Last news in Fakti

26 Ноември, 2017 19:53 6 326 4

Нарушение при ремонта на подводницата „Сан Хуан”

  • подводница-
  • аржентина-
  • причина-
  • потъване
Нарушение при ремонта на подводницата „Сан Хуан” - 1
Снимка: АР/БТА

Разследването на Министерството на отбраната на Аржентина показва, че военноморските сили (ВМС) на страната са допуснали нарушения и не са следвали предписаните правила при покупката на акумулатори за подводницата „Сан Хуан”, която изчезна на 15 ноември. Новината съобщи изданието Nacion, цитирано от агенция ТАСС.

„Има информация за единичен взрив, който може да е свързан с изчезването на подводницата”, казва представител на ВМС

Разследването не е ново, уточнява изданието. То е проведено в периода 2015-2016 г., което означава, че за проблема се е знаело. Един от изводите е, че покупката на акумулаторите може да се е реализирала в интерес на определени доставчици. „Събраната информация доказва, че сключените договори не само не съответстват на административната процедура, но и че военнослужещите, носещи отговорност за договорите, най-вероятно са извършили закононарушения, които са били в интерес на компаниите Hawker Gmbh и Ferrostaal AG”, пише още в информацията на Nacion.

Резултатите от разследването сочат още, че са били купени акумулатори с изтекла гаранция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юбряяяяяя

    3 8 Отговор
    Да им дадем наща непотопяемата... Става само за гледане на суша а екипажа и може да ходи на бач всеки ден пиян до козирката!
  • 2 Иван

    5 7 Отговор
    Нали знаете как плува българската подводница? Ту над водата ту под водата за да могат гребците да си взимат въздух!

    Коментиран от #4

  • 3 Шаран БГ

    14 0 Отговор
    Нищо че са от другата страна на кълбото ! И те са хора - и там далавера....Някой си щрака с пръсти - други си лежат кротко на океанското дъно.......
    Гордостта и алчността са погубили доста човеци - ще унищожат и целия земен свят !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.