17 Ноември, 2017 11:33 2 806 13

Зоран Заев: С България не сме само приятели

  • зоран заев-
  • българия-
  • приятели-
  • съюзници-
  • македония

Предадох изолирана Македония в името на европейска Македония, заяви Заев

Зоран Заев: С България не сме само приятели - 1
Снимка: БТА

С България станахме не само приятели, но и съюзници. Това заяви министър-председателят на Македония Зоран Заев, който подчерта, че страната му се е превърнала в приятел на всички в региона.

„Буквално в периода 7-8 години назад имаше големи кавги с всичките ни пет съседи. С Албания и Косово днес работим отлично. Със Сърбия напредваме всеки ден все повече и повече. С България станахме не само приятели, но и съюзници. С Гърция градим огромно приятелство. Останал е един политически проблем, който ще решим”, обяви Заев в интервю за Би Ти Ви, визирайки спора с Атина за името на страната.

Той подчерта, че Македония има столетна собствена история, но правото на самоопределение е демократично и универсално за всеки един гражданин. Затова и няма опасност човек да остане без работа или да отиде в затвора, ако се обяви за българин, категоричен беше Заев.

„Вярвам, че гърците омекнаха в позициите си. Доказахме с Бойко Борисов, че не ни трябва трета страна, която да ни притиска. Лидерите могат да стигнат до решение, което да е добро за гражданите. Няма договор, в който само едната страна да отстъпи”, коментира македонският премиер.

Заев отговори и на твърденията, че е предал родината си с подписването на Договора за добросъседство: „Предадох изолираната Македония в името на европейска Македония. Това е един договор, какъвто всички модерни държави сключват”. По думите му падналата от власт ВМРО-ДПМНЕ иска референдум преди ратификацията на договора и го критикува… макар именно по нейно време той да е бил подготвен: „Аз работих по него месец”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    9 2 Отговор
    Браво мой човек, на прав път си.
  • 2 учен

    16 3 Отговор
    Влиза Македония в ЕС - значи си върнахме Македония....Влиза Сърбия в ЕС - значи си връщаме зап. покрайнини...Влязахме в ЕС при Гърция - върнахме се в Беломорска Тракия...лятото ! Който разбрал - разбрал !

    Коментиран от #3, #12

  • 3 Бойко

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "учен":

    80% няма да разберат.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 onq s konq

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Харалампи":

    Не е проблема че има смешници,а че ТИ си прекалено сериозен,което значи че нещата хич не ти харесват....както и на Русия!
  • 6 реалист

    6 1 Отговор
    Ами аз интервюто му го гледах цялото ,и на нито един въпрос хитрата лисица не отговори директно и ясно , а тая статия ни препредава някакви тълкувателни резюмета. С тая маймунка трябва да се внимава . Измислена държава , измислена история и измислени предварително отговори , много приказва ,а накрая в същност нищо не казва. Сега е времето да ги притиснем, после ще е късно .

    Коментиран от #7

  • 7 учен

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "реалист":

    Има древна история - Две жени се бият за едно дете...всяка казва .че е неино ! Явяват се пред везира да отсъди . И везира отсъжда - щом и двете казвате .че е ваше детето - да се посече ! И тогава истинската майка казва - Неино е...дайте й го ! .....Който разбрал - разбрал !

    Коментиран от #11

  • 8 факти

    4 4 Отговор
    Трябва да сме приятели защото се надига опасен враг в лицето на ислямиста Ердоган който сънува империи.
    Както се вижда той е тръгнал по пътя на конфронтация с Европа а ние заедно с Гърция и Македония сме на фронтовата линия.
  • 9 Рени

    5 0 Отговор
    Да де както Наполеон и Хитлер са се опитали да завладеят Европа и къде ги сега?Реката тече винаги в една посока наобратно НИКОГА.Какво да кажа болни мозъци."Дай му на глупака власт и ела му гледай сеира"А Зоран Заев наистина не отговори на нито един въпрос.Македонците се опитват да извлекат дивиденти.Надявам се управниците ни да не са наивни.
  • 10 Ал Купоне

    4 2 Отговор
    Алоууу, учения...какъв везир те гони теб бре ? Тази притча е за мъдроста на цар Соломон и той не е казал да го посекът, а да разделят детето между двете жени, че да не се карат...)
  • 11 реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "учен":

    Древната история е за цар Соломон ,но тук сравнението е малко неуместно.
  • 12 Сите българи заедно

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "учен":

    Не само си ходим лятото на Бялото море, ами и гърците ни слугуват.
  • 13 Онзи

    1 0 Отговор
    Може и да е лисица, обаче си го казва човекОТ: 100-годишната история на Македония. Това македонец да познава и да признава историята такава, каквато е, не е малка работа. От този човек България също може да спечели много, стига правилно да си изиграе картите.
Новини по държави: