Last news in Fakti

28 Ноември, 2017 08:29 2 190 27

Русия ще прави междупланетна станция на Венера

  • русия-
  • станция-
  • венера

Мисията "Венера-Д" ще се състои от орбитиращ и спускаем апарат

Федералната агенция на научните организации в Русия съвместно с Института за космически изследвания на РАН разработват комплексна програма за създаването на междупланетна станция на Венера, съобщи Нова.

Вече е имало първа среща с учени по проекта "Венера - Д". Разработката на програмата е в начален етап. Официални срокове ще бъдат обявени след приемането на документи и приключване на подготовката по програмата.

Мисията "Венера-Д" ще се състои от орбитиращ и спускаем апарат. Спускаемият апарат ще предава информация денонощно. Орбитиращият апарат трябва да работи поне три години, а спускаемият ще бъде на повърхността на Венера два часа.

Изстрелването им от Земята с ракетата "Ангара-А5" ще е възможно през 2026-2027 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пияни ушанки

    15 7 Отговор
    Абе бегайте бе-това е част от хибридната война на Путин..
  • 2 Kcaniba

    14 10 Отговор
    Радиацията комбинирана с високоенергийни лосиони,водят до завладяването на планети!

    Коментиран от #4

  • 3 321

    15 6 Отговор
    И каква е ползата за народа от тая мисия? В Русия се крадат пари от разни такива програми в КОСМИЧЕСКИ мащаби, затова са на тоя хал.
  • 4 Kcaniba

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Сериоха - на здраве в коневръза!!
    Топлата вода открихте ли??
    Господарите ви - Империята на злото и лъжата били кацнали на Луната - в Холиуд директише!!!
    Иначе , още СССР работеше над една такава програма, предполагам същата е, просто боработена и доразвита.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    14 8 Отговор
    Поредната про-съветска медийна пръдня ....

    Коментиран от #7

  • 7 Kcaniba

    8 10 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Всяка такава,води до екстаз в коневръза!
  • 8 гост

    7 4 Отговор
    Глупости, заедно с милиардните проекти на NASA за "мисии" до Марс. Луната трябва първо да е като втори дом за земляните преди да си помислим за друга планета, пък било то и съседна, а ние още дори не сме стъпвали там. Надали човечеството с начинът си на мислене и развитие ще има възможност да стъпи на друга планета, въпреки технологичните си възможности. Просто ще се самоунищожи преди да е достигнало този момент.
    С общи усилия можем много, но просто енергията е вложена не в съзидание и предизвикателство, а в самоунищожение. Докато водеща и определяща е войната, нищо добро не очаква човечеството.

    Коментиран от #11

  • 9 Пияни ушанки

    5 4 Отговор
    Видяла жабата ,че подковават коня ....

    Ха наздаровя !
  • 10 Гост

    1 1 Отговор
    2. 1977. TSL-SK
  • 11 Различен

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Докато не се измисли начин за създаване на изкуствено магнитно поле около космически кораб, което да пази от радиация, до тогава изобщо кацането на Луната и разните мечти за Марс са безпредметни и безсмислени!
    Всичко останало е Холивуд!

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "Различен":

    ха,ха,ха...хо,хохохооо .за марс и луната не става за венера обаче може а?американците кацнаха на луната в серия от полети .на марс имат сонда от бая време ,но на теб магнитното поле в мозъка явно ти пречи доста за да възприемеш тази информация...ха,ха,ха!

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    "американците кацнаха на луната в серия от полети" - "ха,ха,ха...хо,хохохооо "

    Има стотици основателни въпроси по които NASA мълчи и мълчанието й поражда съмнения. Има десетки издънки в официално тиражираната история, които трябва да бъдат логично и/или технически обяснени, а NASA не може. Това, че ти харесва филма и предпочиташ да не задаваш въпроси за бъговете в продукцията е личен избор. Така е и с Кенеди, така е и с 11.09 и т.н. американска "история".

    Странно, защо 45 години по-късно не за издали продължение на Аполо, а много вероятно следващите серии да се снимат в копродукция с Китай и Русия или изцяло да са техни. Дали ще трябва да им плащат "авторски" права?

    Чудно ми е, при наличието на продължения на такива култови класики като Пришълецът, Хищникът, Междузвездни Воини, Стартрек и т.н., защо 45 години американците не направиха "АМЕРИКАНСКО Аполо" - Сезон 2.

    Аналогично на религията. Които искат вярва, които иска не! "Доказателствата" не дават еднозначен отговор, а само засилват въпросите и съмненията.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Пияни ушанки

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Е хайде кажи ги тия въпроси да станеш за смЕх за пореден път.

    Между другото промити мозъци са ги задавали и на NASA въпроси, ставали са за смях ,затова и вече не ги задават там ,а си търсят сродни души в нета .

    Коментиран от #17

  • 15 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    и тва дето имало неща дето не ти пасват на теб означава че нямало американска лунна програма ,че американските астронавти до един са били лъжци???не съди за сащ по ссср и сега от русия.в саш има съвсем друг вид държава и общество и съответно достъп до информация.наистина е трудно на човек с осакатено мислене като теб да си представи нещата ,но все пак опитаи.иначе ще си останеш в пространството на постоянно излъганите дето си мислят че знаят истината :)))!американската космическа програма е публично достояние и има огромен брои източници на информация за нея.подобно е положението и с марсианската такава .

    Коментиран от #19

  • 16 другаря с ладата

    3 3 Отговор
    очаквайте скоро петолъчка, лада и водка на венера, другарите излитат
  • 17 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пияни ушанки":

    Явно част от промивката е точно това, да не разбираш че си промит. ;). Не мисля да си губя времето и няма да те убеждавам в противното и все пак един въпрос:

    Защо за 45 години няма дори един повторен опит, не само американски, а на човечеството да мине в откритият космос отвъд бариерата на магнитното поле на Земята. Не говорим за кацане на Луната въобще.

    Още няколко бонус въпроса свързани с фотография:
    NASA публикува над 13 000 снимки от мисиите Аполо, нали?

    Въпрос:
    В ерата на лентовата фотография, какъв е обемът на лентата, способна да запечата толкова изображения? Как са сменяни лентите от хората със скафандрите в условия на безтегловност?

    Въпрос:
    При 13 000 кадъра на фокус, какъв би бил обемът на лошите кадри? Нали не смяташ, че всички са перфектни?

    Последен въпрос:
    Всяка мисия е представена с точно определен брой снимки. Ако изчислиш престоя от кацането до излитането, какъв е чисто математическият интервал на правене на снимки и е ли е възможно, дори ако единият от астронавтите не се занимава с нищо друго (включително и да се движи) освен да снима, за да подсигури това, което NASA предлага 40 години по късно, като доказателство. Тук не излизай с тезата, че не всички снимки са от лунната повърхност или са правни автоматично? Така е и пак времево не могат да се подсигурят.

    Останалите въпроси ще си ги намериш сам. Мен ме вълнуват чисто практически измерения, а не "фактологически" издънки.

    Имаш ли отговор или можеш ли да намер

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    ...
    Имаш ли отговор или можеш ли да намериш такъв на NASA. Аз лично не съм срещал, а въпросите със сигурност са им задавани от много личности, а не мними форумни дейци!

    Та, давай.... направи ме смешен! ;)
  • 19 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    "саш има съвсем друг вид държава и общество и съответно достъп до информация"

    При 400 000 ангажирани души и 20 000 учреждения естествено е да има история. Финалът обаче не поставя под въпрос подготовката и работата, а само крайният резултат.

    Всъщност американската "нация" е отвъд предела на САЩ. Понеже за разлика от всички останали нации, тя не е нито ДНК обусловена, нито религиозно, нито антропоморфно, то спокойно може да мине и отвъд границите на континентите и може да включи всички вярващи в американската пропаганда и идеология.

    Аз не съм от тях. Не съм и руснак! Просто явно не съм дорасъл за американските "истини" или просто съм си повече българин - недоверчив и съмняващ се.

    Не съм от вярващите в Осуалд или талибанските пилоти отвлекли самолет с джобно ножче. А ти явно си по-американец от родените в САЩ!

    О.К.
    Личен избор и убеждения! Бъди американец - поне не е наследствено! ;)

    Коментиран от #22

  • 20 simonm

    2 1 Отговор
    Станция на Венера или на Венериния Х--- Браво на Маша
  • 21 Брат ми

    2 1 Отговор
    А като свърши одеколона ко ша праим???
  • 22 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    не съм американец убавецо,но много искам няколко американски компонента в нашето общество и именно заради тези компоненти уважавам американците .ти си вярваи в квото решиш твоя си работа ,но да твърдиш обратното на очевидното не е решение особено когато става за общоизвестни факти.историята с американската и съветската космически програми и надпревари бяха част от цялото ми детство.значи ти си открил неща дето съветските конструктури на космически апарати не са,щото ако сащ не са стъпвали на луната те адекватно са излъгали руснаците,които го вярват и до днес.гледам поровил си викито по темата,но как така твоите съмнения не са били част от съмненията на руснаците?как така с един филмов режисьор може да излъжеш целия комунистически блок и да ги лъже години?да им подаряват камъни от луната и съветски знамена дето са били уж там!!!явно ти си по адекватен от целия свят занимаващ се с темата ,браво ти си истински юнак!

    Коментиран от #23

  • 23 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    "Блаженни са невежите!", а свободата на информацията в интернет бърка много пропагандата, нали?

    То и голяма част американци мислят, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави, а други, че кравите за лилави. Нека вярват!

    П.С.
    Нямам нужда да ровя в wiki-то, при условие, че имам достатъчно знания, за да задавам въпроси, липсата на отговор на които да ме карат да се съмнявам в истинността.

    Както и да е. Отговаряш ми общи приказки а оня, където каза, че ще ме прави смешен така и не се появи повече. За мен това е достатъчно. ;)

    Коментиран от #24

  • 24 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    а ти кви приказки използваш???къде беше конкретен и в кво?и те питам ти по -информиран ли си от кгб да речем което е пропуснало факта за въпросната радиация?хаиде бъди конкретен за да станеш смешен.та чакам да прочета отговора ти на конкретните ми въпроси.

    Коментиран от #25

  • 25 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Отговори първо ти:
    След 72-ра, мисиите Аполо има ли човешко кацане на Луната или излизане в дълбокият космос?

    Има причина не само руснаците да не се занимават с Аполо, няма как да я знаем, а и надали е от компетенциите точно на КГБ.

    40+ години по-късно:

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=254&v=GsZ_wE3kglQ

    , човекът ти казва, че все още нямаме ефективна технология за защита от радиацията в дълбокият космос, вкл. на луната.

    Да видим дали ще доживеем "повторното" кацане на Луната след половин век и дали ще е толкова безпроблемно, колкото мисиите на Аполо в зората на космонавтиката.

    Следващите 20 години ще бъдат доста интересни и драматични в много насоки. Дано ги преживеем безпроблемно.

    Спирам с писането - нямаме пресечни точки. Ако искаш отговори ми на въпросите с фотографската тематика. Интересно дали дозата радиация оказва влияе на лентата с която са правени снимките някога?

    Коментиран от #26

  • 26 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    значи за теб е достатъчна информацията на един убавец в тубата пред хилядите страници официална такава?приемаш че дванадесете стъпили там астронавти и хилядите потдържащи оперативно полета са лъжци????и тва в страна където информацията минава през хиляди независими журналисти и така 40 години!!!вярно нямаме пресечни точки и няма как да имаме аз съм сериозен човек.та да обобщим ссср не е усетил проблема с радиацията ,независимата преса по света също,но група лузери като теб са я усетили след като гледаха скалъпеното филмче на кубик по темата.браво ти си прав!!!!!радиацията е непреодолима ,а снимките от луната са правени в холивуд.за целта всички 15000 човека в командния център са били инструктирани да си мълчат че всъщност се снима филм подобен на том и джери,а не реално кацане на луната.само не ми казваи че хората дето са знаели са можели да скрият истината оперативно ,прожектираики на мониторите предварително подготвен филм и въпросната масовка която учства в оперативните деиствия по въпросните полети не е знаела кво се случва.

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    НЕ, за теб и достатъчна официалната информация и нищо повече!

    Поинтересувай се кой е "убавеца в тубата", за какво отговаря и каква му е връзката с NASA и тогава коментирай! Насока - SR2S.

    15 000 команден център?! Ти представяш ли си 15 000 команден център как би се управлявал ефективно?

    Мислиш ли, че хората съборили 3 сгради в центъра на Ню Йорк, убили хиляди невинни, не биха могли да изфабрикуват и кацането?!

    Никой не ти оспорва подготовката и полетът, а само крайният резултат, който е минимална част от това, което трябва да се манипулира.

    В заключение:
    Аз ти дадох някакъв отговор, а ти на мен НИКАКЪВ, нали? След 72-ра има ли повторно човешко кацане + фотографският аспект?

    ... а ти си се радвай на десетките хиляди кадрирани дигитални снимки с висока резолюция от ерата на лентовата фотография, изкарани 40 години по-късно.

    И това са само два аспекта от многото.

    Не е лесно цял живот да ти е мит мозъка. Хем нищо не е останало, хем много се пениш, хем си сигурен в правотата си. То това е и целта - не да мислиш, а да повтарящ папагалската.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания