25 Ноември, 2017 16:44 879 4

Меркел е против нови избори

  • германия-
  • меркел-
  • правителство
Меркел е против нови избори - 1
Снимка: АР/БТА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви категорично, че е против провеждането на нови избори в опит да бъде решена кризата около съставянето на правителство. „Въобще не смятам, че не може да направим нищо със сегашните резултати (бел. ред. резултатите от изборите за Бундестаг), за да молим хората отново да гласуват”, каза канцлерът пред DPA, цитиран от агенция ТАСС.

Германия се оказа на прага на нови избори след като консервативният блок ХДС/ХСС не успя да влезе в коалиция със Свободната демократична партия и „Зелените”.

Другите варианти, освен предсрочни избори, са създаване на „голяма коалиция” (ХДС/ХСС и соцалдемократи) или правителство на малцинството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що да не може

    7 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Въобще не смятам, че не може да направим нищо със сегашните резултати (бел. ред. резултатите от изборите за Бундестаг), за да молим хората отново да гласуват”
    "Архивирайте" си ги в задния двор.
    Я марш на избори и оставете хората наистина да избират.

    Коментиран от #2

  • 2 Факт

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Що да не може":

    Меркел я е страх от Алтернатива за Германия-затова не иска избори-факт.
  • 3 Диди

    0 2 Отговор
    Няма смисъл от нови избори,защото резултатите ще са почти същите и това ще даде преднина на ултра десните(Алтернатива за Германия).Това не се харесва на германците.Ако има нови избори,те ще струват около 90млн евро на държавата.Меркел не решава дали ще има нови избори,или не.Това решава президентът Франк Валтер Щайнмайер. Мисля,че Зелените ще се върнат в опозицията,трябва да се изчака още.
  • 4 ha ha ha

    2 1 Отговор
    Ще има нови избори и Шмерхел ще отпадне, затова се е хванала като удавник за тия :D