21 Ноември, 2017 18:03 2 386 1

Разгневени шофьори блокираха европейски граници

  • франция-
  • граница-
  • шофьори-
  • протест-
  • директива-
  • командировани-
  • камиони

Синдикатите изпратиха писмо до френския президент Еманюел Макрон

Френски шофьори блокираха трафика на гранични пунктове с Испания, Италия и Белгия, съобщи „Ройтерс“. Причина за протеста им е изключването на пътните превози от новата европейска директива за командированите работници.

Блокадите бяха вдигнати по обяд. От 6 часа сутринта местно време шофьорите на камиони блокираха с палети достъпа на камиони до тунела Фрежюс край град Модан в Савоя - основен път към Италия - принуждавайки около 230 ТИР-а да спрат.

На френско-белгийската граница филтрираща блокада беше поставена към 7:30 часа местно време на автомагистрала А22 на бившия граничен пост Менен-Реккем, предизвиквайки 10-километрово задръстване. В протеста участваха около 200 шофьори на камиони.

Подобна акция се състоя и край Ирун в Испания, на моста на Европа в Страсбург, на границата с Люксембург и на пункта за плащане на магистрална такса в Турби близо до Монако.

Петте браншови синдиката изпратиха писмо до френския президент Еманюел Макрон с искане да се срещнат с него. В писмото те критикуват „катастрофалните последици" от изваждането на пътните превози от европейската директива, предоговорена миналия месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vulpes

    6 0 Отговор
    Само незнам,защо сте сложили снимка на американски камиони? Добре се вижда няколко Кенлорда,Фредлайнер и Волво!
Новини по държави: