19 Ноември, 2017 09:11 5 134 6

В Аржентина губят надежда за изчезналата подводница

  • аржентина-
  • подводница-
  • сан хуан-
  • издирване

Военни са установили седем неуспешни сигнала за сателитна връзка, подадени вероятно от екипажа на "Сан Хуан"

В Аржентина губят надежда за изчезналата подводница - 1
Снимки: БТА/АР

Аржентинското министерство на отбраната съобщи, че са били регистрирани седем неуспешни "сигнала до сателит", които вероятно са били подадени от изчезналата военна подводница с 44-членен екипаж, предаде Reuters.

Сигналите с продължителност от 4 до 36 секунди са били излъчени в периода от 10,52 до 15,42 ч. местно време и постъпили в няколко бази на аржентинските ВМС, но контакт не е бил осъществен. Възможно е тези сигнали да са от изчезналата подводница "Сан Хуан", казаха от отбранителното ведомство.

Връзката с подводницата с дизелово-електрическо задвижване бе изгубена в сряда. Съгласно процедурите във ВМС на Аржентина издирването започна в четвъртък вечерта, а в петък операцията бе трансформирана в издирвателно-спасителна.

В Аржентина губят надежда за изчезналата подводница

В нея се включиха кораби и летателни апарати от други държави, а също американска компания, специализирана в сателитните комуникации.

В Аржентина губят надежда за изчезналата подводница

В Аржентина губят надежда за изчезналата подводница


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    15 8 Отговор
    Ако се направи една сметка, що народ загина с тези подводници, то не беще "Курск" то не беше К-19, то не беше К - 278 " Комсомолец", човек неволно се замисля - А, ве ква файда има от тези скъпи подводни, железни ковчези ???

    Коментиран от #2

  • 2 Пабло

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Що бе, превозвам си бялото!
  • 3 Фриман

    14 1 Отговор
    Подводници вече са стратегическо оръдие, имайки в предвид, че една подводница изпраща континент в небитие с ракети, които носи.

    Коментиран от #4

  • 4 Ridik

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Фриман":

    Да бе, ако континентът е празен или заселен с маймуни. Няма всесилно оръжие. Щом се създаде нещо ново, веднага се конструира контрата. Подводниците са прекалено сложни технически съоръжения и всяка повреда изправя пред проблеми целия екипаж. И както когатото катастрофира самолет е събитие, същото е и с подводниците, въпреки, че стотици се дебнат в океаните. Колкото до бялото - има достатъчно молки, частни съдове за тази цел.
  • 5 СссереМ

    17 2 Отговор
    Пуснете братовчедите от столипиново и за 2 часа ще е намерена,разфасована и предадена за скраб.

    Коментиран от #6

  • 6 Анонимен

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Пише се "скрап".
Новини по държави: