28 Ноември, 2017 13:50 2 343 1

Израел въоръжава флота с новите супер ракети (ВИДЕО)

  • израел-
  • железен купол-
  • ракети-
  • система-
  • хизбула

Еврейската държава монтира на един от военните си кораби батарея от своята противоракетна система "Железен купол"

Израел въоръжава флота с новите супер ракети (ВИДЕО) - 1

Израел монтира на един от военните си кораби батарея от своята противоракетна система "Железен купол". Тя ще се използва за пръв път на море, съобщи представител на Ерусалим, цитиран от Reuters.

Според бригаден генерал Цвика Наимович от израелските военновъздушни сили батареята, монтирана на корветата "Лахав", е била изпробвана успешно и ще има ценен принос в охраната на офшорните газови находища на страната в Средиземно море.

Израел въоръжава флота с новите супер ракети (ВИДЕО)

В газодобива си Израел разчита на находищата Тамар и Левиатан, открити през 2009 и 2010 г. Тамар, експлоатирано от 2013 г., разполага със запаси в размер на 238 милиарда кубика, а Левиатан ще започне да дава продукция през 2019 г., когато обемите газ в Тамар започнат да намаляват.

Тамар се намира на 130 км от северното израелско пристанище Хайфа, а на по-малко от 50 км от този град минава границата с Ливан. През 2006 г. Израел води с шиитското движение "Хизбула" война, в която загинаха над 1200 ливанци, главно цивилни, и 160 израелци, почти всички войници.

Според израелската армия "Хизбула" разполага с над 100 000 ракети и снаряди, някои от които могат да стигнат на практика до всяка точка от територията на еврейската държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    10 7 Отговор
    въххх... са ко ще праят палестинските деца!!!???
    Исраел вече имат най доброто оръжие срещу прашките и камъните!!!