15 Ноември, 2017 19:00 1 357 0

Германия установи дипломатически отношения със Суверения Малтийски орден

  • албрехт фон бьозелагер-
  • суверенен малтийски орден-
  • малтийски орден-
  • зигмар габриел

Глобалната бежанска криза беше основна тема на разговорите в Рим

Германия установи дипломатически отношения със Суверения Малтийски орден - 1
Снимки: БТА/АР

Глобалната бежанска криза беше основна тема на разговорите при посещението на германския външен министър Зигмар Габриел в Рим за установяване на дипломатически отношения с католическия Суверенен Малтийски орден, съобщи медията на организацията.

Малтийският орден е глобална благотворителна организация. Той е създаден още по времето на кръстоносните походи. Орденът има независим статут, със свое правителство и посолства, но на практика няма никаква територия.

"Основна тема в разговорите ни беше разселването на хора заради войни, преследвания, бедност и климатични промени и последвалите потоци от мигранти и бежанци", каза Великият канцлер Албрехт фон Бьозелагер, който изпълнява функциите на премиер и външен министър на ордена.

Германия установи дипломатически отношения със Суверения Малтийски орден

Обсъдени са били и положението в Сирия и работата на Малтийския орден в Германия, където са разположени над 50 000 от общо 80-те хиляди негови доброволци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: