Last news in Fakti

14 Ноември, 2017 13:07 3 227 11

Жесток погром в Сирия

  • сирия-
  • погром-
  • алепо

Има десетки загинали

53 души са загинали при въздушна атака срещу пазар в Северна Сирия, съобщи Arab News.

Ударен е бил пазар в Атареб. Той се намира в близост до град Алепо. Данните са от Сирийската обсерватория за правата на човека.

Засегнато е било и полицейско отделение, намиращо се в близост до пазара. Пострадали са близо 90 души. В момента в района се извършва спасителна акция.

Регионът се намира под контрола на сирийските правителствени сили. Все още не е ясно дали те или коалицията оглавявана от САЩ са нанесли удара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 petkov

    13 5 Отговор
    Градът за който се коментира не е под контрола на армията! Намира в зона оспорвана от две враждуващи джихадистки групоровки ал-Нусра и Зинки! Съмнявам се за въздушен удар точно там! Градът е далече от фронтова линия с армията. Сирийската и руската авиация в момнета са заети с удари по Абукамал и северна Хама.... По скоро е акт на агресия от една от двете групировки!
  • 2 Откачен Борсук

    8 15 Отговор
    Хм щом рубларастите още не са обвинили ФАЩ, следователно рушлямска държава е избомбила цивилните...
  • 3 Трол

    8 5 Отговор
    Все пак хората на Асад са влезли в някаква договорка със Зинки. Най-вероятно удара е на сирийската авиация. А пост 2 е поредното доказателство за улавостта на НПО дружинките!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Откачен Борсук

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Абе знаеш ли къде да се запиша за тия НПО дружинки? Аз си хейтя рушлямчетата напълно безплатно, но не бих отказал някой лев в повече.
  • 5 petkov

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Тези две групировки често са в конфликт. В повечето случай за разпределение на пари. Този им конфликт ( в момента) е един от най-слабите им. Обикновенно се карат с по месеци преди да се опитат да се разберат, а сега имаше инфо за разбирателство на 3-4 ден след избухването на конфликта, ама нещо пак се омаза преди 1-2 дена. Продължавам да се съмнявам във версията за въздушен удар!
  • 6 стоян георгиев

    5 12 Отговор
    самолетите са руски или поне така твърдят повечето извори.атаките в раиона на идлиб станаха много интензивни през последния месец,такива са и в гута и навсякъде ,където има сирииска опозиция .реално договореностите в астана не деистват.турция неможе да се справи с иран,русия и асад и се вижда че никои не го интерасува кво се е договорил с ердоган.самите турци забозиха в идлиб страхуваики се да излязат от граничния с турция регион.ал каида стана основен играч ,след като се налага бунтовниците да отблъскват армията на асад ,която противно на договореностите в астана постоянно атакува.

    Коментиран от #7

  • 7 petkov

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Ти въобще знаеш ли какво става в Сирия? Първо, договореностите в Астана не се отнасят за Ал-Нусра! Атаките, които коментираш на Сирийската армия са насочени единствено към региони контролирани от Ал-Нусра и са по-скоро контраатаки, на офанзива от преди 2-3 седмици по техните позиции в северна Хама. Вече казах къде действа сирийската и руската авиация- северна Хама и Дей-ей-Зор (ал-Майдин и Абукамал)!

    Коментиран от #11

  • 8 знайко

    5 8 Отговор
    AFP казва ,че бомбардировката е извършена от руски самолети.
  • 9 petkov

    8 1 Отговор
    Ха така.... информация от последните минути свърза с инцидента....
    В града на пазара е имало демонстрация срещу Ал-Нусра( което обяснява големия брой жертви). Освен взривове, срещу демонстрантите се е стреляло и с автоматично оръжие. Подобни демострации имаше преди години и в Алепо, също срещу Ал-Кайда. Тогава по време на една от демонстрациите (на Бустан Паша) бяха избити повече от 100 цивилни. Та както казах, не е имало въздушни удари.... Между другото престрелки между Зинки и Нусра са избухнали в покрайнините на града...
  • 10 Гост

    3 0 Отговор
    Аман от хейтъри-дебили!!!
  • 11 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "petkov":

    тва не е вярно.в идлиб и хама руснаците атакуват повсеместно ,огромни региони в които няма от хаят тахрир ах шам.тва е всекидневно.подоно е положението в северен дамаск кдето също няма от ал каида същото е и в дараа.няма никаква разлика.атакува се с авиация ,артилерия и танкове.всеки ден.ето ти линк има точно инфо за всеки ден,подкрепено с извори и то няколко различни .https://syria.liveuamap.com/en/2017/14-november-east-ghouta--map-showing-advance-made-by-opposition
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания