26 Ноември, 2017 12:03 2 155 5

Тръмп изненада Пентагона и Държавния департамент

  • тръмп-
  • пентагона-
  • оръжие-
  • доставка
Тръмп изненада Пентагона и Държавния департамент - 1
Снимка: АР/БТА

Държавният департамент на САЩ и Пентагонът не са били предварително предупредени за плановете на президента на САЩ Доналд Тръмп да прекрати доставката на оръжия на сирийските кюрди от „Силите за народна самоотбрана” (YPG), съобщи Associated Press. Официалните лица и в двете ведомства, които при нормални условия биха били информирани за промяна на политиката на САЩ относно предоставянето на оръжия на сирийските кюрди, заявиха, че не са били уведомени. В публикацията също така се отбелязва, че не е ясно дали Вашингтон е предупредил кюрдите за предприетата стъпка преди да съобщи за това на турската страна.

„Прекратяването на доставката на оръжие може да доведе до намаляване на напрежението между САЩ и Турция”, пише още Associated Press и допълва, че мярката може да бъде „деморализиращ удар” за кюрдите.

Вестник The Wall Street Journal на базата на информация от собственик източник, също пише, че решението на Тръмп е било изненада за редица сътрудници от администрацията на САЩ. Изданието отбелязва, че американските военни все още не са получили нови инструкции относно въоръжаването на кюрдите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    16 14 Отговор
    Скоро ще има изненада и за бвндеровската Usраина!!

    Коментиран от #3

  • 2 Бесен Язовец

    16 11 Отговор
    Акъла почва да му идва явно.
  • 3 Sergiy

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    путьо вече изненадан, 48% от население в селата на московия за под чертата на бедност, троло на путьо, так че, фашистска московия се изненадва всеки път, когато им кажат, както медведе: "пари няма, обаче вие дерзайте, всичко добро".
    Е, такива изненада ще стават все повече във фашистска московия/русия-ФАКТ.
    P.S. А ти имаш за днеска дървени рубли, за своята "работа", да не забравиш да ги смениш на: евро, лева или долар, както винаги ;)))

    Коментиран от #4

  • 4 ибрахим

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Sergiy":

    остави го путьо те тази седмица най късно другата ще умрат от глад.вие в усрайна какво смятате да правите с днр и лнр.
  • 5 Патриот

    1 1 Отговор
    Аз до сега не съм чул руснак да работи в чужбина. Все хора от проспериращата България. То става до такава степен вече, че тук не останаха нормални да работят.
    Реалността е такава, че скоро руснаците ще тръгнат още по-напред, а САЩ надолу. Разбира се ние по партньорски ще бъдеч още по-долу от тях.
    Както става в света на непоисканата демокрация "Болен здрав носи".