/ AP

Турските сили за сигурност арестуваха най-малко 82 чуждестранни граждани при мащабна акция, проведена в град Истанбул, съобщи „Дейли Сабах“.

Задържаните са заподозрени за връзки с джихадистката групировка „Ислямска държава“. Полицейската операция е била проведена в няколко квартала на големия град.

Истанбулската полиция обяви, че арестуваните са планирали да отидат в Сирия, за да се сражават в редиците на терористичната организация. Те ще бъдат изправени пред съда, като ще им бъдат повдигнати обвинения за членуване в терористична група.

Междувременно стана ясно, че при отделна операция в южната провинция Адана са били задържани 11 сирийци – отново за връзки с „Ислямска държава“. Повече от 300 души бяха убити на турска земя при атентати на ДАЕШ през изминалите години.

Само от месец август 2016 година насам при операции на турската полиция са арестувани близо 1000 заподозрени за връзки с терористичната групировка. През изминалите месеци ДАЕШ загуби голяма част от териториите си в Сирия и Ирак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: