25 Ноември, 2017 13:42 1 005 2

Военните са действали законно срещу Мугабе

  • зимбабве-
  • военни-
  • съд-
  • решение
Военните са действали законно срещу Мугабе - 1
Снимки: АР/БТА

Върховният съд на Зимбабве реши, че действията на военните, принудили 93-годишния президент Робърт Мугабе да подаде оставка, са законни. Това е от огромно значение за военните, които се опитват да докажат, че действията им не са довели до преврат, съобщи АВС, цитиран от ТАСС. Съдът е заключил, че действията на военните, които са се намесили с цел да „спрат изземването на конституционните функции на Мугабе от лица от обкръжението му са законни”.

Действията на военните са гарантирали, че „неизбрани лица няма да изпълняват президентски функции”. Има се предвид съпругата на Мугабе Грейс.

Военните са действали законно срещу Мугабе

Съдът смята за незаконно уволнението на Мнанангва.

„Опасен прецедент”. Така юристи коментираха решението на съда в Зимбабве. Според тях това ще даде допълнителна сила на военните да се намесят отново в управлението на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    2 0 Отговор
    Циганска работа! Я му кажете името на тоя новия:)))
  • 2 Кака Гинка

    0 0 Отговор
    Естествено, че всеки преврат е "законен" - да сте чували някога нещо различно?!