21 Ноември, 2017 07:22 2 079 17

САЩ: Северна Корея подкрепя терористи

  • сащ-
  • северна корея-
  • тероризъм-
  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун

Вашингтон отново постави Пхенян в списъка с държави, които подкрепят тероризма 

САЩ: Северна Корея подкрепя терористи - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ решиха отново да включат Северна Корея в списъка си с "държави, подкрепящи тероризма", за да увеличат натиска срещу Пхенян и да го накарат да се откаже от ядрената си програма, предаде Reuters.

"Днес Съединените щати определят Северна Корея като държава, подкрепяща тероризма", заяви във Вашингтон президентът Доналд Тръмп. "Освен че заплашва света с ядрено унищожение, Северна Корея е подкрепила неколкократно актове на международен тероризъм, включително убийства на чужда земя", каза Тръмп по време на правителствено заседание.

Северна Корея фигурира в списъка на държавите, подкрепящи тероризма, от 1988 до 2008 г. заради предполагаемото си участие в бомбен атентат срещу южнокорейски самолет, отнел живота на 115 души през 1987 година. Правителството на републиканеца Джордж Буш извади страната от черния списък, за да подпомогне преговорите по ядрения въпрос, но те в крайна сметка се провалиха.

САЩ: Северна Корея подкрепя терористи

От месеци в американската администрация се спори дали КНДР да бъде върната в списъка, но някои служители на Държавния департамент смятат, че Северна Корея не отговаря на правните стандарти за спонсор на тероризма.

Някои американски представители определят като тероризъм убийството на заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - Ким Чен-нам - на летище в Малайзия през февруари.

САЩ: Северна Корея подкрепя терористи

Тръмп спомена и случая с американския студент Ото Уормбиър, задържан в Пхенян и починал през юни, след като бе върнат в САЩ в кома. Други обаче изтъкват, че няма консенсус дали убийството на Ким Чен-нам и малтретирането на Ото Уормбиър могат да бъдат определени като терористични действия.

Токио и Сеул приветстваха решението на Вашингтон да включи отново Северна Корея в списъка с държави, подкрепящи тероризма, заявявайки, че това ще засили натиска върху Пхенян да се откаже от ядрената си програма..


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ha ha ha

    32 26 Отговор
    А САЩ включи ли САЩ в този списък?
  • 2 Да го кажем направо

    25 30 Отговор
    Русия също трябва да бъде включена в този списък, защото най-много членове на ИД са именно руснаци. Да не забравяме и сваленият самолет от подкрепяни от Москва терористи в източна Украйна.

    Коментиран от #6

  • 3 a ha ha

    25 26 Отговор
    фАщ да не подкрепят монахини?
  • 4 Бесен Язовец

    34 26 Отговор
    САЩ са най- големия спонсор на троризма
  • 5 Пазарен Либерализатор

    27 18 Отговор
    Всяка частица комунизъм трябва да бъде унищожена! Скоро в СКорея ще има ново демократично правителство, а на мястото на мавзолея на Ким и Ким ще има Мак Доналдс и KFC.
  • 6 321

    15 25 Отговор

    До коментар #2 от "Да го кажем направо":

    Кажи си го направо. Не си ходил скоро на преглед при психиатър, нали?
  • 7 Справедлив

    22 22 Отговор
    Крадеца вика, дръжте крадеца---САЩ..---Талибани,Боко Харм,Ал Кайда,ИД,Мюсолмански Братя,Ал Насура.........
  • 8 куку руку ку

    10 15 Отговор
    КНДР себе си не може да подкрепи, те "тероризма подкрепяла".
    Американците стават нарицателни с техните измислици, не беше биологично оръжие при Саддам, за Кадафи така и не дадоха смислено обяснение и т.н.
  • 9 Олигарха

    11 22 Отговор
    Има една приказка за лъжливото овчарче, като гледам само промитите тролчета на ФАЩ още не са я разбрали за сметка на целия останал свят. Дори във васална Германия и Япония почват да се съмняват малко в "честността" на краварите въпреки тежката пропагандна машина.

    Коментиран от #10

  • 10 Откачен Борсук

    21 6 Отговор

    До коментар #9 от "Олигарха":

    Ами то като гледам същото важи и за русорастите. След стотиците доказани лъжи на просия, тези индивиди пак им вярват.
  • 11 Кики

    4 20 Отговор
    С.Корея и тероризъм... ха ха, какво смешно и жалко изказване! И защо забравят, че студента Ото извърши голямо престъпление, като искаше да открадне по най - нагъл начин картина с лика на вождовете? Той получи справедлива присъда, която му бе преждевременно отменена, заради здравословното състояние.
  • 12 Факт

    21 10 Отговор
    русия е най-големият поддръжник на тероризма. Факт.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 фактите не са това което са

    3 20 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    Най-големият поддръжник на тероризма е страната, стояща зад най-много атентати в чужбина, зад всесъзможни финансирани "революции" и преврати. Страната с най-голяма изгода от източването на ресурсите на разрушените страни. Тази към която потичат потоците от нефт, кокаин, злато, диаманти, шистов газ, бягащо младо население. Страната с най-голяма нужда и пазар за тези блага. А че си достатъчно "умен" да определиш коя е тази страна, няма съмнение! ФАКТ!

    Коментиран от #15

  • 15 Факт

    20 2 Отговор

    До коментар #14 от "фактите не са това което са":

    А именно рассия. Факт.

    Коментиран от #16

  • 16 фактите не са това което са

    2 13 Отговор

    До коментар #15 от "Факт":

    хахаха... Колко ти е лимита на +/- ите ? 9 ли?
    ХУМОРИСТ голям си, ама не си смешен!
  • 17 гост

    0 0 Отговор
    Северна Корея : САЩ са терористи .