20 Ноември, 2017 07:31 2 061 15

Политическите преговори в Германия се провалиха

  • ангела меркел-
  • преговори-
  • германия-
  • партии-
  • провал-
  • свободни демократи-
  • коалиция

Сериозни пречки за сформирането на коалиция

Политическите преговори в Германия се провалиха - 1
Снимка: БТА/ AP

Политическата безизходица в Германия се задълбочи. Преговорите между консервативния блок на Ангела Меркел, „Свободните демократи“ и „Зелените“ за управляваща коалиция се провалиха, съобщиха немските медии.

„Свободните демократи“ се оттеглиха от предварителните преговори късно снощи. „По-добре е да не се управлява, отколкото да се управлява лошо", каза пред медиите в столицата Берлин лидерът на движението Кристиан Линднер.

Между трите политически сили обаче има сериозни различия, особено по въпросите за миграцията, финансите и климата. За първи път в Германия се очаква да бъде сформирана коалиция от три управляващи партии. До този момент моделът бе с две големи политически сили, които управляват заедно.

Политическият диалог обаче е поставен под въпрос, защото либералите не са готови за отстъпки и по всичко личи, че не искат да управляват на всяка цена. Ангела Меркел изрази съжаление за провала на преговорите за управляваща коалиция.

Меркел каза, че ще се срещне с президента Франк-Валтер Щайнмайер, за да го информира, че не е успяла да се споразумее за управляваща коалиция със „Свободните демократи“ и „Зелените“. „Като канцлер ще направя всичко възможно страната да се управлявана добре в трудните седмици, които предстоят", подчерта Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кирил

    42 0 Отговор
    миграционната им политика се оказа пагубна както за европа така и за германия.
  • 2 Гост с име

    39 0 Отговор
    Това е добра новина. Трябва да се озапти бабето и да се спре погубването на Европа с вноса на недоразвити хуманоиди.
  • 3 Перата

    35 0 Отговор
    Камилари и квоти а?
    Аре ся бабата у лево и да ходи да си гледа внуците, ако има.
    После Орбан бил виновен, че си пази народа и държавата от пишман толерасти и брюкселски пед..сти.

    Коментиран от #12

  • 4 гост

    14 2 Отговор
    Всички цигански имена започват с А Асенчо Албенчо Ангелчо и др, а бабичката е Ангела !!!!!! Има нещо съмнително !!!!!
  • 5 американските шпиони вън от Европа

    17 3 Отговор
    Те нямат своя свободна политика,а баба Меркел изпълнява американската антиевропейска и антируска политика.Спомнете си кога започна всичкия хаос/когато еврото стана трайно по скъпо и по стабилно от долара/.САЩ през всв са били поканени в Европа да воюват заедно с другите срещу Хитлер,а сега трябва да бъдат поканени да си отидат в Америка.
  • 6 Гост

    4 17 Отговор
    Много се радвате, а елементарни неща не ви идват на ум като не направи кабинет Меркел еврото ще падне и горивата ще поскъпнат. После да не се чудите защо всичко поскъпва.
  • 7 Диди

    14 3 Отговор
    Проблемът е,че Зелените искат бежанците,които са в Германия да имат правото,тяхното семейство да дойде в Германия.Другите партии не искат това.Зелените искат същото право да се даде и на беганците,които имат ограничено време за пребиваване в Германия.Другият проблем е Климатът.Зелените искат да бъде спрян добивът на въглища,останалите партии предложиха на етапи да направят това,но Зелените не се съгласиха.Аз лично искам Зелените да не управляват.Можеби ще има нови избори.
  • 8 седянката

    14 0 Отговор
    Айде дигайте седянката и кой от къде е.
    Време е за нови избори. Този път надявам се свободни.
  • 9 Хасан

    4 8 Отговор
    Немеца или европееца не прави деца..живее си егоистичен живот...и измира като етнос...заради това бежанците са необходими за Европа ..повечето бежанци са мъже и зелените затова не искат те да си докарат жените а да оплождат немкини...като бикове за разплод..

    Коментиран от #10

  • 10 Свободен

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Германките не искат да имат деца, нито от немци, нито от бежанци. Искат цял живот да си веят белите г.зове и да се онождат, ама без да забременяват...защото докато е бременна няма дискотеки, няма пиене, няма секс.
  • 11 стоян

    12 0 Отговор
    Д о Дидито -Нали си в Германия що не написа името на водача на зелената партия Тая зелена партия е точно като нашето дпс Просто мюсюлманите са си я купили
  • 12 куку руку ку

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Перата":

    От къде внуци, като няма деца?
  • 13 hh88

    5 0 Отговор
    Според мен е имало хакерска атака от Русия за да се провалят преговорите. Путин е виновен. :D
  • 14 Morgoth

    5 0 Отговор
    Баба Меркел яко го е закъсала, ако от зелените зависи правителството и. По-добре нови избори отколкото зелени в парламента. Съвременните европейски зелени са ултралеви кукундрели, не знам защо продължават да се наричат зелени и да окупират темата за природата.
  • 15 Браво

    0 0 Отговор
    И в ПРОСТАКИСТАН /българия/ отдавна трябваше сегашните досадни управляващи да станат част от жалката му история, но уви! Няма я волята и желанието за постъпки в тази насока.
Новини по държави: