14 Ноември, 2017 07:56 2 055 9

САЩ: Ще се бием с "Ислямска държава", докато те го искат

  • джеймс матис-
  • ислямска държава-
  • сащ-
  • война-
  • сирия

В момента подкрепяни от САЩ и Русия сили се борят за отвоюване на оставащите територии под контрола на ИД

САЩ: Ще се бием с "Ислямска държава", докато те го искат - 1
Снимки: БТА/АР

Американската армия ще се бие срещу "Ислямска държава" (ИД), докато групировката иска да се бие, каза министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис, цитиран от Reuters.

В момента подкрепяни от САЩ и Русия сили се борят за отвоюване на оставащите територии под контрола на ИД.

Матис заяви, че по-дългосрочната цел на американската армия ще бъде да не позволи на ИД да се върне, след като групировката загуби контролираните от нея територии.

"Врагът още не е обявил, че е приключил с района, така че ние ще продължим да се бием, докато те искат да се бият", каза Матис.

САЩ: Ще се бием с "Ислямска държава", докато те го искат

Той също така подчерта важността от по-дългосрочни усилия за мир, намеквайки, че войските на САЩ искат да помогнат за създаване на условията за дипломатическо решение в Сирия. "Ние няма просто да си тръгнем точно сега, преди да има напредък по Женевския процес", заяви той.

САЩ: Ще се бием с "Ислямска държава", докато те го искат

Матис отбеляза, че според него югозападната зона за деескалация работи. Шефът на Пентагона изрази надежда, че в бъдеще ще има още райони, които да позволят на повече бежанци да се завърнат по домовете си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПУУУУ

    23 4 Отговор
    САЩ-КАК ЩЕ СЕ БИЯТ С ТЕХНИТЕ ХОРА ТА ИД СА АМЕРИКАНСКИ ГРАЖДАНИ ОТКАРАНИ ТАМ СЪС СПЕЦИАЛНА ЦЕЛ.А ТЯ Е ДА УБИВАТ МИРНИ ХОРА ЖЕНИ И ДЕЦА.
  • 2 Реално

    26 4 Отговор
    САЩ: Ще се бием с "Ислямска държава", докато те го искат......Демек ако ИД каже-стига вече-американците спират?!!!??!! Еми не е лесно да си унищожават инвестираните пари...
  • 3 ттков

    19 4 Отговор
    Цял свят ги разбра тези наглеци, че създадоха тази групировка, во ся толкова нагли, че продължават да драпат и да се правят на завеяни. Самото изкозване е толковагл,паво, че няма на къде. Значи ИД води за носа хАмериканците и те определят, кога ще се бият и кога не. И защо все още се правят, че са отделни неща, като са едно сащ и ид. Сега ще се мъчат с други хватки и номера да сложат ръка на тези територии богати на петрол. Реално руснаците победиха хАмериканското отроче ИД, но лаврите ще се мъчат да ги оберат краварите и пуделите им нищо, че докато те уж се биеха ИД се разрастваше и търговийката с петрола си вървеше отлично. Руснаците обаче много им объркаха игрите и сега оръжейното лоби в сащ проваля срещите между Путин и Тръмп, за да не вземат да се договорят извън техния сценарии.

    Коментиран от #7

  • 4 Бай оф

    0 0 Отговор
    Като има глупаци да се трепят ще има тарикати да правят пари от тяхната кръв.
  • 5 Граф Николаевич

    5 2 Отговор
    Добре че бяха руските касетъчни бомби /които са забранени ужким /иначе щеше още да съществува...

    Коментиран от #6

  • 6 бай той

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Граф Николаевич":

    Такива в Сирия не са ползвани. Ако имаш друго инфо дай да видим от къде го черпиш.
  • 7 арабски селяндур

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ттков":

    +1
    Много точно казано!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Трол

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "верно ли":

    Не ги мъчи на английски,
    Стотици джихадисти от ДАЕШ ("Ислямска държава"), включително чуждестранни екстремисти, и семейства им са успели да избягат от сирийския град Ракка. Това е станало под погледа на водената от САЩ коалиция, която контролира града. БиБиСи разкрива подробности относно тайно споразумение, което е довело да изтеглянето им от Ракка. То е от октомври. Тогава нито коалицията, нито Сирийските демократични сили са признали, че имат вина за случилото се. Британската медия пита дали това ще доведе до сериозна заплаха на други места по света. Според информацията конвой от камиони и автомобили е извел от града около 4000 джихадисти, жени и деца.
    Конвоят е бил с дължина 6-7 километра и е включвал почти 50 камиона, 13 автобуса и повече от 100 автомобила на ДАЕШ. Евакуацията е станала в средата на октомври. Британската медия е разпитала шофьори и други лица от конвоя. Въпреки че в споразумението било заложено само да си вземат личните оръжия, джихадистите взели всичко възможно. Десет камиона са били натоварени с оръжия и муниции. Сирийските демократични сили са били замесени в сделката.