14 Ноември, 2017 08:29 1 377 9

Руска телевизия се регистрира като чуждестранен агент в САЩ

  • russia today-
  • rt-
  • раша тудей

Медията изпълни искането на американското министерство на правосъдието

Руска телевизия се регистрира като чуждестранен агент в САЩ - 1
Снимки: Shutterstock

Главният редактор на руската държавна телевизия RT (Russia Today) съобщи, че компанията е изпълнила искането на САЩ да се регистрира като чуждестранен агент, предаде ТАСС.

Маргарита Симонян посочи в уебсайта на RТ на руски език, че между възможността за наказателно дело и регистрацията са избрали второто. "Приветстваме американската свобода на словото и онези, които все още вярват в нея", добави саркастично тя.

Симонян поясни, че ако не е било изпълнено изискването на Mинистерството на правосъдието на САЩ за регистрация на медията до 13 ноември, това можело да доведе до арест на американския директор на телевизията и замразяване на сметките на медията.

Американското министерство на правосъдието потвърди, че RТ се е регистрирала като чуждестранен агент, изпълнявайки искането му да направи това до 13 ноември, посочва ТАСС.

Руска телевизия се регистрира като чуждестранен агент в САЩ

Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов каза, че Москва смята искането на американското правосъдно министерство за недружелюбен акт.

Разузнавателните агенции зад Океана твърдят, че RТ е послужила като инструмент на Кремъл за намеса в американските президентски избори миналата година. Русия категорично отрича подобни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ттков

    16 3 Отговор
    Свободата на словото е просто една илюзия. Преди 89-та ни обещаваха свобода, но единственото, което се случи е да заменят клетката с по-лъскава. Какво е по-различното сега? Нищо освен повечето медии, които се държат от определени хора и не промиват мозъците с дезинформация и пропаганда по същия начин, както го правеха комунистите навремето.
  • 2 Откачен Борсук

    5 15 Отговор
    Сибирски ушанки да ни говорят за свобода на словото. Каква ирония...
  • 3 onq s konq

    5 7 Отговор
    Логично е да се запитаме КАКВА ДЕЙНОСТ ЩЕ РАЗВИВА РУСКА ТВ В АМЕРИКА-НАЙ-ГОЛЕМИЯТ Й ПОЛИТИЧЕСКИ И ВОЕНЕН ВРАГ?Ще обяснява на американските зрители колко е хубав живота в Русия ли?А можеби ще кандардисва милионите руски емигранти да се завърнат в Родината си и да отдават честния си и самоотвержен труд за разцвета на руската икономика,а не за американската?И същите тия руски бегълци дето са се изоглавили от руската действителност като куче от синджир ще се стреснат и ще хукнат обратно при Путин?Нито едното ,нито другото.Основната задача на въпросната телевизия е преди всичко ДА ПРОПАГАНДИРА КОЛКО ОНЕПРАВДАН И ЛОШ Е ЖИВОТЪТ НА ОБИКНОВЕНИЯ АМЕРИКАНЕЦ И КОЛКО ХУБАВО БИ БИЛО ДА ГЛАСУВА ЗА ПОЛИТИЦИ,ИЗПОВЯДВАЩИ БЛАГОРАЗПОЛОЖЕНИЕ КЪМ РУСИЯ.

    Коментиран от #8, #9

  • 4 юрист

    2 12 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Маргарита Симонян посочи в уебсайта на RТ на руски език, че между възможността за наказателно дело и регистрацията са избрали второто....“ Хахаха- нима?:) Ми тогава защо не сте избрали наказателното дело, след като сте убедени, че сте невинни и че сте изпълнили всички искания на американският закон и че такова дело - ако сте сте невинни и можете да докажете невинността си в американско съдебно заседание- ще бъде показателна руска пропагандна акция, разобличаваща твърдяното от вас “нарушение на свободата на словото в сащ“ и ще докаже “лицемерието“ на сащ за човешките права и свободи, а?:D:D:D

    Коментиран от #5

  • 5 Диди

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Това исках и аз да питам.Ако са невинни,би трябвало да отстояват за невинността си.В Европа се славят с лош имич,както и в Америка.Лъжлива нация.
  • 6 Диди

    2 7 Отговор
    Заблудените русофили слагат минуси,ще се изприщят от яд.РУСОФИЛИ,АКО СА НЕВИННИ,НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА ЗАЩИТЯТ НЕВИННОСТТА СИ,ВМЕСТО ДА ПРАВЯТ В ПЪТИ ПО ЛОША ГРЕШКА.? Тия RT,изглежда са и много тъпи в главата.Никой,дори частно лице не би направил такъв ход.Да им е честито на некадърниците. За това,човек трябва да има логично мислене,качество,което те не притежават.Сега би трябвало да,,изюдат бой от бати си Путков,,за това че са ,,прости,,.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кон с капаци съм

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    и не е моя работа каква дейност ще развива една руска телевизия в т.нар. сащ. Просто съм си тъп и затова ви питах преди това, извинете ме моляяяяяяяя
  • 9 Абе въшлив циганин

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    български, дребна мижитурко, паси си тревата, докато мургавите ти братя не са те направили на луканки. Той се запитвал логично...лоботомиран катър.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания