26 Ноември, 2017 14:13 1 128 0

Оспорвани избори в Хондурас (СНИМКИ)

  • хондурас-
  • президент-
  • избори
Оспорвани избори в Хондурас (СНИМКИ) - 1
Снимки: АР/БТА

Днес в Хондурас се провеждат президентски избори. Близо 6 милиона граждани могат да преизберат сегашният президент на страната Хуан Орландо Ернандес. Вотът обаче се оспорват от опозиционни сили, защото конституцията не го позволява. Според нея лице, което един път е било президент, не може да бъде избрано повторно на този пост, пояснява в свои материал ВВС.

Представители на дясната Национална партия, обаче смятат, че ако Върховният съд на страната реши, това може да се случи.

Оспорвани избори в Хондурас (СНИМКИ)

Изборите са много важни за Хондурас. Това е страната в Централна Америка, която е силно дестабилизирана от наличието на банди и е в ТОП 5 на класацията на най-много извършени убийства на глава от населението. На фона на тази картина политически пререкания биха довели до държавен преврат, подобен на този от 2009 г., предупреждават анализатори.

Оспорвани избори в Хондурас (СНИМКИ)

Освен 49-годишният Хуан Орландо Ернандес, в надпреварата за президент участват още журналистът Салвадор Насрала, който е на 64 години и е нов в политическите среди, както и 50-годишният Луис Селая от Либералната партия, който е 15-тото от общо 17-те деца в семейството.

Оспорвани избори в Хондурас (СНИМКИ)

Оспорвани избори в Хондурас (СНИМКИ)

Оспорвани избори в Хондурас (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА