23 Ноември, 2017 07:49 1 514 0

Ню Йорк под полицейска блокада

  • ню йорк-
  • полиция

Властите вземат най-строги мерки за сигурност преди уличното шествие за Деня на благодарността

Ню Йорк под полицейска блокада - 1
Снимки: БТА/АР

Властите в Ню Йорк вземат строги мерки за сигурност заради очакваните днес масови улични празненства в града за Деня на благодарността - един от най-почитаните празници в САЩ, предаде CNN.

Камиони, натоварени с пясък и полицаи с точен мерник ще се смесят с празнуващите улични тълпи в профилактично усилие да се избегне трагедия в една година, белязана от поредица от масови убийства в САЩ, отбелязват медиите зад Океана.

Централно внимание на правоохранитените органи е насочено към традиционния парад, организиран от универсалния магазин "Мейсиз" - едно от най-масовите улични събирания в Ню Йорк.

В миналогодишен брой на англоезично списание на групировката "Ислямска държава" именно празничното шествие за Деня на благодарността се споменава като "отлична мишена" за атака.

Ню Йорк под полицейска блокада

Десетки огромни камиони, натоварени с пясък и тежащи по над 32 тона, ще са готови да преградят движението по всяко кръстовище от 3-километровия маршрут на шествието от Сентрал парк до големия магазин на "Мейсиз" на 34-а улица.

Полицаи с автоматично оръжие и с преносими детектори за радиация ще сноват сред тълпите, а снайперисти по покривите ще наблюдават прозорците на сградите и балконите за всяко съмнително движение по тях.

Ню Йорк под полицейска блокада

Ню Йорк под полицейска блокада

Шествието ще започне в 9 часа сутринта (местно време) и ще се предава на живо по телевизията. В него ще участват редица холивудски и поп знаменитости.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА