26 Ноември, 2017 15:25 1 619 2

Засекретяват цената на Брекзит

  • брекзит-
  • мей-
  • цена-
  • великобритания-
  • ес
Засекретяват цената на Брекзит - 1
Снимка: АР/БТА

Британският премиер Тереза Мей успя да се договори с Европейския Съюз (ЕС) да бъде засекретена цената на излизането на Великобритания от Съюза. По последна информация тя ще надвиши 40 млрд. паунда, или 53.3 млрд. USD, посочва в свои материал вестник The Sunday Times.

Според изданието, Мей е уверила европейските лидери, че британското правителство е готова да плати повече пари за Брекзит, само и само на срещата на Съвета на Европа през декември да бъдат уточнени условията по новата търговска сделка между двете страни. „В договора по излизането на Великобритания от ЕС няма да има цифри” е казал пред The Sunday Times, цитиран от ТАСС високопоставен източник от Съюза.

На срещата на Европейския съвет условията няма да бъдат посочвани в писмена форма. Целта е да бъде избегнат политически шум, отбелязва изданието.

Преговорите за излизането на Великобритания от ЕС започнаха в Брюксел на 19 юли – почти една година след като на референдум британците решиха да излязат от Европейския Съюз. Преговорите могат да продължат до ноември, след което двете страни имат шест месеца, в които да ратифицират постигнатите договорености в национални параметри. Самият Брекзит трябва да бъде реализиран на 29 март 2019 г. в 23.00 ч. по Гинуич, или 00.00 ч. централно европейско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССРБарета

    12 3 Отговор
    E това се казва ВРЪХ на НАГЛОСТТА!!! Ние данъкоплатците нямаме право да знаем какво правят корумпираните говеда с нашите пари!!! Сега се убедих че има по корумпирано място от народното събрание на БГ, и то се казва европарламент в (б)рюксел!!! Вече започват съмненята, че целият Британски референдум е планиран, нагласен с някаква цел! Може би да искарат Британия преди да направят Европа и България МЮСЮЛМАНСКИ РАЙ!!! Британия може би няма да плати и 1лев! Дано РУСНАЦИТЕ разбият на пух и прах тия долни корумпирани лицемери половината или може би всичките са агенти на ЦРУ!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.