14 Ноември, 2017 11:46 3 719 12

Принц Чарлз: Европейските евреи запалиха Близкия изток

  • принц чарлз-
  • бъкингамски дворец-
  • евреи-
  • близък изток

Това са лични впечатления от пътувания, а не гледната точка на Негово височество, коментираха от Бъкингамския дворец

Принц Чарлз: Европейските евреи запалиха Близкия изток - 1
Снимки: БТА/АР

Еврейските имигранти от Европа са причината за размириците в Близкия изток. Това твърди британският престолонаследник принц Чарлз, цитиран от в. Daily Mail.

Изданието публикува послание на сина на кралица Елизабет II до неговия близък приятел Лауренс ван дер Пост, изпратено след посещение на страна от Персийския залив през 1986 г.

"Започвам да разбирам арабите в Израел. Преди не смятах тази държава за колония на САЩ. Арабите и евреите имат общ произход. Но влиянието от Европа и най-вече на полските евреи запалиха тероризма в региона. Аз разбирам, че това е много сложен въпрос, но как да се справим със злото, наречено тероризъм, ако не го изкореним?", пита още британският благородник.

В края на писмото 38-годишният тогава Чарлс задава още един въпрос. "Как така нито един президент на САЩ досега не се е справил с еврейското лоби или поне не го е взел под контрол?", пита той.

Публикацията предизвика остра реакция сред еврейската общност на Острова. "Това е много тревожен сигнал. Според бъдещия крал Израел не е огнище на еврейския народ, а създадена чрез някакво задкулисие страна. Според нас такива изяви са чиста проба антисемитизъм", посочи лидерът на еврейска организация Гидеон Фолтър.

Според Фолтър обаче принцът на Уелс оттогава си е променил отношението на евреите. Водачът припомня как наследникът на короната се е срещал с депутата от горната камара на парламента в Лондон и бивш главен равин на Великобритания Джонатан Сакс.

Принц Чарлз: Европейските евреи запалиха Близкия изток

"В писмото са изразени лични впечатления на принц Чарлз от пътуванията му, а не гледната точка на Негово височество", коментираха от Бъкингамския дворец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    48 5 Отговор
    С напредването на възрастта човек вече няма какво да губи и почва да говори истината щото ще дава отчет на Господ и иска да се изповяда преди това

    Коментиран от #8

  • 2 Хохо

    7 12 Отговор
    Тогава е бил на 38!
  • 3 Хохо

    4 9 Отговор
    Тогава е бил на 38!

    Коментиран от #9

  • 4 ХАСАН

    21 7 Отговор
    Те са причината за насилие в Близкия изток..хората са живели мирно и тихо ,но пришълците от Европа са донесли насилие и смърт!
  • 5 Сико

    23 0 Отговор
    Ам че то и сега е така!
  • 6 Израел

    28 1 Отговор
    Вече и децата в 1 клас знаят, че Израел е ционистки проект платен от еврейските банкерски фамилии. Всички останали теории са прах в очите на слепите !
  • 7 реалист

    23 0 Отговор
    Е , той един път да каже истината без грим, и каква олелия от долното еврейство . Ами истина си е ,САЩ им създадоха държавица за да ги ползват като маша срещу арабите . Без американските долари и оръжие и ден нямаше да устискат . А истината ,че повечето от злините на света идват от евреите просто няма как да бъде заглушена. Но , може пък скоро да им бъде потърсена сметка ... кой знае ....
  • 8 Гост читател

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Ти нещо разбра ли от написаното?Тва става 86 година. Тогава е бил на 38. Ка да разбереш ,като Путин ти е пийнал мозъка.
  • 9 мето

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хохо":

    чистата истина
  • 10 мето

    3 1 Отговор
    наистина тука май има платени почнах полека да се уверявам
  • 11 мето

    3 0 Отговор
    говоря за почитателите на евреите
  • 12 некойси

    9 0 Отговор
    Дълбок поклон пред тази личност не се страхуваща да назове нещата с истинските им имена, без да се страхува, че може да загуби всичко!!!
Новини по държави: