27 Ноември, 2017 08:01 3 637 12

Масова атака по Ислямска държава

  • сирия-
  • ирак-
  • ислямска държава
Масова атака по Ислямска държава - 1
Снимка: АР/БТА

Мащабна операция извършиха шест руски стратегически бомбардировача Ту-22М3 по обекти на Ислямска държава в района на провинция Дейр аз Зур. Атакувани са обекти в района на долината по река Ефрат.

При атака на сирийските правителствени сили и руските съюзници на две места в Сирия са били убити 57 цивилни, като от тях 19 са деца, съобщиха от Сирийския център за наблюдение на човешките права.

В началото на ноември правителствените сили и съюзниците им успяха да превземат стратегическия град Бу Камал, което се оказа сериозно удар по терористите от Ислямска държава, тъй като градът осигурява връзката с онези части от Ирак, които са контролирани от джихадистите, уточнява агенция ТАСС.

23 цивилни, сред които и 4 деца са загинали от въздушни и артилерийски удари на силите на режима по бунтовническия бастион Източна Гута, край столицата Дамаск. Ударите са били концентрирани в района на Месраба, където са загубили живота си най-малко 15 души. За 127 загинали, съобщава агенция Reuters като се позовава на информация на Сирийски център за наблюдение на човешките права. От тях 30 са деца. Според очевидци Месраба и Хараста от днес се бомбардират със самолети и дронове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон

    34 4 Отговор
    Ние вече четохме достатъчно "информации" от т.н. "Осерватория..." състояща се от един арабски шкембар избягал от Сирия преди 20 години ,когото го информирали от опозиционните сили в Сирия (разбирай от ИДИЛ). И това ни се пробутва като чиста монета защото виждате ли отговаряло на националните интереси на САЩ.Само че това не означава че информацията е достоверна. Типичен пример за "Фейк Нюз". Точно както информацията на същата тази обсерватория за бомбардировка над болницата в Шейхун, където се оказа че никога не е имало болница. Колкото и писъци на джихадисти да се раздават в медиите кадрилът приключи. С ИДИЛ е свършено (поне на територията на Сирия) и в САЩ просто трябва да се примирят че инвестициите им се изпариха. Сори. Най вероятно ще се пробват в Афганистан. До колкото разбирам евакуират там семействата и самите джихадисти.

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Благой

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон":

    Така е нали ги заснеха как с прикритието на конвой ги превозват мИнДИЛЦИТЕ..

    Коментиран от #4

  • 3 Пеньо

    7 25 Отговор
    Това определено е фейк новина. Не може да е вярно. Руските бомби целят само джихадистите и заобикалят цивилните.
  • 4 Империята на лъжата

    5 19 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Благой":

    Заснеха ги да , от видеоигра сложиха скрийншот и станаха за смях в цял свят. Империя на лъжата е това.

    Коментиран от #6

  • 5 45 plus

    26 0 Отговор
    До тези, които не са ходили в казармата. Мили деца, това е война, а Не сватба, или кръщене, купон, или дискотека. На война победителите не ги съдят. А тук за "победители" са поставени ИДИЛ-овците, защото от 6 месеца те са жертвите и техните зверства - убийства, рязане на глави и химически атаки, никой "демократ" не дръзва да съди. А Рус и Сирия за "лошите". Тези "цивилни" като нищо взимат джихад пояса и взривяват религиозни събирания, пазари, войска, и т.н. Така че, don't cry for me argentina. Не плачете на чужди гробища, соросоидни фоби.
  • 6 Факт

    23 2 Отговор

    До коментар #4 от "Империята на лъжата":

    Незнам за видеоигра..ама видеото и снимките на сенатор Маккейн със шефа на ИД още се въртят из нета. Маккейн ги пита дали имат още нужда от пари и оръжие...

    Коментиран от #7

  • 7 Империята на лъжата

    2 10 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    Да , то и снимка на Хилари Клинтън с Осама Бен Ладен се върти из нета ,но се оказа ,че е монтаж -нали така.

    Коментиран от #8

  • 8 Трол

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "Империята на лъжата":

    Човека ти пише за снимка на Маккейн и Ал Багдади, ти къде отиде? Нещо искаш да вмениш и че тази е монтаж? Това ли ти казаха да пееш от Козяк?
  • 9 Sig Sauer P226

    4 1 Отговор
    https://fakti.bg/world/271311-vijte-pressekretarkata-na-ruskia-voenen-ministar-snimki

    Абе кво се дърлите, глейте тук за кво говорим... дай боже всекиму !
    :-)
  • 10 стоян георгиев

    1 10 Отговор
    убииствата на цивилни от руската авиация се засилиха в последните няколко седмици особено в дамаск.избиват масово цивилни в анклавите контроирани от опозицията.в регионите с идил е същото,но поне там текат активни боини деиствия ,докато в гута акциите са по-скоро наказателни.
  • 11 Патриот

    3 0 Отговор
    Това е война. Това правиха и американските бомби в Ирак, Либия, Сирия, Югославия.
    Защо когато това го правят американци проблем няма, когато го правят руснаци е проблем?
  • 12 неутрален

    1 0 Отговор
    Не се съобщава,че загиналите "цивилни лица и деца" ,всъщност са терористите,с техните семейства,които водят подривна дейност и обктрелват квартали с мирни жители!