Last news in Fakti

27 Ноември, 2017 14:40 2 503 11

Москва: Кадиров остава

  • москва-
  • рамзан кадиров-
  • чечения-
  • владимир путин

Чеченският президент неочаквано заяви по телевизията, че е дошло време да напусне поста си

Москва: Кадиров остава - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Чечения Рамзан Кадиров остава на поста си. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, коментирал пред журналисти думи на чеченския лидер, информира ТАСС.

Снощи Кадиров заяви, че желае да напусне поста си и че е "дошло време" за това. В интервю за тв канал "Русия 1" той сподели, че е негова "мечта" да се оттегли, тъй като било трудно да носи отговорност "за народа, за републиката, пред Всевишния и ръководството на държавата".

Не че е уморен или не желае да служи, просто навремето са били необходими хора като него, за "да воюват, да въведат ред", но днес в Чечения цари ред и процъфтяване, затова трябва да има промяна, обясни той. Кадиров подчерта, че следващият ръководител на Чечения ще бъде определен от ръководството на държавата и народа.

"Рамзан Кадиров неведнъж е казвал, че е много последователен и решителен член на кръга от съмишленици на руския президент Владимир Путин. В случая той има намерение да работи и занапред така, както му възлага президентът на страната. Друго не е казвал - и вземаме това за предпоставка. Рамзан си остава действащ глава на републиката", заяви Песков.

Москва: Кадиров остава

Кадиров е заявявал преди нееднократно, че е готов да напусне поста си. През юли т. г. например разказа, че има желание да замине за Ерусалим, за да охранява като доброволец джамията Ал Акса на Храмовия хълм, припомня информационният портал "Лента".

Тогава Кремъл препоръча да се възприема изявлението на чеченския лидер като "демонстрация на значението, придавано от Кадиров на исляма", без да се възприема буквално.

Москва: Кадиров остава

Кадиров беше преизбран за ръководител на Чечения през септември 2016 г. с гласовете на забележителните 97,94 на сто от избирателите. Активността на вота бе 94,8%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    16 17 Отговор
    Кадиров-човекът за мокри поръчки на малкия орк. Трябва да остане. Трудно се намира такъв "професионалист".

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Киру

    15 8 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Пеннйюю бе , ти не си ли оня женския от Чирпан ?
  • 3 Kcaniba

    15 9 Отговор
    Кадиров само със своите спецове , без останалата руска мощ, ще разсипе оня киевски бардак - бандеровските нацита!!!
  • 4 Видял съм ги..

    16 6 Отговор
    На кавказките народи само твърда ръка им трябва. Само със "малко кютек" те влизат в час. Това чеченци,дагистанци,аварци,лизгини,черкези,ингуши..и т.н...са винаги воювали със някой-а ако няма с кой-са започвали помежду си войни. Затова Путин и го държи тоя-защото направи Чечня за десет години малка Швейцария и най-вече живеят мирно и тихо. Въпреки насажданото мнение у нас,че Кремъл им наливал огромни пари за да си траят,истината е,че Чечня е на 21 място по получаване на бюджетни пари. Имал съм късмета да бъда на Кавказ -в Кабартино-Балкария и мога да кажа,че ние много си приличаме с тези народи--само където те са приели исляма и това донякъде е променило традициите им и манталитета им. Там видях,че и те плетът мартеници,правят баница,сирене и т.н... Та за това го държи Путин тоя...

    Коментиран от #8

  • 5 Кадиров

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Гледай теб някой да не те поръча!
  • 6 Бесен Язовец

    10 9 Отговор
    Е това е истински мъжкар, Кадиров е велик човек доказал го е не веднъж!

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Мадур О

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Да , да -ние знаем - на 16 години обезглавил първия си руснак .
  • 8 Диди

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Видял съм ги..":

    Гледай ти...Чечня била малка Швейцария и живеели мирно и тихо.Остана да напишеш,ме там е раят и трябва да хукваме за там.Плетели мартеници,правели сирене и т.н.
    ЧОВЕЧЕ,ВЗЕМИ ДА СЕ ИНФОРМИРАШ,НЕ НИ ДОСАЖДАЙ С ПРОСТОТИИ.

    Коментиран от #9

  • 9 Куку куку..

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    Еми информирай ни ти тогава "умната"..Човека явно е бил там и казва свойте впечатления-а ти само плещиш идиотизми...М/у другото ако не знаеш за Волжка Болгария да ти подскажа-областта е именно в Кавказ..

    Коментиран от #10

  • 10 истината

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Куку куку..":

    Нещо и географията ти куца ,като всичко останоло впрочем....
  • 11 истината

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Нещо пак се обърка.Майка Русия Мюсулманска ли е,или православна?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания