27 Ноември, 2017 16:40 1 307 0

"Хамас": Отказваме да се разоръжим

  • фатах-
  • хамас-
  • израел-
  • палестина-
  • махмуд абас

Групировката заплаши да разпростре дейността си и на Западния бряг

"Хамас": Отказваме да се разоръжим - 1
Снимки: БТА/АР

Палестинската екстремистка групировка "Хамас" обеща да разпростре дейността си и на Западния бряг, въпреки призивите на съперничещото й движение "Фатах" да се разоръжи като част от споразумението за помирение, предаде Reuters.

Халил ал Хая, високопоставен представител на "Хамас", заяви, че арсеналът на групировката не може да бъде поделян, нито обсъждан при какъвто и да било диалог.

Изказването му подчертава острата вражда между "Хамас" и "Фатах", движението на палестинския президент Махмуд Абас. Двете организации преговарят за помирение. "Фатах" контролира Западния бряг и иска да се неутрализират ракетите, експлозивите и тунелите в Газа, които "Хамас" използва за нападения.

"Хамас" отне Газа от "Фатах" през 2007 г., което доведе до блокада на територията от страна на Израел и Египет, както и до три войни с Израел.

"Хамас": Отказваме да се разоръжим

Миналия месец "Фатах" и "Хамас" подписаха споразумение за помирение. Разногласията обаче не са изчезнали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА