Last news in Fakti

16 Ноември, 2017 01:30 1 403 2

Русия е силен партньор на Афганистан

  • афганистан-
  • партньор-
  • русия

Кабул цени страната като икономически партньор

Русия е силен партньор на Афганистан - 1
Снимка: БТА/AP

„Русия е силен партньор на Афганистан.“ Това заяви афганистанският вицепрезидент Сарвар Даниш, цитиран от РИА Новости.

Той говори по време на Конференцията за регионално и икономическо сътрудничество с Афганистан. В нея той заяви, че е сигурен, че Кабул може да преодолее съществуващите пречки и да стане ефективен икономически партньор чрез общ регионален подход и съдействие въз основа на обща отговорност.

„Искам да подчерта, че в допълнение с азиатските страни, Русия играе много важна роля в регионалното икономическо развитие и интеграция“, заяви Даниш.

Той благодари за подкрепата в борбата с тероризма на САЩ, ЕС, страните от Централна Азия и НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 6 Отговор
    Така е силен партньор е ! Както е силен партньор и на Венецуела и Северна Корея ... Всичките са силно проспериращи държави в резултат на партньорството си с Масква !
  • 2 Реалист

    0 0 Отговор
    Забравил е да спомене и традициите в сътрудничеството - още от времето на окупацията на Афганистан от сесесере най-много наркотик се изнася за масква.
Новини по държави: