Last news in Fakti

16 Ноември, 2017 11:11 3 303 6

Все повече българи се преселват във Великобритания

  • великобритания-
  • брекзит-
  • работници-
  • българия-
  • румъния

С 90 000 души е нараснал броят на българите и румънците на Острова през 2016 година

Все повече българи се преселват във Великобритания - 1
Снимки: Shutterstock

Броят на българите и румънците, които са отишли да работят и живеят във Великобритания, се е увеличил през последната година, сочат данни на британската национална статистика, цитирани от The Guardian.

С 90 000 души е нараснал броят на българите и румънците на Острова - от 257 000 души до 347 000 души. За пръв път през последните 10 г. и повече поляците и другите източноевропейци, които се преселват на Острова, намаляват и те вече са 1 035 000 души в сравнение с 1 054 000 души през 2015 г.

Общо със 112 000 души е набъбнал броят на европейските граждани, установили се във Великобритания, отчита статистиката на Острова.

Все повече българи се преселват във Великобритания

Междувременно депутатите в Лондон одобриха първите закони, които трябва да заменят синхронизираните с европейските след Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    30 4 Отговор
    След като инженер у нас се труди и живее много по-зле от общ работник в УК, тази тенденция ще се запази. Имам приятели, които след като завършиха висшето си образование, през което време не спираха да рабоят, получаваха максимална заплата от 600лв или също толкова, колкото и без завършено образование. Блъскаха се 10г. и накрая си хванаха багажа и отидоха в УК, рабоят във ферма, но си имат квартира, кола, квалифицирани са с езици и знания, и там това се цени, дори и във ферма. За една година преминават от обикновенни работници до отговорен персонал с по-висока заплата и по-малко ръчен труд. Дърпат си семействата и се установяват там, защото са работни, защото са упорити, защото са усърдни, но не са роби на нашенските "предприемачи".
  • 2 Kcanisanaiba

    14 18 Отговор
    Защо не се заселват в райска рассия? Нали уж българите много я обичат?
  • 3 хопа

    8 6 Отговор
    Ми скоро цяла България ще бяга на там след като и Африканци ще си внасяме!
  • 4 FUCK OF

    16 4 Отговор
    И ПРАВИЛНО....
    ИМА РАБОТА, ЗАПЛАТАТА ОСИГУРЯВА НОРМАЛНО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВУВАНЕ,БЕЗ ЛИШЕНИЯ...МЕДИЦИНСКОТО ОБСЛУЖВАНЕ И НА НИВО..КАКТО И ЦЯЛАТА СОЦИАЛНА СИСТЕМА...И НАЙ ВЕЧЕ..ИМА СИГУРНОСТ..Е КАКВО ПОВЕЧЕ МУ ТРЯБВА НА ЧОВЕК...И ЗА КАКЪВ МУ Е ДА СЕВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ...

    ДРЕВНИТЕ СА КАЗАЛИ.....

    КЪДЕТО Е ДОБРЕ, ТАМ Е И РОДИНАТА
  • 5 qqqqqq

    0 0 Отговор
    Аз в момента съм в лондон за пръв път, и не съжелявам че пратих жена ми и детето ми тук. Скоро и аз се махам от България. За първи път останових че можело да се живее спокойно, макар и да плащаш 2000 лв наем на месец.
  • 6 бай Иван

    0 0 Отговор
    №1 ... явно ... не си много наясно с инженерните заплати в България и по ЕС последните години , защото с инженерна заплата тук се живее не по-зле от колкото в Германия, Франция и т.н,. Разликата е че тук има доста повече простотии за които да се ядосваш от колкото там...
Новини по държави: