18 Ноември, 2017 10:07 13 049 21

Подготвят първата трансплантация на човешка глава в света

  • серджо канаверо-
  • операция-
  • глава-
  • сяопин рен

Д-р Серджо Канаверо обяви, че скоро ще извърши трансплантацията в Китай

Италиански лекар обяви, че скоро ще извърши първата трансплантация на човешка глава в Китай, защото здравната общност в САЩ и Европа няма да позволи спорната операция, съобщава USA Today.

"Американците не разбират", каза д-р Серджо Канаверо на пресконференция във Виена.

Той поясни, че китайското правителство и Сяопин Рен, китайски лекар, който ще му партнира по време на трансплантацията, ще потвърдят датата на операцията "до няколко дни". По думите му целта е Китай да се превърне в световен лидер във всички области, включително и в медицината.

"Китайският президент Си Дзинпин иска да възстанови величието на Китай. Той иска да направи Китай единствената суперсила в света. Вярвам, че го прави", добави неврохирургът.

В интервюто той заклеймява нежеланието на САЩ или Европа да позволят операцията.

Нито един американски медицински институт или център не желае това, няма воля правителството на САЩ да окаже подкрепа, изтъкна той.

Канаверо не желае да разкрие самоличността на китайския донор и на реципиента. Той е изчислил, че процедурата ще струва до 100 милиона долара и в нея ще участват дузина хирурзи и други специалисти.

По време на трансплантацията човешката глава ще е в състояние на дълбоко замразяване.

Неврохирургът каза още, че екипът му "тренира" техниката с човешки трупове в Китай, пояснявайки, че 18-часовата операция е показала, че е възможно свързването на гръбначния мозък и на кръвоносните съдове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    21 29 Отговор
    Пълен бунак е този, американците не разбирали, а той макаронника много разбирал, скръб, скоъб, скръб....
  • 2 да да

    17 16 Отговор
    Защо ли уйдисват на ненормални тези извратении.
  • 3 Коко

    61 1 Отговор
    И в България има 240 + 1 глави за подмяна. Да идва тук хирурга и да започва да тренира. Няма смисъл да се мъчи по моргите с трупове. Така и ние ще се порадваме на нови лица в парламента.
  • 4 Радо

    24 8 Отговор
    В Китай и аз мога - на всички китайци чутурите им еднакви, как ще докаже на хората, че на някой действително му я сменили...тва ще е шашарма според мен.
  • 5 mediator37

    25 16 Отговор
    На Елена Йончева замянка с черноглава овца ще й вдигне айкю-то. После да му мисли овцата,... ако има с какво.

    Коментиран от #13

  • 6 Доктор Лозаров

    29 3 Отговор
    За разлика от колегата аз и моят екип имаме дългогодишен опит в тази сфера.
    Извършили сме хиляди трансплантации на човешки глави.За операцията използвам дълбоко замразена гроздова ракия и трае в зависимост от екипа и количеството съпровождащите медикаменти.На сутринта пациента се чувства като прероден.
  • 7 Гост с име

    28 5 Отговор
    Моралният аспект на въпроса настрана, но напредъка в медицината и много днес възможни неща, които в миналото са били невъзможни се дължат на смели хора като този лекар. Колкото и невероятно да изглежда пожелавам му успех.
  • 8 Нане

    9 11 Отговор
    Уруди ли ще създават?! Според вас, това истински човек ли ще бъде??? И какво ще постигнат,напредък в медицината ли? Bullsh.t!
  • 9 Hey

    11 0 Отговор
    Стара глава в ново тяло всъщност кой ще бъде човека,този с тялото или този с старата глава.Нека опита ако главата управлява тялото както си мисля то тогава може да се стигне до втори живот за някой който го е изгубил...
  • 10 Public Owner

    4 4 Отговор
    Дали новата глава ще е жълта и с дръпнати очи или ще сложат глава на бял човек!?
  • 11 Гост

    9 0 Отговор
    Май иска с този експеримент да привлече вниманието на богатите хора като по този начин иска да ги спаси ако се разболеят от някоя нелечима болест на тялото.
  • 12 незнайко

    12 1 Отговор
    Хора, които се изказвате помислете трезво. Самото свързване на гръбначния мозък ще е нещо извънземно. Колко хора парализирани от кръста на долу могат да бъдат излекувани. Не мислете само за главата ! Когато присадиха първото сърце и човека живя 6 месеца кокво беше ? Това е напредък в медицината ! ГМО-тата на САЩ да не са по добри ? Само ни тровят !!!
  • 13 Отличен 5,80

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    Единственото смислено което прочетох от статията и коментерите
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 qqqqqq

    3 1 Отговор
    Руските учени са го правили още 60 те години на кучета.
  • 17 Споро

    7 2 Отговор
    На мен ми е много интересно, кой наричат "донор" и кой ще е "реципиент"??
    Темата не е нова. Ако някой има желание, може да прочете "Главата на проф. Доуел" от Александър Беляев.
    Според мен, смисъл от такава операция няма. Ще се хвърлят милиони за да се произведе един инвалид, който със сигурност после ще предпочита да беше умрял.
    Извратено.
  • 18 Васил Иванов

    4 0 Отговор
    Главата е на парализиран млад руснак, преди няколко месеца имаше инфо в интернет
  • 19 китайче

    0 0 Отговор
    Абсолютното пране на пари - 100 МИЛИОНА вика една трансплантация смях в залата хахахаха !!!!!!!!!! Сега всички сенчести бизнесмени ще сменят футболните отбори с които перат милиони в мними трансфери в частни клиники за трансплантация на глави !!! И като му цъфнат данъчните да го питат откъде има 2 милиарда в сметката си ще отговарят ами ето - за тази година клиниката ми е извършила 20 трансплантации на глави !!!!!!
  • 20

    1 0 Отговор
    това няма как да стане. нещо не е на ред този макарон но иначе в китай глави бол.как ще я присажда а мозъка как ще свърже то ако може няма да има хора в инвалидни колички
  • 21 Morgoth

    0 0 Отговор
    Ъъъъъ, глава ли ще присаждат или тяло? Че доколкото знам личността е в мозъка, а не в петите. И също така до колкото знам мозъка не може току-така да се замрази, а остане ли без въздух умира за десетина минути след което уврежданията стават фатални.
Новини по държави: