17 Ноември, 2017 12:33 1 153 5

Анархисти: Атакувайте полицаите със саксии

  • атина-
  • анархисти-
  • атинска политехника

5000 униформени ще дежурят по време на шествието по повод годишнина от студентските бунтове в Атинската Политехника през 1973 г.

Анархистки групи в Атина окупираха университетска сграда в центъра на града и призоваха жителите в района да атакуват полицията, като хвърлят саксии от балконите си преди ежегодното протестно шествие, което често се помрачава от насилие, предаде Reuters.

Полицията съобщи, че над 5000 униформени ще дежурят по време на шествието днес по повод годишнина от студентските бунтове в Атинската Политехника през 1973 г.

Протестното шествие, което се организира всяка година и привлича хиляди демонстранти, обикновено завършва пред посолството на САЩ.

Анархистите са окупирали сградата на Политехниката в центъра на Атина и раздават листовки на гръцки и английски език в квартала, като призовават гражданите да нападат полицаите.

Атинската политехника е легендарна за гърците. Учебното заведение се вдигна на бунт против военната хунта в южната ни съседка и е превзето с танкове на 17 ноември 1973 г. Загиват 23 души, а над 1500 са ранени. Режимът пада година по-късно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ядеитн

    6 4 Отговор
    Ша нападат...гледам снимката как полицая бега... Тоя пищов за кво са му го дали, щом не може да опука агресивните копеленца? Целио свят се обърка...

    Коментиран от #2

  • 2 Барчо

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ядеитн":

    Ама и гьостерицата си я бива! А пищова му е да гърми. Като не може да гръмне нападателите, да земе сам да се гръмне. И ако са го били, му е малко. Взема заплата само да разкарва униформата насам натам.
  • 3 Пловдив

    6 1 Отговор
    А ние си седим и си слушкаме, а върхушката ни пие кръвчицата...
  • 4 Брат ми

    3 2 Отговор
    Ченгетата да вземат и да опукат няколко малумни педа.чета и ще се оправят нещата.:)
  • 5 Село

    0 2 Отговор
    А така удри о гърба с гьостерицата
Новини по държави: