Last news in Fakti

27 Ноември, 2017 09:17 1 458 5

Социалистите поставиха условия на Меркел

  • ангела меркел-
  • мартин шулц-
  • социалисти-
  • германия-
  • коалиция-
  • кабинет-
  • условия

Задава ли се нова голяма коалиция в Германия?

Германската социалдемократическа партия е поставила условията си пред Християндемократическия съюз, за да влезе в управлението на страната, съобщи „Политико“.

Германия е в политическа криза, след като Ангела Меркел, Свободните демократи и „Зелените“ не постигнаха споразумение за съставянето на кабинет, който да управлява страната през следващите години.

Социалистите са поставили условия пред Меркел, за да управляват с нея или просто да подкрепят правителство на малцинството. Партията на Мартин Шулц е променила позицията си след разговори с президента Франк-Валтер Щайнмайер, който иска да има политическа стабилност.

Социалистите са поискали от Меркел да преосмисли социалните си политики. Ръководството на Християндемократическия съюз обмисля да действа за съставянето на нова голяма коалиция между двете партии, пишат немските медии.

Четвъртият мандат на Меркел беше поставен под съмнение преди седмица, когато се провалиха преговорите за съставяне на правителство. Между трите партии, които преговаряха, имаше различия по важни въпроси, включително за приема на бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе...

    13 4 Отговор
    Лелееее докъде се докараха либерал-демократите....Социалистите вече им поставят условия..На ви сега евро-ценности и толерасия...
  • 2 Пеньо

    7 2 Отговор
    Г-н Джамбазов, социалисти и социалдемократи не е едно и също, особено в Германия! Социалисти и комунисти са аналози, особено в България.
  • 3 Барчо

    5 0 Отговор
    Предполагам проблематиката е главно за бежанците. Много хрантутници бееее. Да не говорим за другите и изпълнения. Ясно беше, че бежанците е невероятно огромна грешка или по-лошото, американска политика целяща да отслаби и разбие ЕС. Най-лошото е когато един държавник не желае да си признае грешката и продължава да я затвърждава като от грешката става грешище, а от грешище става нещо непоправимо. Сега и дори да дойдат други, в Германия има над 250 000 родени на място ислямисчета с двойно гражданство. Немско и на родината си. След пълнолетие избират едно от двете. Родителите са двама. Така в невъзможност да бъдат върнати по родните си места стават около 750 000 човека. Сега първоначалната цифра със сигурност е набъбнала и може общата цифра да е над милион. И това са само бежанците. Тук изобщо не засягам турските граждани, които работят в Германия. Те са над милион. Който и да дойде след Меркел, няма да може да се справи с бежанския проблем.

    Коментиран от #4

  • 4 законен

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Барчо":

    Мнооого приказки и още повече мноооого глупости ! Само да ти напомня , че САЩ , Канада , Австралия и голяма част от Южна Америка са заселени и изградени от затворници и каторжници , пък не виждам да са пропаднали , а ??? А турците в Германия са не един , а над три и половина милиона !

    Коментиран от #5

  • 5 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "законен":

    Да,ама не са мюсулмани,а бели хора...
Новини по държави: