25 Ноември, 2017 01:30 1 447 5

Превъзпитават таксиметровите шофьори в Рим

  • италия-
  • рим-
  • такси-
  • шофьор

Властите в италианската столица ще учат водачите на добри маниери

Превъзпитават таксиметровите шофьори в Рим - 1
Снимка: Shutterstock

Таксиметровите шофьори в Рим ще ходят на курсове за добри маниери и английски език,
съобщи RAI.

Предвидени са осем часа по практически английски език за 750 таксиметрови шофьори, както и обучение как да предразполагат туристите да се чувстват добре дошли в италианската столица.

За страна, която разчита много на туризма, италианците в този сектор говорят доста слабо английски и други езици.

В началото на седмицата туристите не можеха да намерят никакво такси в Рим, независимо от маниерите на шофьора. Причината беше национална стачка срещу конкуренцията на шофьори по модела на "Юбър", както и на частници, които купуват черни ванове и получават лиценз за превозване на малки групи туристи в града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къртев

    2 1 Отговор
    Правилно! И нашите "италиянци" трябва ги обучават! Макар, че в София една от фирмите се е понаучила на обноски и маниери, горе долу, но като цяло положението е зле. Онзи ден един се оплакваше, че тарифите не им отговаряли на услугата. А, аз на свой ред го попитах, защо не казва на клиента да му плаща половината и така ще си дойдат нещата на място. Хахаха! Не, като цяло може и да са ниски тарифите, но пък и в останалите сфери на работа не са високи заплатите, така, че една супа духаме. Ае лека нощ!

    Коментиран от #3

  • 2 Луда държава

    1 1 Отговор
    Давам 5 лв. до другия блок и проблеми нямам с ниските тарифи.До сега не са ми отказвали.На който му е скъпо да се вози в такси,да ползва градския транспорт срещу 1,60.
  • 3 Митничар

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Къртев":

    Като са ви малки заплатите,не ползвайте такси. За кръчми и дискотеки правите сметки по 300-400 лв и оставяте бакшиш на сервитъорките по 50лв а 10лв.за такси до вкъщи по малките часове ви се виждат много.
    И на мен ми е скъпо в магазина но когато ми се налага влизам и пазарувам без да обяснявам на продавачката,колко ниско е платен труда ми.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Ал Купоне

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Митничар":

    Така разсъждаваш, понеже ти е широко около шията, всеки митничар може да си позволи да даде по голям бакшиш на бакшиша.
  • 5 Кака Гинка

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Митничар":

    Тези, за които говориш не пътуват нито с такси,нито с градски транспорт.Имат си собствен превоз,най-често с личен шофьор.На останалите (90%) им е скъпичко и по правило не ползват такси,освен в извънредни случаи...
Новини по държави: