Last news in Fakti

20 Ноември, 2017 22:26 3 356 33

Русия хвърли око на Луната

  • луна-
  • станция-
  • луна-ресурс

Орбиталната станция "Луна-Ресурс" ще бъде разработена до 2020 г. 

Русия хвърли око на Луната - 1
Снимка: БТА/АР

Русия ще създаде орбиталната станция "Луна-Ресурс" до 29 февруари 2020 г. и за нея ще отдели над 2 милиарда рубли (28 милиона евро), предаде ТАСС.

Масата на апарата няма да надвишава 2200 килограма.

Клиент по договора е държавната корпорация "Роскосмос", която трябва да изплати на главния изпълнител - научно-производственото предприятие "Лавочкин", аванс в размер на 80 % от цената (22,6 милиона евро).

Според документите, в периода 2019-2023 г. трябва да бъде произведен и тестван космическият апарат, да бъде направена подготовка за изстрелването му и летателни изпитания, както и да е изпълнена програмата за научни изследвания.

В предварително оповестената програма е заложено през 2019 г. да бъде създадена малка демонстративна спускаема станция "Луна-25" ("Луна-Глоб"), която да тества основните технологии за меко кацане на Луната. През 2021 г. към Луната ще бъде изстрелян орбиталният апарат "Луна-26" ("Луна-Ресурс"). Той ще работи на кръгова полярна орбита на височина 200 километра около година.

През 2022 г. на южния полюс на Луната ще бъде изпратен спускаемият апарат "Луна-27" ("Луна-Ресурс"), който ще бъде оборудван с криогенна дълбочинна сонда. Той ще има система, която ще позволи да бъде подобрена точността на кацането - до 3 километра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бесен Язовец

    24 18 Отговор

    До коментар #1 от "Провинциалист":

    Аре оди цункай снимката на Д.Сорос и ще ти мине иначе една отварка от Мента.
  • 3 Пазарен Либерализатор

    18 21 Отговор
    Има ли картинки на Луна-Ресурс? За 28 млн евро могат да пратят куче до Луната с парен двигател.

    Коментиран от #7

  • 4 Маке

    33 5 Отговор
    Луно, Луно, земльо македонска ... кви руснаце бре, не стига, че им дадоохме азбука да пишат, ами и нашата Луна фърлили око. Айде да не станеме на кълбета.

    Коментиран от #5

  • 5 Дипломация и пазарлък

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "Маке":

    Руснаците всъщност отиват на Луната по покана на македонците! Искате да направите още една станция на метрото до Луната, само че от другата страна и офертата на Луна-Ресурс е била най-изгодна. Започва да се дълбае още един тунел до Марс, защото стария са го флуднали троловете! САЩ са решили да прокопаят тунели до всяко првителство и лобират за фирма "Джихад" с главен изпълнител ТриНитроТолуол Майданов!
  • 6 Оная съм

    10 20 Отговор
    Луната е на САЩ купили са я от извън земните през 1956г.с договора от Марс - Плутон така че руснаците ще го ..... Целия нали се сещате!!! А алчен Путлер ама тука ьок

    .

    Коментиран от #8, #28, #30

  • 7 евтино

    11 11 Отговор

    До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

    Ако я правят краварите си прав ...Добре ще да е руснаците да си построят и една военна база там както тук на Арктика...и краварите ще духат супата
  • 8 Биткойн Генератор

    17 6 Отговор

    До коментар #6 от "Оная съм":

    Не си актуализирал информацията - извънЗемните са брокери на договор обслужващи Македонския Интерес! Руснаците са изпълнители на проект, а САЩ са решили да издълбаят дупка от Вашингтон до Плутон с НАЦИОНАЛНИЯ ДЪЛГ с подкрепата на тролове-Юристи!

    Коментиран от #9

  • 9 Оная съм

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Биткойн Генератор":

    Как не съм се сетила сега ше порова в междугалактическите правни отношения да провера ще поддържаме връзка ползвай пощенската ми кутия на Венера че ти е най- близко

    Коментиран от #13

  • 10 Бесен Язовец

    11 9 Отговор
    Ееее мноо нахални теа руснаци, не стига че откраднаха Крим а сега и на Луната хвърлили алчно око.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Опа

    16 0 Отговор
    Я стига с глупостите бре ! Луната си е наша и тва е , туйто ! Закъде е луната без пътна инфраструктура , а на сите аутобани , магистрали и пътища на луната лентичките е рязал не кой да е , а сам Бат Бойко !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Диди

    9 14 Отговор
    Путъо да вземе и се замисли по добре за руският народ,който гладува и мизерства,вместо да иска за век и веков да се впише в руските бумаги като вождът на нацията.Няма как да стане толкова велик.

    Коментиран от #16, #17, #19, #24, #29, #31

  • 16 Kcaniba

    11 6 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Ахаха, руския ако гладува, вие ромите тогвва царствате по земята!!!
    Ма защо не ходите до луната, цапете на гетата!???
  • 17 Гост

    11 7 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Типичен пример за хибридна бойна единица си ти!
    Как ще обясниш факта, че руснаците са основната група туристи по европейските курорти и не само? Че да основната група чужденци купуващи ваканционни имоти не само в България?
    Де да беше толкова "загрижена" за българите?!
  • 18 fefe

    3 4 Отговор
    Те си имат бази на Луната- тука само лъжат.Всичко е публикувано.
  • 19 Лопата в главата

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    На чужд гроб , насила недей да плачеш.
  • 20 Маке

    4 0 Отговор
    Фърлил е око, ама ке го фърли и топот со малце кютек. Не га барайте македонската луна, оти....
  • 21 Kcanisanaiba

    6 6 Отговор
    Ще, ще, ще, ще... По-скоро тази станция да се озове на дъното на океана, отколкото да стигне до луната. Пияните мужици по-добре да оставят изследването на космоса на х'американците. Немските технологии от ВСВ, на които се базира космическата им програма, отдавна остаряха, а де що имаше кадърен и трезвен мужик отдавна вече работи в гнилият капиталистически Запад.
  • 22 Пешо

    7 4 Отговор
    Може, но към 3019 година!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Много си глупав и нищо не знаеш за Русия. Има и гладни както навсякъде, но има и много които са много по-добре. Не говоря само за богатите.
  • 25 Гост

    5 2 Отговор
    След време очаквам заглавие на новина: "Русия анексира луната" :)
  • 26 Ех ех

    2 4 Отговор
    Ще Ще Ще.... айде де....!
  • 27 Хехе

    4 0 Отговор
    Частната собственост е функция на военната сила, така че който пръв разгърне вонна база там ще може да забие флага и да каже това е мое... другите ще могат да го оспорят разбира се.. ако имат сила.
  • 28 падналия ангел

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Оная съм":

    Е как ще напишеш ьок, това да не е Ьордан!
  • 29 Различен

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Скъпа, хапчетата!
    Русия, през последните две години, има свръх производство на пшеница! За тази е 87 милиона тона!
    И всички играчи на Черноморската зърнена борса са се оттеглили, защото Русия им такова майката! А най-големият потребител на зърно, Египет, пазарува само от Русия, защото ниКОЙ не може да им даде такава цена, като Русия!
    По тази причина и нашите зърнари реват, щот не могат да спечелят сериозно!
    Същото е с царевицата, както и със слънчогледа, а турците се скъсват да купуват масло и слънчоглед от Русия! Русия е вече трета по големина страна в производството на свинско! С пилешкото мачка всички наред. За догодина се очаква да има и свръх производство на телешко!
    Запад изобщо не можа да осъзнае, какъв си го вкара! Селското им стопанство се развиваше, докато Русия потребяваше всичко! Сега Русия наблегна на собствено производство и ще смачка Еврогейските производители с ниски цени! Жална им майка!
    От всички, губещи сме си ние! За нас пак ще са отпадъците от евроГейкото производство и боклуците изхвърлени от запада! Да ни е честити, за КОЙ ли път!
    Обади се в НПО-то, да ви сменят опорните точки, че ставате смешни и неадекватни!
  • 30 КУРТИ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Оная съм":

    Голяма шматка си
  • 31 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Ако в свободна и демократична България се живее добре с приличен стандарт на живот защо избяга в Германия?
  • 32 незнайко

    0 0 Отговор
    На Луната точност до 3 км. Каква ли е точноста на Марс ? Марсоходи се разхождат с точност до 3 метра !!! КЪДЕ КОГА И КАК НИ ЛЪЖАТ ???
  • 33 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    А аз съм хвърлил око на Александра Лима.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания