Last news in Fakti

12 Ноември, 2017 12:56 2 248 2

ЕС: Разводът с Лондон може да не се случи

  • великобритания-
  • ес-
  • развод-
  • брекзит-
  • преговори-
  • мишел барние

Трудности в преговорите между Лондон и Брюксел

ЕС: Разводът с Лондон може да не се случи - 1
Снимка: Shutterstock

Главният преговарящ на ЕС по Брекзит Мишел Барние заяви, че се подготвя за вероятността да не бъде постигнато споразумение с Лондон за излизане от блока, съобщи 24Matins.uk.

„Това не е моята предпочитана опция. Всеки трябва да се подготви за това, както държавите, така и предприятията. Самите ние се подготвяме технически", заяви Мишел Барние.

Главният преговарящ на общността заяви, че е „жизненоважно“ Великобритания да изясни ангажиментите си по условията на развода. Той постави това изискване като условие за започването на нова глава преговори за бъдещите търговски отношения с Острова.

През месец юни миналата година близо 52% от британските гласоподаватели избраха опцията „Брекзит“ на проведения референдум. Преговорите между Брюксел и Лондон обаче текат трудно, защото има разминавания по някои от точките, включително финансовите аспекти на развода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МТ Гонгаж

    11 1 Отговор
    Ейййй тия начи тцтцтцтц. Харесва им да си седят на изпърдяния остров и да се сношават с братчедите. Много ще съм щаслив , колкото и да е крала Англия от колинийте си , ЕС да ги изолира финансово , Шотландия да остане в ЕС , както Ирландия и Уелс , а миризливите жабчета да измизерстват , ай хев а дриим. И без това Шотландия и Ирландия имат доста лоши спомени от жебешките крале. Нека да останат изолирани , и гъсто населени с индийци , пакистанци и всякакви други вмирисани -ци.
  • 2 законен

    5 6 Отговор
    Май скоро във ФСБ (чети КГБ) ще хвърчат глави , в Черна гора провал , Македония , Каталуния сега и Англия ако не стане , егати руската "пролет" , направо да ги зазимяват !
Новини по държави: