Last news in Fakti

17 Ноември, 2017 09:46 2 502 17

Най-тъмната война в американската история

  • ислямска държава-
  • цивилни-
  • жертви-
  • война-
  • тъмна-
  • сащ-
  • сирия-
  • ирак

САЩ крият броя на убитите невинни

Конфликтът в Сирия и Ирак е най-непрозрачната и тъмна война в американската история, защото броят на убитите цивилни е с 31 пъти повече от обявения, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

От Пентагона твърдят, че военните действия срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“ са най-прецизните по отношение на цивилни жертви. По данни на ведомството при бомбардировките на въоръжените сили са загинали едва 89 цивилни.

Според американското изданието обаче цифрата в много по-голяма. Разследване, продължило 18 месеца, показва, че водената от САЩ коалиция е убила с 31 пъти повече цивилни, отколкото обявява в официалните си данни.

„Това е такова разминаване с реалния брой на жертвите, че битката срещу „Ислямска държава“ е най-непрозрачната война в най-новата история на Щатите“, посочиха авторите на проучването Азмат Хан и Ананд Гопал.

От месец април 2016 до юни 2017 двамата са посетили повече от 150 селища в три района в северната част на Ирак, контролирани от „Ислямска държава“. В тези зони двамата журналисти са открили, че водената от САЩ коалиция не разкрива реалния брой на цивилните жертви.

Остава въпросът и какъв е броят на убитите цивилни в Сирия при въздушни удари на американски самолети. През изминалите години в зоните на кървавия конфликт водещите сили си размениха взаимни обвинения в убийството на невинни, сред които и деца. Тежки обвинения имаше и в Сирия, където режимът на Башар Асад отрече да е използвал химически оръжия срещу мирното население.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    33 2 Отговор
    Поне 100 пъти със сигурност!!!
    В Ирак изобщо някой броял ли ги е???
    По принцип фащ винаги лъжат!!
    Империята на лъжата и зллто е га колене!!
  • 2 Да го кажем направо

    23 1 Отговор
    Нещо да чуем тук от юрист-пеньо-диди и подобни соросоиди??? Явно много вече станаха лъжите на САЩ ,че чак медиите им започнаха да си задават въпроси..Или и тези са копейкаджии и путински агенти???

    Коментиран от #7

  • 3 бай той

    20 2 Отговор
    Империята на злото ФАЩ е това и тези неща са нормални за тях. Викат им атлантически ценности. Ако проследим всичките им войни до сега със сигурност милиони са убитите невинни граждани. Само като си помислим за атномните бомби хвърлени над мирна градове в Япония ми настръхва косата. А обеднения уран над Сърбия? А колко държави сренаха и предизвикаха граждански войни, хунти, цветни революции, майдани и какво ли не. Това са също техни жертви предизвикани от тяхната политика на противопоставяне. Не случайно навсякъде по света ги мразят.
  • 4 вижся

    13 1 Отговор
    На никоя държава не го пожелавам това което тия хорица преживяват.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZDJ3Ii6HGag&t=250s
  • 5 Това

    15 2 Отговор
    Не може да бъде. Тия краварски медии са купени от Путин. Станали са поредната хибридна жертва.
  • 6 Kcaniba

    7 10 Отговор
    А майка Русия не е убила нито един цивилен. Само джихадисти! Бомба-джихадист, бомба-джихадист! Долу ФАЩ! Горе Рашъ!

    Коментиран от #15

  • 7 Откачен Борсук

    4 12 Отговор

    До коментар #2 от "Да го кажем направо":

    Платена копейко, кой тук спори, че х'американците лъжат?!? Не съм видял някой да ги защитава. Лошото е когато мацква лъже, а българските русорасти първи скачат на амбразурата да ги защитават и оправдават.

    Коментиран от #8, #13

  • 8 Абе Пепинчо

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Откачен Борсук":

    А когато Вашингтон лъже-и от това умират милиони-както в Ирак--вие си траете като мишоци--соросоидни лицемери.....И не е само Сирия и Ирак--да ти изброим ли още 40 държави-които са плакали със кървави сълзи от американската"демокрация"..?????

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    3 13 Отговор

    До коментар #8 от "Абе Пепинчо":

    ако си прочел статията ще забележиш че разследването е на американци.демек американци разкриват как други американци лъжат.когато стане тва в русия разкриващите такива умират ,а вие тук ръкопляскате!!!!та тва е разликата между нормалните хора путинофилите.ние може да наречем всеки американски политик боклук ако е такъв,но вие путин никога макар да ви лъже и манипулира грубо.дали ти стана по ясно?

    Коментиран от #10

  • 10 Трол

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Разликата е, че ти квича на умряло за Алепо а за Ракка и Мосул си в обяснителен режим! Това е разликата между нормалните и такива, като теб, които се гърчат по плочките пред Козяк.

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    2 9 Отговор

    До коментар #10 от "Трол":

    нали се разбрахме за плочките?аз казвам и го твърдя във всеки свои пост по темата ,че тръмп е боклук!!!!сега искам да напишеш същото за путин да ми покажеш разликата!!!чакам го вече бая време!!!!само че няма да го направиш щото после на партииното събрание половия ще ти дърпа ушичките:)))!иначе за мосул не съм бил в обяснителен режим нито за рака.в мосул се изгради огромен лагер финансиран от сащ и ес където се събираха жителите от свободените територии ,а армията даде огромен брои жертви за да се намали броя на цивилните такива,коеото го отценявам .в алепо бе обратното цивилните бяха подложени на геноцид и накрая прогонени от града заедно с джихадистите.за рака нямаше спасение .столицата на идил беше доминирана от джихадисти.всичко по-различно от тях отдавна бе прогонено или избито.кюрдите и коалицията сършиха тва дето се очакваше изключая коридора на въпросните 4000 ,което за мен е пълна тъпотия и ще доведе до много повече жертви в бъдеще от тези които щяха да се дадат без да има сделка с идил.
  • 12 Трапер

    1 8 Отговор
    бай той Не слагай под един знаменател военната машина на САЩ и американския народ . Не случайно не ги мразят по целия свят. Има фенове като мен на Мохамед Али ,Майк Тайсън , Том Ханкс , Кен Блок ,и много много други световно известни личности които заслужават респект.Но изглежда българския стереотип на омразата насадена от комунистите се предава от поколение на поколение и е неизкореним.
    Юрист твой ред е почвай ги

    Коментиран от #14

  • 13 Бесен Язовец

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Откачен Борсук":

    Москва никога не лъже! сорисоидна рая поклонничко на пенито, за едно пени си готова да се отречеш от майка си и баща си
  • 14 Скорпион29

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Трапер":

    В момента е заета, прави ми нещо по късно може: телефона на абоната не отговаря моля опитайте по късно
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    По данни на Пентагона във Пустинна буря са загинали 4070 американски военнослужащи.
    За убитите иракчани ни дума !
    И това, за да има САЩ / по точно рафинериите на фамилия Буш/ евтин или без пари иракски нефт!
    Това означава демокрация по американски. Тя ще възкреси ли убитите амеликански момчета, а, г-н Буш?