Тема: Украйна

15 Ноември, 2017 16:17 9 137 77

Германското разузнаване: Няма надежда за Крим!

  • русия-
  • крим-
  • германия-
  • разузнаване-
  • надежда-
  • бруно кал

Германия вижда заплаха в лицето на руската армия

Ръководителят на Федералната разузнавателна служба на Германия (BND) Бруно Кал заяви, че е „загубена надеждата“ за Крим, съобщи украинската агенция „Униан“. По думите му руските амбиции ще се увеличат.

След мащабните военни учения на Русия и Беларус германското разузнаване е загрижено, защото има „забележителна“ модернизация на оръжията и руските способности да контролират войски.

Още новини от Украйна

„Русия се стреми да възвърне ролята си на лидер на Стария континент, да отслаби Европейския съюз и да изтласка ролята на САЩ. Вместо партньор за европейската сигурност, в лицето на Русия виждаме заплаха“, заяви Бруно Кал.

Според него не трябва да се таят големи надежди за Крим и решаване на кримския въпрос. Шефът на немското разузнаване посочи, че Русия ще стане „неудобен съсед“. Той призова за поддържане на „близки връзки“ с Москва и на военните комуникационни канали с руските въоръжени сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    81 51 Отговор
    Малеее голям страх от фалирала Русия.

    Коментиран от #5

  • 2 К.К.

    75 17 Отговор
    За Крим надежда нямаше и в Украйна, колкото надежда имат западните покрайнини в Сърбия толкова и Крим има в Украйна.
  • 3 Мдааа

    59 5 Отговор
    Дръж приятелите си близо, а враговете си дръж още по близо.
    Сун Дзъ.
  • 4 Откачен Борсук

    41 115 Отговор
    Естествено, че няма надежда за Крим. Той и путин си го каза - пàри нема, действайте. Всяка територия, в която е газил руски ботуш се е превърнала в кочина. Доказателства бол.

    Коментиран от #77

  • 5 за матриала

    66 18 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Фалирала?.. а сега си представи колко памперса щяха да са необходими, ако не беше "фалирала"..
  • 6 Въъъъх

    114 26 Отговор
    Не знам кой къв е, ама Путин им размаза фасоня 😇
  • 7 Гост

    33 111 Отговор
    От Русия нищо добро не е дошло

    Коментиран от #42, #45, #48

  • 8 незнайко

    119 21 Отговор
    От Русия виждали заплаха !!! Сега цяла Европа се контролира от САЩ, но от тях не виждат заплаха. Все повече се измества историята !!! Единствените използвали атомни бомби са САЩ !!! Сега са дупе и гащи с Япония , това не е ли смешно ??? Промиването на мозъци продължава !!! Световния "жандарм" не се спира пред нищо !!!

    Коментиран от #67

  • 9 кирил

    28 89 Отговор
    за русия няма никаква надежда,има агресия алкохол и спин,после,разпад

    Коментиран от #11

  • 10 СССРБАРЕТА

    94 21 Отговор
    Егати .ранйеето пада на запад! Хахахахаха!!! Който го е страх от РУСИЯ просто да свали оръжието което е насочил натам! Русия освободи България от ТУРСКО РОБСТВО и от ХИТЛЕРИЗМА! България ОБИЧА РУСИЯ!!! И ако някой политик си позволи да насочи българско оръжие натам, народа ще го изрита да ходи да с.....ре на запад при тези които ги е страх!!!

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Румяна Костова

    64 10 Отговор

    До коментар #9 от "кирил":

    Бавничко загряват,че чак сега им се изпариха надеждите.Въпроса беше ясен още когато жителите на Крим направиха своя избор.
  • 12 Левски

    67 22 Отговор
    Тия пък смешни германци да вземат да млъкнат щото благодарение на Руската добрина още съществуват! Още не са им истинали бузите от Руските ЮМРУЦИ и пак жзеха да вдигат глава и да се ерчат! То па бива лицемерие ама това прелива отвсякаде!!!

    Коментиран от #13

  • 13 Барчо

    54 13 Отговор

    До коментар #12 от "Левски":

    Точно така. Благодарение на желязната воля на Сталин. При разпределението на сферите на влияние прехваления англичанин Чърчил е настоявал Германия да бъде разделена на "племена" или по-точно казано на 18 отделни държавички, които да бъдат дадени за "асимилация" на ...... естествено на кои. Сталин тогава обаче устоява своето мнение, че света има нужда от Германия като силна държава. Така че германците трябва да имат портрети на Сталин във всяка институция и по домовете си.
  • 14 юрист

    31 58 Отговор

    До коментар #10 от "СССРБАРЕТА":

    Русия НЕ ПОЗВОЛИ възстановяването на българската държавност дори върху 50% от българското етническо землище от 1876г. , русия ОКУПИРА България чрез съветската червена армия и целият ти коментар съдържа ЛЪЖИ, УНИЖАВАЩИ И ОТРИЧАЩИ МНОГОВЕКОВНАТА БОРБАТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА САМОСТОЯТЕЛНАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА, руски троле! ЗАЩО РУСИЯ НЕ ПОЗВОЛИ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ ВЪРХУ 100% ОТ БЪЛГАРСКОТО ЕТНИЧЕСКО ЗЕМЛИЩЕ ОТ 1876Г.? ДА НЕ БИ, ЗАЩОТО С ДВЕ ТАЙНИ КОНВЕНЦИИ СЕ ЗАДЪЛЖАВА ПРЕД АВСТРО-УНГАРИЯ ДА НЕ ДОПУСНЕ СЪЗДАВАНЕТО НА СИЛНА СЛАВЯНСКА ДЪРЖАВА НА БАЛКАНИТЕ, КАКВАТО БИ БИЛА ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ, АКО БЕШЕ ВЪЗСТАНОВЕНА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ ВЪРХУ 100% ОТ БЪЛГАРСКОТО ЕТНИЧЕСКО ЗЕМЛИЩЕ ОТ 1876Г.?

    Коментиран от #17, #20

  • 15 юрист

    21 43 Отговор

    До коментар #10 от "СССРБАРЕТА":

    Чакам кога ще се изходиш по въпроса, че ДЪРЖАВАТА РУСИЯ ти е майка, тя те е родила, тя те е откърмила, тя те е изгледала и благодарение на нея ти съществуваш на този свят:D:D:D

    Коментиран от #40

  • 16 Барчо

    57 10 Отговор
    И какво за Крим? Каквото повикало, такова се обадило. Украинците искаха да го дадът на краварите, но кримчани реагираха овреме. Все пак 90% са руснаци. Представяте ли си какво щеше да стане ако там се бяха настанили американците с техните бази? Все едно да направим в Бургас турска военна база и да чакаме да стане нещо добро.

    Коментиран от #21

  • 17 Барчо

    64 15 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Турция бе окупирала и присвоила 100% от българската територия в продължение на 500 години. Българския народ бе роб за 500 години без права на равноправни. Българския народ 500 години беше мачкан. Българските жени 500 години бяха насилвани и отвличани. Българските лични мъже бяха побивани на кол. Българския народ 500 години им вземаха кръвен данък част от собствените и деца, които после се връщаха с окървавени ятагани и колеха родителите си, братята си и насилваха сестрите си. Сега благодарение на продажници сме с бившите ни робовладелци срещу освободителите ни. Русия е тази, която освободи България и никой друг. Нито германци, нито англичани, нито французи, да не говорим за кравари и т.н. Русия е тази, която ни освободи. А поради политически игри, които е имало и тогава и сега и ще има не се е случило по най-прекрасния начин за нас. Така че си земи членовете и алинеите и си направи услугата.

    Коментиран от #19

  • 18 Кирил

    48 10 Отговор
    Наскоро имаше една статия на английски журналист който е правил проучване в Крим в различни слоеве от населението и не е намерил нито един недоволен от присъединяването на Крим към Русия.Хората са казали че от както са в Русия стандарта им на живот се е вдигнал и безработицата масово е намаляла.Доволни са и от подобряването на ифраструктората на Крим.Това го накарало да осъзнае че Крим е руска територия!
  • 19 юрист

    20 36 Отговор

    До коментар #17 от "Барчо":

    “...Публикувано във факти.бг: Русия е тази, която освободи България и никой друг....“ Така ли? Значи- отричаш съществуването и подвига на Левски, Ботев, Раковски, БРЦК, Априлското въстание, Старозагорското въстание, Перущица, Баташкото клане и твърдиш, че те НИКОГА не са се случвали, че българите НИКОГА не сме повдигали въстания срещу османската империя БЕЗ РУСИЯ, така ли? И твърдиш,че не си руски държавен трол, а си българин?

    Коментиран от #51, #68, #70

  • 20 Луд с калашник

    42 17 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    юристе де го видя Българския народ бре душо??????
    Това народ ли е???? Това е збирщина от предатели и злобни душици.Погледни историята и ще видиш че друга такава бездушна пасмина няма.За справка погледни историята......Априлското въстание предателството от Българи на Васил Левски Христо Ботев и Бенковски.Да не изреждам по-старата история.Защо се стигна до Византийско и Турско робство (или както казват по ново му: присъствие).
    Не мислете Русия и не плюите по нея.Русия и в най-лошите си моменти е всявала респект на света.Правила е добро на Българите и пак ще направи ако трябва.Ако не беше Дядо Иван сега щеше да носим фесове и да говорим и пишем на турски.
    Горд Съм и едновременно се срамувам че Съм Българин.

    Коментиран от #22, #26, #28

  • 21 gost

    11 32 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    Лъжеш като дърт циганин , никога Крим не е имал 90% руско население .И сега можеш да провериш.
  • 22 юрист

    13 30 Отговор

    До коментар #20 от "Луд с калашник":

    “...Публикувано във факти.бг: Горд Съм и едновременно се срамувам че Съм Българин....“ Вероятно поради причината, че един от родителите ти не е българин и не се отнася добре с нас, българите, а те е възпитал да не уважаваш българският си произход. НИКОГА, В НИТО ЕДИН МОМЕНТ ОТ ЖИВОТА СИ НЕ СЪМ СЕ СРАМУВАЛА, ЧЕ СЪМ ЕТНИЧЕСКА БЪЛГАРКА! Пишеш за българите, но какво да кажем за СЪЗДАВАНЕТО НА РУСКАТА ДЪРЖАВНОСТ- хан Батий- предводителят на азиатската тюркска Златна орда, предложил на руските князе да му се покорят и им обещал- ако го сторят, те да си запазят статута на руски феодали, да си запазят броя крепостни селяни и че ще ги направи още по-богати. Та- руските князе никак не се колебали и с УВАЖЕНИЕ приели да станат предатели:) Та- това е част от НАЧАЛОТО НА РУСКАТА ДЪРЖАВНОСТ! А хан Батий/ хан Бату/ е същият онзи хан,чийто отряди са били разбити от цар Иван Асен Втори, малко преди да почине, Този български цар е живял и управлявал Втората българска държава през 1218 - 1241г. Та- в кой народ има повече предатели и е съставен от предатели- руският или българският, а?

    Коментиран от #27

  • 23 тя мечката си спеше ама

    24 12 Отговор
    Бруно Кал,трябва да знаеш българската поговорка: ,,бития и е.а..я насита нямат,, Така че следващия път не дразнете спяща мечка пък ако ще и американец да е с вас.
  • 24 Янките ВЪН

    26 13 Отговор
    Тоз немски разузнавач е кравсрски шпионин. Няма начин да не е ходил в краваристан да му набиват обръчите. Световния терорист УСА има само една цел - да продава оръжие. Друго няма, и не може да направи. Не може да става никакво срсвнрние коя държава колко други е освободила. УСА-то. 000

    Коментиран от #25

  • 25 gost

    13 16 Отговор

    До коментар #24 от "Янките ВЪН":

    По твоята логика и президента Радев е краварски шпионин. И на него "краварите са му набивали обръчите".И още , явно си голям неграмотник да пишеш за "освободени" от Русия, или пък силно пристрастен .От тези за който Русия е преди България!?

    Коментиран от #69

  • 26 юрист

    12 25 Отговор

    До коментар #20 от "Луд с калашник":

    Този химн и този цитат от него-
    “Напред, науката е слънце
    което във душите грей.
    Напред - народността не пада,
    там, гдето Знаньето живей...“
    чий атрибут от чия народопсихология изразяват- от руската или от българската? Българите- български поданици на Царство България, през 1943 г. не пуснаха ешелоните с български евреи за пещите на хитлер. А защо гражданите на ссср не сториха същото с руските евреи и не допуснаха те масово да заминат за концлагерите на сталин? В този случай кой народ постъпва по-достойно, кой народ е толерантен, кой народ се показва като истински европейски народ, като състрадателен народ и като народ с ясно изградено и чувствително гражданско общество, което не може да остане безучастно към част от своите съграждани? И тук БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД БИЕ ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ РУСКИЯТ НАРОД!
  • 27 Луд с калашник

    22 11 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Не нито един от родителите Ми нито от бабите и дядовците ми не е с друга националност или вяра.
    Просто доста добри наблюдения имам и гледам с правилните зрящи очи и трезво мислещ мозък.Наблюдавам този (така наречен) Бъпгарски народ доста отдавна и виждам какво става особено последните 28 години.
    Ако имаш поне малко акъл ще се сетиш за какво говоря.

    Коментиран от #29, #30

  • 28 gost

    10 15 Отговор

    До коментар #20 от "Луд с калашник":

    Добре е , че си признаваш , че си "луд с калашник" , че да не ти вземат коментара, насериозно.

    Коментиран от #74

  • 29 юрист

    9 22 Отговор

    До коментар #27 от "Луд с калашник":

    “....Публикувано във факти.бг: Просто доста добри наблюдения имам и гледам с правилните зрящи очи и трезво мислещ мозък...“ но не притежаваш Знанието- а това значи, че не си превърнал хобито си за българската история в своя професия, не си учил история на България в университет, за да придобиеш много по-обширни НАУЧНИ знания за историята на България. Разбира се, че това е въпрос на личен избор, но пък не е хубаво да се твърди, че българите сме били народ от предатели, а да не се отбележе, че в историята си мноооого други народи има далеч по-страшни и по-гнусни предателства от тези, които имаме в българската история.
  • 30 Румяна Костова

    19 9 Отговор

    До коментар #27 от "Луд с калашник":

    Не и се връзвайте на тази,която крещи тук с главни букви.Тя ще поиска да види и цялото ви родословно дърво.Тя изисква,заповядва,а ако се разсеете да давате обяснения ще ви тресна по главата с някой закон.

    Коментиран от #37

  • 31 turgo

    11 26 Отговор
    червените алкохолици да не ни дойдат и нас на гости както преди 70 -тина години, че пак ще подкараме москвичи и ще учим руски език.той алкохолика георги димитров искаше да ни прави съветска република и да ни затрие като народ.но като гледам отрицателните коментари на всички във форума които пишат против червените от москва, съм сигурен че нищо чудно пак да подкараме москвичи.то това и заслужаваме при толкова много комунистически чугунени глави у нас.
  • 32 ФАКТ

    3 5 Отговор
    СЕТИХМЕ СЕ ЗНАЧИ, САНКЦИИ ЗНАЧИ....
  • 33 Morgoth

    4 18 Отговор
    Ще се сетите, ама късно. Докато запада упорства за Крим, Русия ще съсипе половин Украйна и с всяка изминала година вместо Путин да е все по-склонен да отстъпи ще започва да иска все повече.
  • 34 ХАХА

    13 7 Отговор
    АКО СЕПОМОЛИТЕ НА РУСИЯ МОЖЕ И ДА СЕ СБЛИЖИТЕ НО АКО ИМ ДУХАТЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ВИ ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ.НЕДОПУСТИМО Е НАЦИЯ КОЯТО СЕ НАПИВА ОТ БИРА ДА СЕ МЕРИ С РУСИЯ.
  • 35 Зоуи Салдана

    3 23 Отговор
    Германците са лоши политици и визионери ! Те нямат думата в съвременния свят . Германия е военно джудже ! Мнението на Германия не е меродавно ! Важно е какво казват САЩ и Великобритания, а те са се наточили на Путин и ще го смачкат !
  • 36 дръндер

    14 5 Отговор
    Германците са меки марии и лесно губят войни ! По- добре е германците да бачкат, да правят коли, в това са добри, а не да се занимават с геополитика ! Там са нула !
  • 37 Луд с калашник

    10 5 Отговор

    До коментар #30 от "Румяна Костова":

    Не Ме притеснява нищо.За разлика от болшинството пишещи и навярно и въпросната дама Аз имам родословно дърво.Участвал Съм и в митинги протести и барикади бит Съм със закони и палки бил Съм и Аз и пиша от личен опит а не от това кой какво Ми е казал и написал.Видял Съм лично въпросния "горд българин" от двете страни на барикадата.Видял Съм българина и в България и в чужбина що за стока е.Естествено не всички са скотове но болшинството сме си от най-смрадливите л......а.

    Коментиран от #39

  • 38 Лански

    6 17 Отговор
    Не знам какво е размазал Путин,но като сегашното отчаяние на руснаците ,сигурно и при Сталин не е имало,всичко отива за въоръжение,а особено в по далечните градчета ,народа буквално гладува
  • 39 юрист

    3 15 Отговор

    До коментар #37 от "Луд с калашник":

    “...Публикувано във факти.бг: .За разлика от болшинството пишещи и навярно и въпросната дама Аз имам родословно дърво...“ Е- хайде сега - моето етнически БЪЛГАРСКО родословно дърво е на около 250 години. Всичките ми деди и роднини са етнически българи, сключвали законни бракове само с други етнически българи. Това е документирано.

    Коментиран от #43, #49

  • 40 Гост

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Хапчетата

    Коментиран от #41

  • 41 юрист

    4 13 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Защо искаш от мен предписаните за теб хапчета? Аз не съм лекуващият те психиатър! Реши си проблема и не ме занимавай с глупостите си...
  • 42 Стамат

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Пуча който свали проруското правителството в Украйна беше замислен ,платен и изпълнен от ЦРУ.Всеки който си мисли че руснаците ще позволят на алчните кравари да ги съсипят и ограбят ресурсите им да си смени наркотиците.Говорим за реципрочно поведение.Агресора в случая не са пияните руснаци.Да не говорим че в Крим 80% са си чисти руснаци.Ако утре българите от македония се осъзнаят и поискат да сме в една държава, може би ще се скарме много лошо и със сърбите и с албанците и косоварие и още други . почти същото е и там
  • 43 Луд с калашник

    7 2 Отговор

    До коментар #39 от "юрист":

    Радвам се за Вас щом е така.И ако е истина тогава (както казват в Русия) респект и уважение към Вашата личност.
    П.П.
    Това за истината го пиша не с ирония и цел разпалване на спор.А защото във виртуалното пространство и особено в коментарите под тия статий думите от това естество на всеки един са трудно доказуеми включително и Мойте.

    Коментиран от #50

  • 44 Ангел

    18 2 Отговор
    Крим си е добре, но за Украйна няма надежда. То с курабийки само не става.
  • 45 Kcaniba

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    За вас еничарите, само бой рт Русия!!!
  • 46 стоян георгиев

    2 14 Отговор
    крим е новия северен кипър или приднестровието,разбираи беднотия и мизерия и непризнаване от никои.
  • 47 Гроб за ГЕРБ

    12 2 Отговор
    Изглежда след някой и друг оборот колелото на историята
    пак идва на това положение,както е било преди втората
    световна.Пак сме в лагера на руските врагове и ,като дой-
    дат сибиряците пак ще ревем после,че правили бели.Като
    някой посерко ежещ се зад батко си,и когато баткото изяде
    лобута да не си мислите,че на посеръка ще му се размине.
    Криехме се зад немците и,като ядоха бой не ни се размина
    и на нас.Сега се крием зад други батковци ама ако те
    гризнат дървото,дали ще ни се размине?
    Историята показва,че не винаги тоя с лъскавите коли,мо-
    дерни самолети и ,какви,ли не джджи побеждава,та и сега
    се не знае.Та,като си кокошка,не се прави на орел.
  • 48 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Свободата на България?!!! Не е ли добро?
  • 49 Знаещ

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "юрист":

    Страхотно е, че рода ти е на 250 години. Наистина. Но защо не се срамуваш, че точно ти ще го заличиш? На 50 години си и нямаш наследник.

    Коментиран от #52

  • 50 юрист

    1 6 Отговор

    До коментар #43 от "Луд с калашник":

    “...Публикувано във факти.бг: .И ако е истина ...“ Истина е. Родът и на майка ми, и на баща ми, са български етнически родове- на майка ми- с около 250 годишна история, а на баща ми- с около 200 годишна история. Родът на съпруга ми също е с над 220 годишно българско етническо фамилно дърво. Моите думи са много лесно доказуеми, защото съществуват писмени доказателства за венчание, писано в църковните православни регистри, за всеки от фамилното дърво. В родата на майка ми и на баща ми, не се е случвало да се роди извънбрачно дете, нито пък такова да предяви претенции за бащинство към някой от дедите ми, изграждащи фамилното родословно дърво.
  • 51 гост

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    Никой не отрича Левски, Ботев, Априлското въстание, Батак и т.н. Но реално погледнато България е нямала НИКАКЪВ шанс за самостоятелна освободителна война нито като организация, нито като численост и подготовка на армия, нито като въоръжение, логистика и т.н. НИКАКВА! Армия?!

    Как може да говориш са победа над първокласна армия от пъти по-малоброен, невъоръжен, необучен и слабо организиран противник?

    Почвам да се чудя дали имаш дори основно образование? Че и уж си била военна?!

    Руско-Турските войни определено са били доста голям мотивиращ фактор за подготовката и вдигането на въстанията. Надежда! Или си мислиш, че след потушаването на въстанието в Батак и околията, някой е щял да се осмели да повтори в близкото столетие, ако не е бил подходящ развоят на войната?

    Явно трудно ти се отдава да защитаваш тезите си. Това, което се опита да направиш в случая с противопоставянето на български герои и събития със значението на Русия за освобождението на България е NO COMMENT!!! ... всъщност МАЛОУМНО и НЕЗАСЛУЖАВАЩО ВНИМАНИЕ твърдение.

    Не веднъж спорът с теб в тая насока е приключвал със загуба за твоята теза, нали? Дори твърдеше, че Русия е щяла да загуби войната, ако не са били опълченците на Шипка?! Сещащ ли се?
    Вярно ли си толкова късопаметна или се правиш на отнесена?

    Стига толкова спам. Темата е друга!

    Коментиран от #53

  • 52 юрист

    2 7 Отговор

    До коментар #49 от "Знаещ":

    А ти откъде знаеш, че нямам наследник? Само защото не давам личните си данни, реши , че нямам наследници?:) Не разбираш ли, че не се поддавам на анализи , на които не желая да се поддавам? Не разбра ли, че аз решавам какво ти- анонимният коментатор- има право да знае за мен ? Тази игра ми е смешна- мислиш ли, че един адвокат с 18 годишна адвокатска практика като мен би се поддал лековато на подобен тип емоционално изнудване като твоето?:D

    Коментиран от #63, #72, #76

  • 53 юрист

    2 7 Отговор

    До коментар #51 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Как може да говориш са победа над първокласна армия от пъти по-малоброен, невъоръжен, необучен и слабо организиран противник?...“ Стратегическата битка на Шипка е спечелена от българските опълченци - точно от тях- “по-малоброен, небъоръжен, необучен и слабо организиран противник“ на османската армия! 7800 български опълченци отстояват върха и печелят СТРАТЕГИЧЕСКАТА ПОБЕДА ЗА РУСКАТА ИМПЕРИЯ В ТАЗИ ВОЙНА! ТЕ СА ПРИЧИНАТА РУСИЯ ДА ПОБЕДИ В РУСКОТУРСКАТА ВОЙНА ОТ 1877Г.! ПРИЧИНАТА ЗА ПОБЕДАТА НА РУСИЯ В ТАЗИ ВОЙНА НЕ Е “РУСКИЯТ ВОЕНОНАЧАЛНИЧЕСКИ ГЕНИЙ“, А ШЕПАТА БЪЛГАРИ- ОВЧАРИ, ОРАЧИ, КОПАЧИ, СЕЛЯНИ, УЧИТЕЛИ, ТЪРГОВЦИ И СВЕЩЕНИЦИ, КОИТО С МИЖАВО ОРЪЖИЕ СА ЗАДЪРЖАЛИ ВРЪХ ШИПКА В БОЕВЕТЕ ПРЕЗ 1877Г.! Това, което е писал Вазов- че накрая за хвърляли срещу редовната османска армия телата на загиналите си другари, НЕ Е литературна измислица, А САМАТА ИСТИНА, ОТРАЗЕНА И В ДОКЛАДИТЕ НА РУСКИТЕ ВОЕНАЧАЛНИЦИ, ЧИИТО ДОКУМЕНТИ СЕ ПАЗЯТ И В РУСКИЯ ДЪРЖАВЕН АРХИВ! ШАПКИ ДОЛУ, НА КОЛЕНЕ, ПРЕД БЕЗПРИМЕРНИЯТ ГЕРОИЗЪМ НА ТЕЗИ 7 500 БЪЛГАРИ- те са показали НА ЦЯЛ СВЯТ как българите защитаваме правата си и какво НЕПОКОЛЕБИМО желание сме имали, за да си възстановим собствената държава! Щом някои се кланят на руснаците за защитата на градовете им през всв, защо същите тези НЕ ПРИЗНАВАТЕ героизма на българските опълченци, техният ПОДВИГ и значението на действията им за победата на русия във войната от 1877г.?

    Коментиран от #64

  • 54 Гост

    10 2 Отговор
    И какво излиза сега?Единственият писач-българин тук е "Юристът". С мъжки прякор,със женско самосъзнание.Иди го разбери.И това достойно чедо,българско иска да трепе българи,които не му играят(пишат)по свирката(сиреч неговите представи за добро и зло).Днес няма ли да вадим пищовите,уважаема?Как е днес?Продаде ли рибата?

    Коментиран от #56

  • 55 Гост

    5 2 Отговор
    Героизмът на българската армия е признат навред по света много преди вие,изобщо подозирате,че е имало такова нещо като БА.Т.е. преди да ви инструктират да пишете такива неща.Много ми е чудно как преди два дни щяхте да вадите пистолета заедно със съпруга си и да убивате българи а днес говорите(пишете) с такъв патос за българската армия,опълчение и техните победи и героизъм.Доста противоречиви мнения давате.Ама така е-пишем каквото ни кажат.Иначе няма центове или копейки.Зависи за кого пишем.

    Коментиран от #57, #58, #59

  • 56 юрист

    1 7 Отговор

    До коментар #54 от "Гост":

    “...Публикувано във факти.бг: С мъжки прякор,със женско самосъзнание....“ В литературният български език лицата от женски пол, упражняващи юридическа професия, че наричат “юрист“, а не “юристка“, “адвокат“ ,а не “адвокатка“, а никът ми отразява моята професия- аз съм български адвокат, вписан в САК и упражнявам 18та година адвокатска професия. И не- няма да трепя българи, които не ми играят по свирката, но съм готова да се защитя дори с оръжие в ръка от ВСЕКИ, който реализира или се подготвя да реализира нападение над личността ми с цел моето физическо умъртвяване, защото съм русофоб и българофил. Ето - хубаво се вижте- https://fakti.bg/bulgaria/270154- това са твоите хора!

    Коментиран от #65

  • 57 юрист

    1 7 Отговор

    До коментар #55 от "Гост":

    “...Публикувано във факти.бг: .Много ми е чудно как преди два дни щяхте да вадите пистолета заедно със съпруга си и да убивате българи...“ Много просто- когато има нападение над мен, няма да стоя като жертвена овца и да чакам глутницата руски зверове- руски хранени кучета, да ме убият, а просто ще ЗАЩИТАВАМ живота си с оръжие в ръка! Защо не искате да го разберете? Защо отричате правото на законна самоотбрана на всеки български гражданин, който е нападнат от престъпници, целящи да отнемат противоправо животът му? Вие нормален ли сте? Искате да ми кажете, че ако вие бъдете нападнат от група престъпници, ще се оставите да ви убият и НЯМА да окажете съпротива? Хм... странни хора сте русофилите- сега и жертвени агнета се изкарахте....
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Чета си

    10 2 Отговор
    статийката, де жълтини - де не, за минутка-две. Коментари... половин час.
    Разговори между фанатици, някои от които твърдят, че са с доказуемо родословно дърво (на родител!) 250 години назад! Ами та й 200 на съпруга! Сигурно сте някакви кралски особи, а потеклото ви е документирано сред ватиканските архиви. Откровено се забавлявах!

    Коментиран от #61

  • 61 юрист

    2 9 Отговор

    До коментар #60 от "Чета си":

    “...Публикувано във факти.бг: Сигурно сте някакви кралски особи, а потеклото ви е документирано сред ватиканските архиви....“ Обикновени българи сме, но потеклото ни е документирано от архивите на църквата за венчание, смърт и раждане. Явно сте твърде млад и не знаете, че до 1945 г. БПЦ притежава правото да извършва бракосъчетания, да отразява ражданията и смъртта на българските граждани в църковните си книжа.
  • 62 Чета си

    4 1 Отговор
    Права сте :)
    Хайде сега всички по леглата. В 1 посред нощ да се дракате в коментари под някаква статия... Зрели хора сте... придполагам :D
  • 63 Знаещ

    8 1 Отговор

    До коментар #52 от "юрист":

    Припомни си постовете писани от теб и ще разбереш какви глупости пишеш в момента. А за теб самата мога да кажа, че грам не ме интересува коя си. Ако ме интересуваше щях да разбера много бързо. След като сама каза кога и къде са го давали мъжа ти по телевизията. Ако ме интересуваше щях да изглеждам предаването и след като разбера кой е е фасулска работа да разбера и коя си ти. Но пак казвам, че грам не ме интересува коя си в действителност.

    Коментиран от #73

  • 64 Знаещ

    10 1 Отговор

    До коментар #53 от "юрист":

    В инфото по-долу ще видиш, че шепата българи са командвани от руски генерали и са се били рамо до рамо с руски войници: “Шипченският отряд е формиран в началото на август 1877 г. Оперативно е в състава на Южния отряд. Първоначално включва по-голямата част на Габровския отряд (командир генерал-майор Валериан Дерожински). Заема позиция за отбрана на Шипченския проход срещу Централната османска армия (Сюлейман паша).

    В състава му са Тридесет и шести пехотен орловски полк, Тридесет и пети пехотен брянски полк (пристигнал като подкрепление от Ловчанско-Севлиевския отряд на 9/21 август), I-ва, II-ра, III-та, IV-та и V-та опълченски дружини от Българското опълчение и артилерийски батареи. Общият му състав е от 7500 войници[1] и 27 оръдия. Началник на отряда е командирът на Българското опълчение генерал-майор Николай Столетов. Старши офицер е генерал-лейтенант Виктор Кренке.

    Задачата на отряда е отбраната на Шипченския проход срещу превъзхождащите сили на Централната османска армия до пристигането на подкрепления от Южния отряд (генерал-лейтенант Фьодор Радецки).”
  • 65 Знаещ

    10 1 Отговор

    До коментар #56 от "юрист":

    Ама ти верно трябва да ходиш на лекар. Каква фантасмагории пишеш? Честно казано ако покажеш този пост на мъжа ти със сигурност ще се хване за главата горкия. Някой русофил щял да те напада с оръжие? Майко мила, майко мила. Наистина не ти е лесно. Как въобще ти ги ражда главата тези безмислици?
  • 66 Знаещ

    9 1 Отговор

    До коментар #58 от "юрист":

    Това вероятно е направено от някоя сороска подлога. Толкова елементарна провокация и манипулация няма кой друг да измисли. Всички много добре знаем, че в русофилски организации членуват депутати от ГЕРБ, патриотите и БСП. И определено тези хора имат достатъчно акъл да не им хрумват такива глупости. Да не говорим, че е наказуемо. Сигурен съм, че няма да се намерят хората, които стоят зад този профил, въпреки че е фасулска работа. Просто службите ни ще установят, че е дело на някое платено от Сорос нпо и ще премълчат за да не злепоставят западните ни началници.
  • 67 Българин

    2 10 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    Русия се намеси в изборите а САЩ.
    Пък в европа нямала намеса.Примери бол.А пък нашата ДАНС спи.Но най големия проблем са путинофилите с промити мозъци.
  • 68 Барчо

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    Кога съм отричал подвизите на Великите българи???? Не ми вменявай думи, които не съм казал!!!
    Може да поназнайваш някой и друг член, но не се бъркай в неща които не разбираш. Естествено е, че ако не бяха Левски, Ботев, Баташкото клане и т.н. нямаше да има освобождението на България. Само че тук не дойдоха англичани или американци или пък други, а руснаците си оставиха костите на нашата земя. Не искам да ми обясняваш "истинските" причини поради които се е водила руско-турската война тогава. Факта си е факт и дори такива адвокатчета като теб ( или лъжци по американскому) не могат да го опровергаят. И няма нужда да се опитвате, защото ставате жалки с напъните. А една война не се печели само с битки. Ако погледнеш нашата история ще видиш, че нямаме загубена битка, но и нямаме спечелена война. И това е така заради продажните и некадърните ни политици. При договорките след приключването на Руско-турската освободителна война руснаците просто са изпратили млади и неопитни дипломати. Това е и една от причината България да е тогава с орязани територии. И престанете с глупостите, че сме били окупирани след Втората световна от руснаците. Вие какво очаквате??? Били сме врагове и съюзници с Хитлер. Американци и англичани без конкретен повод ни обсипват с 45 600 бомби, като сриват болници, детски градини, църкви, манастири. Направете си справка, че няма нито един бомбандиран български военен обект. Да не говорим че избиват хиляди българи, осакатяват десетки хиляди. Гла
  • 69 Барчо

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "gost":

    Президента Радев е като предишните. Господин Никой. Нещо подобно на Английската кралица. Уж кралица, а от нея нищо не зависи. Само ходи по приеми и разни партита да се снимат с нея като с мечка. Така че президента Радев му казват кога да стане, кога да си легне, къде да ходи, какво да казва, с кой да се види и т.н. Всички знаем, че президента Радев е русофил и иска да обърне посоката, но няма властта дори да се качи на автомобил и сам да го шофира. Неготово задължение като президент е същото като на английската кралица. Да се събуди и да изпълнява зададената му програма от управляващите. По тази причина въпроса ти дали президента Радев са му набивали обръчите е напълно излишен и лишен от смисъл. Това че от време на време казва по някоя тъпотия на всеослушание нищо не променя.
  • 70 Барчо

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    Да не говорим че избиват хиляди българи, осакатяват десетки хиляди. Главно старци, жени и деца!!! Ти ли ми се правиш на голямата българска родолюбка бе???? Ти ли? Която целува еди кое си на същите тези които избиха наши български граждани без капка милост и без причина. Ти си нещастница и предател на българските интереси.
  • 71 Sorento 170PS

    3 1 Отговор
    Абе те и през 1942-ра бяха слаби, гладни, разпаднали, изгнили, ама накрая сгазиха Берлин !

    През Май 1945, при Берлин, Сталин е разполагал с 6 750 149 тренирани и надъхани войници и офицери, над 9000 танка, почти 20 000 самолета, 107 000 оръдия и т.н. (https://forum.axishistory.com//viewtopic.php?p=1383134#p1383134)

    Срещу него са стояли няколкостотин хиляди уморени и деморализирани размъкнати "съюзнически" войски.

    И най-голямата му грешка е била, че в този момент не е посочил на запад и не е казал : "Ребята, следваща спирка Лондон"....

    Да е жив и здрав товарищ Путин, поне още 20 години, защото той такава грешка няма да направи !
  • 72 Юриту

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "юрист":

    пак оплеска нещата,а? Всеки който си губи времето да ти чете измислиците, естествено написани с големи букви, аууууу колко сме умни...е наясно че си останала бездетна, защото както сама писа си предпочела да се реализираш печелйки пари, пред това да имаш деца. Не е зле да си взимаш хаповете, видно е че те гони склерозата, а че с тъпотата и простотията си родена, го доказват елементарното ти и повърхностно тълкуване на историята.
  • 73 Мен ме интересува

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Знаещ":

    пусни и данните на тая смела т.нар. българка. Или какво да гледам с мъжа и, че това явно съм го пропуснал...Благодаря предварително.
  • 74 Барчо

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "gost":

    А ти пъ че си "гост"!!!!! Кога ще си ходиш? То бива гости, гости, ама .....
  • 75 дидо

    0 0 Отговор
    много си прав г-н Бруно,Русия ще превземе Европа като първо ще я разреже като пица политически и от там икономически след това само с калашниците ще свършат останалото.
  • 76 Adolf

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "юрист":

    Един адвокат да се дърли по форуми с кой ли не и да си губи времето да доказва колко бил българин и родата му...
    Това е нашата съдебна система ЧАЛГА ДО ДУПКА
  • 77 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Откачен Борсук":

    Ако не беше влезна червената армия 44 година в Бг щеше да влезе турската и тогава щеше да приключи Бг и да бъде раздадена на комшиите както искал Чърчил прасето набия си го това в главата Умнико
Новини по държави: