Last news in Fakti

13 Ноември, 2017 19:05 10 749 48

Русия се подготвя за ядрена атака

  • русия-
  • атака-
  • нато

Мащабни учения на руските военни

Руските военни сили провеждат военни учения за действия при евентуална химическа или ядрена атака срещу страната, съобщи „Нюзуик“.

Ученията се провеждат в района между Черно и Каспийско море. В тях участват близо 5000 военни. Информацията е на руското министерство на отбраната.

Войниците са снабдени със специални костюми и маски, предназначени за действия при газови атаки.

Подразделения, специализирани в химическите оръжия, са били разположени в Краснодарския и Ставрополския край, докато най-малко 100 военнослужещи в съседния Ростовски край са започнали паралелно учение по обеззаразяване. Подобни учения са били проведени от руски войски близо до Армения през уикенда.

Използвани са още мобилни лаборатории и разузнавателни превозни средства. През последните седмици руските сили извършиха редица учения, предвиждащи сценарии за евентуален конфликт.

Предвиждат се и тестове на нови ракети от руските военни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    27 79 Отговор
    Абе от кога Армения стана ядрена държава? Арменците да не са откраднали някоя атомна бомба? Путлер пак надъхва ушанките да не усещат глад...

    Коментиран от #5, #19

  • 2 от страх се н....х

    46 40 Отговор
    5000 воннослужещи и еврогейзерите напълниха гащите и вестниците с аки.
  • 3 Така е

    37 72 Отговор
    На руснаците главите са пълни с война.Никой няма да ги напада , ама те де , та де.Кага ще се сетят, че има и мизерия за оправяне?

    Коментиран от #4, #34

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Армения

    40 16 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    И Полша няма ядрена бомба , но може и от там да бъде ударена от американски ядрени бомби ...Армения има същите взаимоотношения с САЩ като Полша интересувай се повече и мисли повече че простотиите ти нямат край
  • 6 юрист

    29 63 Отговор
    Не ме засяга за какво се подготвя путлеристан, но виждам, че има ясни инидикации за повторение на кримският сценарий в България. Първоначално се подготвят младежките групи на бсп, атака и другите малдежки организации на тези политически партии, които вече не се свенпт директно да си заявят , че искат убийство на българи- български граждани, само за това, че сме българофили и русофоби. Ако в България се случи гражданска война, в която руски наемници от руските спецчасти да “подпомагат“ с оръжие в ръка русофилите- сепаратисти, ЛИЧНО ще хвана оръжие в защита на суверенитета, териториалната цялост и независимостта на България от русия. Съпругът ми ще стори същото. Всеки от нас- според компетенциите си- ще действа за защитата и отбраната на Р. България от руската армия , нейните наемници и нейните подлоги в България. Повече нямам какво да кажа- ако се наложи, ще давам отговорите си с куршуми в телата на окупаторите и агресорите на България.

    Коментиран от #7, #10, #35, #37, #39

  • 7 Русофил

    42 25 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Хайде сега пък аз да ти кажа, че аз ще съм от страната срещу теб и повярвай много ще трябва да се постараете с мъжа си и пушката няма да помогне... като теб ще бъдат изметени в стил '44. Няма такова нещо като българофил русофоб!!!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 юрист

    19 31 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    “...Публикувано във факти.бг: Хайде сега пък аз да ти кажа, че аз ще съм от страната срещу теб и повярвай много ще трябва да се постараете с мъжа си и пушката няма да помогне...“ Нали не си забравил, че имамДВЕ магистратури- лекар без специалност и юрист. Имам законно притежавано оръжие в качествот ми на адвокат. Как мислиш- дали можеш по-бързо от мен да преценяваш слабите точки за поразяване в човешкото тяло? Нищо лично- просто предупреди аверите си...

    Коментиран от #12

  • 9 юрист

    15 24 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    А- нека ти припомня, че данс вече разследва т.нар. фейсбук група за убийства на русофоби...Този път няма да се заметат нещата под килима....
  • 10 Георги

    24 16 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Не трябва до се разрешава хора с психични отклонения да пишат коментари. Моля администратора да прочете коментар 6 и да вземе отношение.

    Коментиран от #11

  • 11 юрист

    14 17 Отговор

    До коментар #10 от "Георги":

    Конституция на Р. България
    Чл. 59.
    (1) Защитата на отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.
    (2) (Изм. - ДВ, бр. 12 от 2007 г., в сила от 1 януари 2008 г.) Подготовката на гражданите за защита на отечеството се урежда със закон.
    http://www.parliament.bg/bg/const
    Съгласна съм, че лица с психични отклонения не трябва да носят оръжие. За това е време прокуратурата да се самосезира за всички паравоенни формирования на атака и бсп, които са сформирани за умишлено изтребване на българи- български граждани поради факта, не че изповядват любов към чуждата държава русия, а обичат собствената си Родина България. Такива паравоенни формирования са незаконни, въоръжаването им е незаконно, а техните ръководители се подготвят за извършване на тероризъм. Време е да се кажат нещата с истинските им имена.

    Коментиран от #14, #45

  • 12 ХАСАН

    12 28 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Хаха...българи да насочат оръжие срещу нашественик???!!!по добре приготви погача и-водка за посрещане...руснаците ако дойдат всички антлантици ще станат пак братушки..ще има стихове ,поеми

    Коментиран от #13

  • 13 юрист

    31 14 Отговор

    До коментар #12 от "ХАСАН":

    Турците в България ще останете с зяпнала уста, защото не подозирате истинската същност на българите. Българите сме велика нация- много траем, много преглъщаме, но когато се наложи да хванем оръжие, ставаме по-безмилостни от берсерките- питай предците си какво се е случило на Шипка през 1877г...След като не познавате това наше лице, значи- никога не сте го виждали проявено спрямо вас- турското малцинство в България, което пък значи, че човешките ви права и свободи са спазени на 100% в България...
  • 14 Георги

    31 22 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Във всичките си коментари, лицето "юрист" насърчава и подстрекава към насилие. Моля администратора да прочете коментарите и да вземе отношение.

    чл. 162. (1) НК, “Който проповядва или подбужда към расова или национална вражда или омраза, или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до три години и с обществено порицание.”

    Коментиран от #15, #16

  • 15 юрист

    17 25 Отговор

    До коментар #14 от "Георги":

    Имате грешка- не е насилие заявеното желание на едно физическо лице- българска гражданска, изпълнява гражданският й дълг към Р. България, особено когато става въпрос за законосъобразно поведение. Преди да се пробвате сам/а да разсъждавате над това, питайте юристите на партията, в която членувате дали коментарът ми е съставомерен или не е. В качеството си на български адвокат твърдя, че мой коментар № 6 не нарушава българското законодателство и не би следвало да бъде изтрит.
  • 16 юрист

    11 19 Отговор

    До коментар #14 от "Георги":

    И още нещо- от юридическа гледна точка НЕ Е подбуждане към противоправно поведение заявеното убеждение за спазване на българската конституция. Това е правомерно и законно поведение. Как го тълкуват лица, които не притежават качеството “юрист“ , е отделен въпрос, но той не е съотносим към юридическото тълкуване на мой коментар № 6.

    Коментиран от #46

  • 17 Д-р Хаус

    14 8 Отговор
    Русия ако иска добре да се подготви да отвори една манифактурка за вазелин -щото лашкането ще е брутално
  • 18 Панайот

    32 14 Отговор
    Юрист-а е мъж! Плаща му се за да плюе против Русия.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 юрист

    11 26 Отговор

    До коментар #18 от "Панайот":

    Имаш грешка- жена съм, но не съм на 20 години и предвид предишната ми магистратура, съм участвала в учения. Да- знам, че сте свикнали да се гаврите с българският народ и да считате, че всички жени в България сме леки жени, а мъжете ни са мухльовци, но искрено се надявам да не ви се случва лично да се убедите с очите си в грешната си преценка за нас.

    Коментиран от #28, #40

  • 21 Кънчо

    14 10 Отговор
    Мъж е!

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Mugagaj

    9 16 Отговор
    Хубаво е че този малоумник Русия се самоубива
  • 24 К.К.

    1 6 Отговор
    Оставете пушките те не са играчки,да се прицелиш в човек и с не заредена пушка не е шега.Да си правят ученията русите щом не могат да ги научат,по оптимистично, не се принизяване до някои хора живеещи на югоизток.
  • 25 къде сиии

    15 6 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Да бе, единствената българка си останала, на 50+ и с 10 см. токчета и всеки се оглежда за теб!
  • 26 OOF

    20 4 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Спрямо изказа и словореда определено е МЪЖ!!!
  • 27 Момчил

    14 8 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Стара момо с много котки.

    Коментиран от #30

  • 28 tost

    11 6 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Юриста е Мъж на 100 % .

    Коментиран от #29

  • 29 ЩАТ

    21 10 Отговор

    До коментар #28 от "tost":

    Юриста е не само мъж а ми са цял щаб клакьори на щат при Боко Т. да му спасяват закъсалия имидж и този на герб и да плюят най гол. противник на САЩ , Русия
  • 30 гост

    10 6 Отговор

    До коментар #27 от "Момчил":

    Бъркаш! НЯМА КОТКИ! Котките не понасят злоба! Те успокояват и донякъде дават смисъл на живота, когато няма друго.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Kcaniba

    17 9 Отговор
    ФАЩ имат стратегията на превантивен -
    изпреварвщ глобален ядрен удар. При това, едновремено срещу Русия и Китай.
    Руската ядрена триада е машината на възмездмето, т.е. летят ли ракети към нас, след секунди, летят и към вас. Вие ще ни победите, в период от секунди, ще ни надживеете.
    Та Русия ли агресорът, за шестстотеншейсеимшест път питам!??
    Рая сте и това е.
  • 33 onq s konq

    14 8 Отговор
    Поредната откровена дезинформация,че Русия "се готвела" за ядрена атака...РУСИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ГОТОВА ЗА ПОДОБНА АТАКА И ТО ОЩЕ ОТ 60-ТЕ ГОДИНИ!И нещо повече-тя самата е готова да напада с ядрено оръжие...и не само.
  • 34 Барчо

    17 8 Отговор

    До коментар #3 от "Така е":

    "Ако искаш мир, готви се за война" - Това не съм го измислил аз, но всеки нормален държавник трябва да се съобразява с вече "откритата топла вода". Няма смисъл пак да я откриваме.
  • 35 амер бази

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Бегай тогава да раздаваш куршуми в американските бази в България ...разкажи им игрите
  • 36 Пазарен Либерализатор

    13 3 Отговор
    Преглеждайки коментарите забелязвам, че здравеопазването ни излиза от кризата, щом вече в психиатрията има интернет за пациентите.
  • 37 Патето Яки

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Юристке ще взема да те окупирам, че белким ти харесам като красив русофил.
    Видях те на снимката с 22 годишният украинец, нема връщане назад.

    Коментиран от #44

  • 38 Sergiy

    6 13 Отговор
    отново двама-трима подлози на путьо, коментират под ...надесет ника.
    Поне да четат повече или новите методияки да им пращат от олгино в московия, иначе излагация голяма
    Едни и същи простотии вече коя година, методичките са остаряли вече ;))
    Хора няма какво да ядат, а путьо "тренира".
    кудрин (бивш министр на финанси на московия) вече каза- колко фирми фалират всеки месец, какво трябва да очакват (нищо хубаво), въшните финансвои пазари фактически затворени и много-много-много други неща, а путьо всеки месец "тренира" ;)))

    Коментиран от #41

  • 39 Nucwar

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Ти до кога ще акаш тука с твойте глупости промит мозък си и нямаш оправия
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Трол

    10 1 Отговор

    До коментар #38 от "Sergiy":

    Държавната статистическа служба на Украйна публикува данни за обема на чуждестранните инвестиции в икономиката на страната за периода януари-юни 2017 година. За първото шестмесечие на годината Русия е вложила в съседката си 4,4 милиарда щатски долара, което е 11,4% от общия обем на инвестициите. Преди Русия по инвестиции са Кипър и Холандия.
    Серьожка, още те храни матушка Русия, а ти хапиш ръката!
  • 42 Мухльо с претенции

    4 1 Отговор
    Боже Господи...Какви удивителни резултати от 45 години безплатно здравеопазване!?!
  • 43 Мухльо с претенции

    2 1 Отговор
    Боже Господи...Какви удивителни резултати от 45 години безплатно здравеопазване!?!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    А срещу американските бази в България ще стреляш ли?Или те може да газят земята?И ти си същият предател като русофилите.Русофили,русофоби и американо-такива.Не знам ти какъв пистолет ще изкараш ама аз и всички като мен,които наистина обичаме Родината и сме се клели а не само да цитираме конституция,която и без това всеки погазва да не изкараме по една сопа и да ви начупим вратовете на всичките предатели.За центове и копейки ще продадете и майките си.щяла да трепе и тя.Твоето няма ли да е убийство на българи?
    Само че аз съм сигурен,че никакв юристка не си,особено като ти гледам стила на изказване.Повече прилича на продавачка на риба на рибната борса във Варна.
  • 46 читател

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Парадирането с образованието не е доказателство за качествено упражняване на адвокатските Ви права и юридически познания /както и медецинските без специалност/. По-скоро е признак за комплекс за малоценност. При това намирам поведението Ви за агресивно без някаква причина.
  • 47 Чапрашев

    4 3 Отговор
    Абе кога ще почнат да правят съвременни леки коли, автобуси,компютри,телефони,черна и бяла техника,дрехи и т. н.,а в главите им е само военщина,просто държава с комплекси.
  • 48 Гого

    1 0 Отговор
    Не ги оставят на мира,бе Чапрашев.Всичките им сили и средства отиват за неизбежна отбрана,толкова ли не разбираш!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания