18 Ноември, 2017 14:05 1 833 1

Кметът-беглец се скри в Испания

  • кмет-
  • каракас-
  • венецуела-
  • антонио ледесма-
  • николас мадуро

Отстраненият от властта градоначалник на Каракас, избягал в Колумбия, пристигна в Мадрид

Кметът-беглец се скри в Испания - 1
Снимки: БТА/АР

Венецуелският опозиционер Антонио Ледесма, който беше кмет на столицата Каракас и беше отстранен от власт, пристигна в Мадрид от колумбийската столица Богота, предаде Reuters.

Шестдесет и две годишният Ледесма бе посрещнат при слизане от самолета в Мадрид от съпругата си Миси Каприлес и от дъщерите си Миси и Антоанета, както и от бившия президент на Колумбия Андрес Пастрана.

"Венецуела не е на ръба на пропастта, тя е на дъното на пропастта и потъва", заяви Ледесма пред журналистите, очакващи го на летището.

Ледесма бе отстранен като кмет на Каракас и поставен под домашен арест през 2015 г. по обвинения, че заговорничи за свалянето от власт на венецуелския президент Николас Мадуро. Той обаче успя да избяга в Колумбия.

Кметът-беглец се скри в Испания

В Мадрид Ледесма каза, че ще направи световна обиколка и иска да въплъти надеждата на всички венецуелци, че ще се освободят от режима и диктатурата в Каракас. Ледесма обвини правителството на президента Николас Мадуро в съучастие с трафиканти на дрога.

По повод пристигането на Ледесма в Мадрид, Мадуро каза, че той е отишъл да си поживее в Испания и да пие вино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    6 1 Отговор
    Певец на Сорос идва на турне в Европа
    Хахаха
Новини по държави: