Last news in Fakti

14 Ноември, 2017 10:45 2 687 0

Сини каски ще умиротворяват Украйна?

  • украйна-
  • миротворци-
  • война-
  • киев-
  • донбас

Вашингтон и Москва обсъдиха възможността да се изпрати мисия на ООН в бившата съветска република

Сини каски ще умиротворяват Украйна? - 1
Снимки: БТА/АР

Русия и САЩ обсъдиха подробно възможността в Източна Украйна да бъде разположена мисия на ООН. Това съобщи Владислав Сурков, помощник на руския президент Владимир Путин, след като разговаря в Белград със специалния американски пратеник за Украйна Кърт Волкър, предаде ТАСС.

"Подробно обсъдихме руската инициатива за развръщане на сили на ООН в Украйна", каза Сурков. Според него делегацията на Москва е получила американски предложения към руската проекторезолюция на Съвета за сигурност по въпроса и е "сметнала за приемливи" три от допълненията. Двете страни са решили да продължат да работят за сближаване на позициите си.

Сурков и Волкър са изразили общо мнение, че "Минските споразумения трябва да бъдат осъществени".

"За целта е необходимо да се ускори изпълнението на политическите ангажименти на Киев и успоредно да бъде укрепена сигурността в зоната на конфликта", добави пратеникът на Кремъл.

Сини каски ще умиротворяват Украйна?

Това беше третата среща на Сурков и Волкър през тази година след преговорите на 7 октомври в Белград и на 21 август в Минск, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА