20 Ноември, 2017 08:40 2 625 13

Израел поддържа тайни връзки с арабски страни

  • израел-
  • тайни-
  • саудитска арабия-
  • отношения-
  • връзки-
  • арабски страни-
  • ювал щайниц-
  • иран

Израел и Саудитска Арабия имат общ враг в лицето на Иран

Израел поддържа тайни връзки с арабски страни - 1
Снимка: Shutterstock

Израел поддържа „тайни връзки“ с много арабски и мюсюлмански страни, но ги държи в тайна по тяхна молба, съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на министър от израелския кабинет. Ювал Щайниц, министър на енергетиката, заяви: „Ние имаме отношения, някои от които тайни, с много арабски и мюсюлмански страни“. По думите му връзките са „дискретни“ по искане на другите страни, а не на Израел.

„Уважаваме желанието на другата страна, с която поддържаме отношения и развиваме контакти, независимо дали става въпрос за Саудитска Арабия или друга държава“, заяви министърът.

Въпреки че Саудитска Арабия и Израел нямат официални дипломатически отношения, то те имат общ враг в лицето на Иран. И двете страни искат да ограничат разширяващото се влияние на Техеран в Близкия изток. Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху многократно е говорил с гордост за нарастващото сближаване с „умерените арабски държави“, без да ги именува. Предполага се, че визира Саудитска Арабия.

Подкрепената от Иран „Хизбула“ е враг в лицето на Израел. Лидерът на шиитската военна организация Хасан Насрала заяви наскоро, че има информация, че Саудитска Арабия е поискала от Израел да нападне Ливан, където „Хизбула“ има голямо влияние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 petkov

    30 4 Отговор
    Леле майкоооооо, ако СА е умерена мюсюлманска държава.... Тия евреите тотално са изтрещяли!!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 555

    23 13 Отговор
    Путин ще контролира региона за в бъдеще, а Иран вече е съюзник на Русия, както почти е станала и Турция, Сирия също

    Коментиран от #9, #12, #13

  • 3 555

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "petkov":

    Ето това е новият крал на С. Арабия, мако го докарва на "Багата"
    https://www.investor.bg/drugi/338/a/princ-mohammed-bin-salman-novoto-bydeshte-na-sauditska-arabiia-216837/
  • 4 Бесен Язовец

    19 12 Отговор
    Продаваш ли петрол на ниска цена на САЩ си приятел на Израел иначе ти се спретва ,,една пролет" в която вместо да има цветове от дръвчетата летят глави и шрапнели това е виждането за пролет на ЦРУ и Мосад
  • 5 RIDIK

    9 8 Отговор
    Путин може само да мечтае да контролира Иран. Персийците винаги са играли своя игра. Всички в района достатъчно са се напатили от великите сили и действат конюкттурно. За 24 часа могат да се завъртят на 180 о. А Израел си знае работата. Те са семитски народ и са много близко до някои страни в района от кожлкото предполагаме. И там съюзите и уговорките са с доста условия.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Бесен Язовец

    11 13 Отговор

    До коментар #5 от "RIDIK":

    Да да, нали знаеш какво става с дружките на САЩ като Ирак през 1991г. А Русия винаги е подпирала Иран още от времето преди Иран - Иракската война.Техеран е верен до гроб на Москва

    Коментиран от #7

  • 7 ha ha ha

    2 11 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    На него не му плащат да говори истината... задника му е даден под наем и няма право да има мнение :D
  • 8 edin

    14 8 Отговор

    До коментар #5 от "RIDIK":

    Путин и не мечтае да контролира когото и да било, тия сами му предлагат всичко, само и само да се запазят от САЩ и Израел - най-голямото ЗЛО на планетата Земя!

    Иначе ще се превърнат във следващата Африка, изтърбушена и унищожена!
  • 9 777

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "555":

    Ще ми контролира долуподписания твоя Путин.
    Съвсем скоро Иран ще гризе много голямо дърво.
  • 10 само истината

    3 1 Отговор
    Арабската лига на среща в Кайро е обявила Хизбулла за терористична организация

    Също така смята да сезира Съвета за сигурност към ООН за Иран, че са отговорни за изстрелването на ракети от Йемен към саудитски градове, и в намеса във вътрешните работи на арабските страни .
  • 11 Трапер

    1 2 Отговор
    Язовец между Русия и Иран съществува все още един неуреден въпрос . А именно подялбата и използването на природните ресурси на Каспийско море . В спора участват общо 5 страни , но най-големите играчи Русия и Иран не са склонни на взаимни компромиси , което дава основание на руските стратези да смятат за възможен бъдещ конфликт.
  • 12 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "555":

    Нали Путин беше стожер на православието срещу исляма?Сега се гордеем,че е най-големият приятел на джихадистите.Май се пообъркахте?
  • 13 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "555":

    Нали Путин беше стожер на православието срещу исляма?Сега се гордеем,че е най-големият приятел на джихадистите.Май се пообъркахте?