26 Ноември, 2017 11:31 2 262 31

Иран с по-широк обхват на ракетите си?

  • иран-
  • европа-
  • ракети
Иран с по-широк обхват на ракетите си? - 1
Снимка: АР/БТА

Иран може да увеличи обсега на ракетите си до над 2000 км. Това ще стане в случай, че Европа заплаши Техеран, предупреди заместник-командващият Корпуса на гвардейците на Ислямската революция. „Досега бяхме на мнение, че Европа не е заплаха и поради тази причина не разширявахме обсега на действие на ракетите си. В случай, че Европа реши да се превърне в заплаха, то ние ще увеличим обсега на ракетите”, каза бригаден генерал Хосейн Салами пред агенция Фарс.

Реакцията идва в отговор на призива на Франция за „безкомпромисен диалог” с Иран относно програмата за балистични ракети и възможността да се водят отделни преговори, извън рамките на ядреното споразумение на Иран със световните сили, договорено през 2015 г. Многократно властите в Иран декларират, че ракетната програма на страната е отбранителна и не подлежи на коментар или преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аушвиц

    8 16 Отговор
    Да мълчи, да не му ги заврем в задника ракетите с разширен обхват на господин бригадния генерал.
  • 2 юрист

    5 18 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Иран може да увеличи обсега на ракетите си до над 2000 км....“ Така- а сега нека пак русофилите да твърдят, че иран не е пряка заплаха за Европа с балистичните си ракети и че нямало никаква, ама никаква нужда от американския ПРО щит, монтиран в Румъния, на 5 км. от бг. държавна граница, който покрива и 100% от държавната територия на Р. България и че този противоракетен щит бил насочен срещу.... русия:) Какво стана сега? Паднаха ли лъжите на путлер за защита от кого е изграден този щит и че той не е изграден за нападение на НАТО върху русия, а за ЗАЩИТА ОТ ИРАНСКИТЕ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ? Къде са сега всички руски “защитници“, защо не виждам техните коментари под тази статия? Да не би защото държавното ръководство на иран опровергава думите и тезите на путлер? ;) Защо пак не дрънкате и не пишете, че иран никога не е бил заплаха за Европа и че нямало никога да бъде такава, а? :)

    Коментиран от #31

  • 3 юрист

    2 18 Отговор
    И ако някой все още се пита- каква е ползата на България от членството ни в НАТО, то статията ясно му посочва отговора на този въпрос. ПРО щита в Румъния функционира вече почти години, територията на България е защитена 100% от евентуален пуск на иранските балистични ракети, а противниците на членството на България в НАТО са посрамени, защото лъжите им са разобличени от фактите- т.е. от изказването на иранския бригаден генерал.С какво точно Европа е заплаха за ....ШЕРИАТСКИЯ ИРАН? С това, че не е в сферата на руското влияние, а аятоласите в иран са първи дружки с путлер, ли?:)

    Коментиран от #4

  • 4 А стига бе...

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    А С.Арабия като са първи дружки с идиотите от Вашингтон е прекрасно нали..сунитски главорези,които убиват гражданите си на улицата..мълчим нали амерска под..ого......

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А стига бе

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Ракетите едва ли ще полетят..--поне в близките години това е изключено--а главорезите на С.Арабия вече убиват в Европа. Не виждаш ли реалито? Или просто трябва да си тролиш??? М/у другото защо в Катар,Кувейт,Бахрейн,С.Арабия не се спазват човешките права а САЩ мълчи като пунда??? Това не е ли лицемерие-там не са ли диктатори??? Или САЩ си затваря очите заради парите им??? Айде стига ти толкоз-няма смисъл да споря с радиото..-и така ти отделих много време.

    Коментиран от #9

  • 8 индоевропеец

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Присъединяването на България към Европейския съюз през 2007 г. срещна одобрението на Ислямска република Иран, защото една от приятелските на Иран страни стана част от ЕС. Оттогава и двустранните отношения между двете държави имат още по-добро развитие. Споменатите посещения и контакти между най-високопоставените органи в двете страни и засилването на търговските отношения през 2010 г. са ясен показател за положителното развитие на двустранните отношения. Подписването на документ за сътрудничество между Кооперативната камара на Ислямска република Иран и българските централни кооперативни сдружения, както и провеждането на търговски семинар с участието на председателите на иранската и българската Търговски камари през 2011 г., и добрата реакция на иранските и българските търговци са признаци за установяването на добри търговски връзки и откриване на нови икономически възможности. През настоящата година може да се осигури почва за възможно най-голямо покачване на нивото на търговския обмен.
    И как сега по-точно ни заплашват Иран?

    Коментиран от #10

  • 9 юрист

    3 12 Отговор

    До коментар #7 от "А стига бе":

    “...Публикувано във факти.бг: Ракетите едва ли ще полетят....“ Това кой го гарантира- ти, анонимен коментатор в български сайт? А какво казва държавата иран чрез своя бригаден генерал и защо неговото изявление е в ярко противоречие с предположенията ти? Защо иран не казва- ние никога няма да насочим ракети към Европа, освен ако тя самата не насочи ракети срещу нас? Изобщо- ти в какво качество пишеш свои лични твърдения от името на държавата иран?
  • 10 юрист

    2 12 Отговор

    До коментар #8 от "индоевропеец":

    “...Публикувано във факти.бг: И как сега по-точно ни заплашват Иран?...“ България е държава- член на НАТО и на ЕС. Моля, дайте граматическо тълкуване на следните думи на иранския бригаден генерал:“...Публикувано във факти.бг: Иран може да увеличи обсега на ракетите си до над 2000 км. Това ще стане в случай, че Европа заплаши Техеран, предупреди заместник-командващият Корпуса на гвардейците на Ислямската революция....“ Кажете- С КАКВО ЕВРОПА ЗАПЛАШВА ИРАН? От кога ЕВРОПА е насочила СВОИ балистични ракети срещу иран? Противоракетният щит в Румъния е за ЗАЩИТА ОТ ИРАНСКИ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ, А НЕ ЗА НАПАДЕНИЕ С НАТОВСКИ РАКЕТИ НА ИРАН- Вие правите ли тази съществена разлика?

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 индоевропеец

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Публикувано във факти.бг: Това ще стане в случай, че Европа заплаши Техеран...
    Ето ти го ключа на палатката! Съвсем друг е въпроса как журналята са представили думите му. За достоверност дай видео на иранския генерал! Нали си правистче?

    Коментиран от #13

  • 13 юрист

    2 11 Отговор

    До коментар #12 от "индоевропеец":

    “...Публикувано във факти.бг: Това ще стане в случай, че Европа заплаши Техеран.....“Европа обаче НЕ Е ЗАПЛАШИЛА ТЕХЕРАН, А ТЕХЕРАН ВЕЧЕ КАЗВА- ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА УВЕЛИЧИМ ОБХВАТА НА РАКЕТИТЕ СИ! А сега ми кажи увеличението на обхвата на иранските балистични ракети може ли да се случи, въпреки, че Европа НЕ Е насочила ракети срещу иран? ДА, МОЖЕ- ИРАНСКИЯТ РЕЖИМ САМО СИ ТЪРСИ ИЗВИНЕНИЯ ЗА ВЕЧЕ ИЗВЪРШЕНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ! В такъв случай- лично ти какво ще пишеш, а? Че иран ПАК не е заплаха за Европа, защото видите ли...не е заплаха за русия?:):)
  • 14 индоевропеец

    11 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: може ли да се случи,ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ,ДА, МОЖЕ...
    И откога вероятностите са факти в правото? Придобих представа що за адвокат си!

    Коментиран от #15

  • 15 юрист

    1 13 Отговор

    До коментар #14 от "индоевропеец":

    “...Публикувано във факти.бг: И откога вероятностите са факти в правото?...“ Откакто съществува правната възможност едни предположения да се отхвърлят или потвърдят чрез ПРОВЕРКА на предположенията. А ПРОВЕРКА в настоящия случай е НАЛОЖИТЕЛНА, за да се потвърди или отхвърли възможността обсега на иранските балистични ракети ВЕЧЕ ДА Е УВЕЛИЧЕН. Да сте чувал за фикции в правото? Седнете си- двойка по ОТП.

    Коментиран от #18

  • 16 Диди

    1 10 Отговор
    Днес по Телевизията тук казват,че ИРАН ЗАПЛАШВА ЕВРОПА. Според русофилите това е лъжа,така ли?За да го съобщават,значи е истина.

    Коментиран от #17

  • 17 юрист

    2 10 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Диди, дори децата знаят, че в Европа няма НИТО ЕДНА балистична ракета, насочена срещу иран. Но русия е напускала днес руските си тролове, участници в руската информационна война в България, с цел да омотват главите на обикновените българи и да внушават, че видите ли, иран не бил отправил директна заплаха към Европа, американският про щит е ненужен и служи на НАТО с цел да нападне русия, а не с цел отбраната на Европа от ирански балистични ракети. Точно преди малко съпругът ми коментира новината с думите:“ Много заплахи се чуват за Европа- всеки се пробва да ни заплашва“. Вероятно наистина е време НАТО да покаже малко зъби, да скръцне с тях на всеки, който заплашва държави- членове на НАТО, находящи се в Европа и да заяви за милионен път, че няма да се поколебае да използва чл.5 , ако която и да е държава заплаши националната сигурност на държава- член на НАТО/ каквито са много държави- членове на ЕС/.
  • 18 индоевропеец

    10 3 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    ОТП-обща теория на правото по мое време се казваше ТДП-теория на държавата и правото и изпита съм си го взел при доц.Бойчев с отличен. Тогава ти си ходила права под масата, виждам, че и сега в интелектуално отношение не си направила и крачка напред!

    Коментиран от #20

  • 19 The TRAPPER

    8 0 Отговор
    Обсег 2000клм. , сега вече може да ме уцели
  • 20 юрист

    2 10 Отговор

    До коментар #18 от "индоевропеец":

    Твърде много време Ви отне да разберете съдържанието на абревиатурата ОТП. Останало го подминавам с безразличие- оценката за мен от един анонимен човек, твърдящ, че е станал правоспособен юрист преди 1989г., за мен е правно ирелевантна...

    Коментиран от #21

  • 21 индоевропеец

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Въпросния изпит съм го взел през 1991г., а не преди 1989г., накара ме да си погледна студентската книжка-14.04.91г. ми е бил изпита. А на Бойчев прякора му беше двойчев! Знам, че след 40-те години в психо-физиологичен аспект в жената настъпват промени, затова ти прощавам щуротиите, които плещиш в този сайт, дано не си така и в съда!

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Пазарен Либерализатор

    10 3 Отговор

    До коментар #21 от "индоевропеец":

    Какъв съд? Лелката за да стигне в съда някой трябва да я наеме. Другия вариант е да седи като изтрещелите бабки на топло по съдебните зали, като това е по-вероятен вариант, от където знае и някой друг термин.

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 падналия ангел

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    Лелче, върни се към темата стига си простеела и обиждала, комплексарка си, това е ясно! А ето и думите на иранския генерал:"Към момента ние смятаме, че Европа не е заплаха, заради това ние не увеличаваме обхвата на нашите ракети. Но ако Европа се превърне в заплаха, ние ще увеличим обхвата на ракетите си", предупреди той.

    Миналия месец началникът на гвардията генерал-майор Мохамад ал Джафари заяви, че иранските ракети могат да покрият "повечето от американските интереси и сили" в региона, така че Ислямската република не се нуждае от увеличаване на обхвата им.

    Коментиран от #28

  • 28 юрист

    1 9 Отговор

    До коментар #27 от "падналия ангел":

    Момченце с жълто около устата- темата е ЗАПЛАХАТА НА ИРАН КЪМ ЕВРОПА, а руските “застъпници“ правите всичко възможно, за да убедите българските коментатори, че НЯМА РЕАЛНА заплаха от иран към Европа. Тези лъжи си ги представяйте пред руският си електорат от руските ви тв-та и програми. В Европа НЯМА НИТО ЕДНА БАЛИСТИЧНА РАКЕТА , НАСОЧЕНА СРЕЩУ ИРАН- ЗА КАКВА ТОЧНО “ЗАПЛАХА“ СТАВА ВЪПРОС ОТ СТРАНА НА ЕВРОПА КЪМ ИРАН?“...Публикувано във факти.бг: А ето и думите на иранския генерал:"Към момента ние смятаме, че Европа не е заплаха, заради това ние не увеличаваме обхвата на нашите ракети. Но ако Европа се превърне в заплаха, ние ще увеличим обхвата на ракетите си", предупреди той....“ ДАЙ ИЗТОЧНИКА НА ТОВА ТВЪРДЕНИЕ- ДА НЕ Е ПАК ЗВЕЗДА, РУ? :D Или не можеш, защото звезда.ру вече е изтирла тази статия- както направи със статията за Чехия и събитията от 1968ма година? ;)

    Коментиран от #29

  • 29 падналия ангел

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    Съжалявам, но не мога да да правя нищо относно психическия ви дисбаланс!

    Коментиран от #30

  • 30 Пазарен Либерализатор

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "падналия ангел":

    Можеш, но не искаш....предполагам, че няма как да изпиеш толкова.
  • 31 С 1 куршум...

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Какво пречи да е насочен срещу двете? >:-)